Porucha čidla ABS-Alhambra: opravit-vyměnit,kde sehnat?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
NONE
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Porucha čidla ABS-Alhambra: opravit-vyměnit,kde sehnat?

Příspěvek od NONE »

ZDAR ZDEJŠÍ ODBORNÍCI,rozumí někdo tomuhletomu?
Takže ALhambra AUY 2001:
Na budíku svítí ABS+EDS a VAG píše toto:

ŘJ: 7M3 907 379 B
KOMPONENT: ESP 20 CAN V2005
KODOVÁNÍ 18952
1NALEZENY CHYBY
00285 SNÍMAČ OTÁČEK VPŘEDU VPRAVO (G45)
35-00 - -

-Tak co radíte? Mám to zkusit vyčistit to čidlo? A mám ho vytáhnout,nebo očistit v těhlici,bojím se,že ho nevytáhnu,ale urvu.
-Může být potíž v kabelu?
-Jak a kde to změřím,jaký to má odpor? má to smysl?
-Kolik stojí nové? Pasuje tam z nějakého modelu škoda? Máte někdo k nabídnutí tuto součástku? Cena?

děkuji za pomoc

Obrázek
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Rozpoj konektor cidla (moze byt az niekde v motorovom priestore) a zmeraj hodnotu odporu. Moze byt okolo 1000 ohmov. Pripadne porovnaj s dobrym cidlom na druhej strane. Ak je to prerusene, skus skontrolovat kabel k cidlu, ci nie je niekde mechanicky poskodeny - je dost namahany.
Samotne cidlo sa rozobrat neda, je perfektne zaliate.
Vela zdaru.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
NONE
Sběrač informací

Příspěvek od NONE »

tak jsem čidla proměřil,přední pravé má 1078 přední levé má 1080.
Je to OK?
Kde může být chyba,když čidla hlásí stejné hodnoty?
Kabel?
A když hlásí čidla stejné hodnoty,nemůže být přesto jedno z nich špinavé a nefunkční?
Umí mi někdo pomoct?
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Ja bych to měřil nejen staticky,ale i dinamicky.Když roztočiš kolo ,měl by odpor klesat.Někdy bejvá čidlo znečištěné a pak staticky mají stejný odpor,ale jakmile se roztočí je tam rozdíl. (LOL)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

NONE píše:tak jsem čidla proměřil,přední pravé má 1078 přední levé má 1080.
Je to OK?
Kde může být chyba,když čidla hlásí stejné hodnoty?
Kabel?
A když hlásí čidla stejné hodnoty,nemůže být přesto jedno z nich špinavé a nefunkční?
Umí mi někdo pomoct?
Odpory su OK.
Este je velmi dolezita vzdialenost cidla od zubov (alebo otvorov) protikusa.
Nastavuje sa vacsinou podlozkami o hrubke 0,2mm. Ak predpisana vzdialenost nie je dodrzana, tak jednotka ABS nema spravny signal a hlasi poruchu. Ta medzera by mala byt 0,7mm ±0,2mm. Mozno na Tvojom aute je predpisana medzera ina, takze skontroluj a porovnaj s opacnou stranou.
Nemenil si nahodou nejake diely na podvozku?
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Odpory jsou OK, tzn. čidlo je v pořádku. U tohoto auta je ozubenej kroužek na kolobu poloosy a je dost masivní, takže tam problém nebude, podle mě je problém ten, že je zanešenej konec čidla bordelem, takže buď čidlo vyndat a očistit, nebo vyndat poloosu z těhlice a vyčistit čidlo zevnitř těhlice a pokud už bude kloub venku, zkontroluj ten věneček, popř ho očisti, potom by to mělo šlapat.
TO sharik4x4: to je spíš práce pro osciloskop, ten odpor ti bude habrovat vždy, ale jestli ty impulzy jsou OK měřákem nezjistíš.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
NONE
Sběrač informací

Příspěvek od NONE »

Všem děkuji za rady!
Já to už koupil s závadou,takže nevím historii,mám sice kopu faktur,ale v němčině,zatím to vynechám,zítra čidlo pročistím,poloosu vyhodím z těhlice,a uvidíme..

Zima se blíží,je třeba to rozběhat..
NONE
Sběrač informací

Příspěvek od NONE »

Na čidle byl nános kovových pilin,očištěno,ale abs+esp kontrolky stále svítí.
Vag píše stále to samé,co jsem psal v prvním příspěvku,chyba čidla.
Když dám smazat chybu,tak jen problikne kontrolka ABS,a pak svítí stále dál.,ESP neproblikne vůbec.
Napadá mě,jestli to nemám jt vymazat k někomu,kdo na to má mašinku,má to vliv? Já to mažu přes Notebook,že bych měl kabel,který to umí číst a neumí mazat? Třeba jiné sporadické závady smazat umím,ale toto ne.
-Má někdo radu?
-Může být čidlo vadné,když má stejné hodnoty jako to čidlo,které je OK?
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

NONE píše:Na čidle byl nános kovových pilin,očištěno,ale abs+esp kontrolky stále svítí.
Když dám smazat chybu,tak jen problikne kontrolka ABS,a pak svítí stále dál.,ESP neproblikne vůbec.
Napadá mě,jestli to nemám jt vymazat k někomu,kdo na to má mašinku,má to vliv? Já to mažu přes Notebook,že bych měl kabel,který to umí číst a neumí mazat? Třeba jiné sporadické závady smazat umím,ale toto ne.
-Má někdo radu?
Skus odpojit akumulator. Pri odpojenom akumulatore spoj kabel od + svorky akumulatora na kostru. To by malo vymazat zavady v riadiacej jednotke ABS. Mohlo by to pomoct.
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Csala píše:
NONE píše:Na čidle byl nános kovových pilin,očištěno,ale abs+esp kontrolky stále svítí.
-Má někdo radu?
Skus odpojit akumulator. Pri odpojenom akumulatore spoj kabel od + svorky akumulatora na kostru. To by malo vymazat zavady v riadiacej jednotke ABS. Mohlo by to pomoct.
Este ma napadlo: Kontroloval si vzdialenost cidla od ozubeneho venca?
Inac ABS by malo zistit nepritomnost signalu z cidla az pri rychlosti vacsej ako 5 km/hod. Az pri tejto rychlosti sa ma kontrolka ABS rozsvietit, ak nema z niektoreho cidla signal.
FOS
Nováček

Příspěvek od FOS »

Mám to čidlo na passata z roku 2002 a tvrdili mi,že to sedí na většinu koncernových vozů jako octavia i superb.Já ho koupil,protože mi také
svítila kontrolka ABS ale pak to mechanik rozdělal a vyčistil a vše bylo OK. Je to použitý kus,prověř jest -li to tam pasuje a pokud jo dám ho za nákup t.j.1500,- Kč.
NONE
Sběrač informací

Příspěvek od NONE »

Csala píše: Skus odpojit akumulator. Pri odpojenom akumulatore spoj kabel od + svorky akumulatora na kostru. To by malo vymazat zavady v riadiacej jednotke ABS. Mohlo by to pomoct.
Este ma napadlo: Kontroloval si vzdialenost cidla od ozubeneho venca?
Inac ABS by malo zistit nepritomnost signalu z cidla az pri rychlosti vacsej ako 5 km/hod. Az pri tejto rychlosti sa ma kontrolka ABS rozsvietit, ak nema z niektoreho cidla signal.
SVÍTÍ TO POŘÁD,I KDYŽ AUTO STOJÍ.
Vzdálenost čidla nejde korigovat,není tam žádná podložka,blíž už ho nedostanu.
Tem fígl s + a - zkusím zítra,ale nevěřím tomu.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“