HID sady Xenony

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
DOLPH
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od DOLPH »

když to má seřízené tak,že svítí někam na veverky-to potom osilňuje i auto s obyč. světly.

a nebo může mít nekvalitní,popřípadě špatně zastrčené výbojky a změněnou ohniskovou vzdálenost-to pak svítí všude,jen né na cestu.

oct když je v pořádku neosilňuje...
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

měl jsem xenonové výbojky (origo 4300K) místo H7 v parabolách - čirá optika. Po asi 2 měsících, kdy jsem se marně snažil dohonit ohnisko - (světla jsem měl snad 3x venku a doma to ve tmě ladil) jsem to všechno vzal a zahodil. Prostě jsem to nedokázal naladit tak, aby to svítilo tam, kam má. Hrana dopadu světla rozblitá, různý stíny a odrazy někam jinam a prostě to oslňovalo, což mě sralo. Snažil jsem se tam dát i stínící proužky, jako mají origo výbojky do parabol a stejně na hovno. Jako viděl jsem líp, to je fakt. V té době jsem s tím i prošel bez problémů STK (je to 2 roky zpátky)
Když si někdo dá HID do čoček a je to normální barva xenonu, tak to je ještě jakž takž, když ví, na co že je to kolečko nastavení výšky, ale v parabolách je to prasárna a ty H4 se změnou ohniska už vůbec.
Když za váma jede takovejhle blbeček po městě 10 minut 3 metry za autem - žůžo. HIDkaře nemilosrdně pálím dálkovejma,když to budem dělat všichni, tak jim to třeba dojde.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

lock001 píše:Strucne este raz: u HID najintenzivnejsie svietia okraje svetelneho zdroja (a su teda DVA, priebeh intenzity ma zhruba tvar lezatej osmicky), u halogenu stredna cast odporoveho drotu (jedna, rozlozenie intenzity je priblizne ako lezata nula). U halogenov je zdroj svetla rovny, u HID zakriveny.

Neexistuje preto sposob, ako umiestnit HID do paraboly/reflektoru urceneho pre halogenovu ziarovku, aby bol rovnako presne zaostroval a smeroval svetelny tok z HID. Nestaci ze je vyboj umiestneny presne tam, kde vlakno ziarovky! Ani jedno, ani druhe totiz nie je bodovy zdroj svetla, ale je to zdroj svetla ktory ma urcity tvar a rozmer. Nijako nemozes donutit HID aby jeho zdroj svetla (obluk) mal rovnaky tvar a rozlozenie intenzity ako halogenova ziarovka. Preto sa toto musi brat do uvahy, ked navrhujes parabolu/projektor pre halogen, alebo pre HID. Inak povedane, parabola/sosovka pre HID ma inu geometriu od tej, ktora je urcena pre halogen.
naprosto souhlasím, těch aut s origo Xenonama v parabolách jsem pár viděl a svítí to normálně, navíc výbojka pro parabolu má nanesené stínící proužky . Prostě v normální parabole xenonová výbojka (nejlépe 6000K a výš, že..) oslňuje a nemá tam co pohledávat, nelze ji nastavit do ohniska:

výbojka pro paraboly (ale paraboly dělané na výbojku!!!) vypadá takto:

Obrázek
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

mám to jen v mlhovkách (čočky ) a v pohodě je to jen na denní svícení
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Taky jsem se před pár lety snažil do parabol GIV nabastlit xenony, ale bez úspěchu. D2S, D2R, různý clonky, vymezovací kroužky kvůli ohnisku, ale všechno k ničemu. Ta výbojka tam prostě nemá co dělat. Je fakt, že jsem je měl i v dálkových a tam to byla naprostá bomba. ;)

A těm co to tam prostě narvou (nejlíp 6000K a výš) a všichni kolem se poserte s velkou oblibou pouštím dálkový... (LOL)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

neviem brat to ma origos od novoti este stym nic nerobil hovoril ze ho to nebavi furt davat dialkove a ja mu verim lebo ked postavim octaviu z h7 a vedla nej zo xenonmy tak evydentne oslnuju viac xenony proste to svetlo je moc silne alebo co a hlavne ked ide oproti a skace po hrboloch to pekne vypaluje oproti iducemu oci :x
scharan2000
Přispěvovatel

Příspěvek od scharan2000 »

chalani stym neurobite nic.ono proste oslnuju aj origo.Medzi sviatkami som isiel z BA do TO a zamnou iduci Tuareg strasne oslnoval.Musel som spomalit a nechat ho ist.
Audi A3 sporback r.v.06, 1.9TDI,77KW,uprava profituning na 107KW 320NM uz len spomienky
VW Touran highline,2.0TDI,BKD,dsg
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
lock001
Přispěvovatel

Příspěvek od lock001 »

jurki888 píše:neviem brat to ma origos od novoti este stym nic nerobil hovoril ze ho to nebavi furt davat dialkove a ja mu verim lebo ked postavim octaviu z h7 a vedla nej zo xenonmy tak evydentne oslnuju viac xenony proste to svetlo je moc silne alebo co a hlavne ked ide oproti a skace po hrboloch to pekne vypaluje oproti iducemu oci :x

no tak to je mozne ze to oslnuje je to predsa vetsia svietivos ale stale lepsie ako ked ide oproti niekto kto ma hid a v parabolach bez cociek take 6000k
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
scharan2000
Přispěvovatel

Příspěvek od scharan2000 »

toto bude za chvilu najdlhsia tema na fore.a nic sa stym neviriesi.
Audi A3 sporback r.v.06, 1.9TDI,77KW,uprava profituning na 107KW 320NM uz len spomienky
VW Touran highline,2.0TDI,BKD,dsg
VW Passat 2.0TDI,CR,DSG
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

scharan2000 píše:chalani stym neurobite nic.ono proste oslnuju aj origo.Medzi sviatkami som isiel z BA do TO a zamnou iduci Tuareg strasne oslnoval.Musel som spomalit a nechat ho ist.
a zamyslel si sa preco ta Touareg oslnoval ked bol za tebou na 3m ? To je ako keby si povedal ze isla za tebou Tatra 815 na 3 m a oslnovala ta :) Toureg ma svetla vo vyske asi 90cm a obycajny Passat asi 67cm, nebude to nahodu tym ako vysoko su svetla a vzdialenost od teba a vyska v akej ty sedis vo svojom aute ? :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

a xenon tomu dopomohol :D
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

A už ste někdo řešil HID PROJECTOR. Je to čočka, která se dává do paraboly místo H4ky. Geometrie je ok a vypadá to dobře. Co vy na to?

http://www.xenony-zlin.cz/z30-BiXenony- ... OR-H4.html

Řešej to i kluci na žabo-fóru...
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... 453&page=3
Oct asv 2000, DieselPower
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

to je tak na upaleni paraboly nebo kablu anebo spinace svetel :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Bixenonová čočka - je to nový světlomet, homologace? (hm)
Svítí to asi líp, ale protijedoucí Tě nebudou mít rádi. Pokud by se něco stalo v noci, a policajti si toho nevšimli, můžou si toho všimnout pojišťováci, takže za neschválený tech stav může majitel... a taky platí a pojišťovna ušetří.
Ty modré žárovky - jsou homologované? - jiná barva světla = jiný index lomu, svítí to jinak, dobře to pouze vypadá, protijedoucí tě mají rádi. Kamarád je měl a vyhodil, vypadá to že to svítí víc ale vidět je míň. Pokud není homologace - viz výše.
G3 Variant synchro
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“