VIF zimní

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

libor.98
Aktivista
Odpovědi: 0

VIF zimní

Příspěvek od libor.98 »

čau borci, začal jsem dávat na zimu Vifa zimní do octy AHF 81kw cca 200kč za tu plechovku. a zpozoroval jsem asi tak po tydnu že motor má takovy hlučnější ,tvrdší chod. v létě to takovy zvuk nemělo asi v zimě jsou ty TDI hlučnější celkově stym vifem se mě zdá víc. co vaše skušeností?
slovacek.milos
Aktivista

Re: VIF zimní

Příspěvek od slovacek.milos »

libor.98 píše:čau borci, začal jsem dávat na zimu Vifa zimní do octy AHF 81kw cca 200kč za tu plechovku. a zpozoroval jsem asi tak po tydnu že motor má takovy hlučnější ,tvrdší chod. v létě to takovy zvuk nemělo asi v zimě jsou ty TDI hlučnější celkově stym vifem se mě zdá víc. co vaše skušeností?
mě se u sdi nezdýlo nic jen trošku jiný smrad z výfuku a dávkuje správně :? miloš
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

slovacek.milos píše:
libor.98 píše:čau borci, začal jsem dávat na zimu Vifa zimní do octy AHF 81kw cca 200kč za tu plechovku. a zpozoroval jsem asi tak po tydnu že motor má takovy hlučnější ,tvrdší chod. v létě to takovy zvuk nemělo asi v zimě jsou ty TDI hlučnější celkově stym vifem se mě zdá víc. co vaše skušeností?
mě se u sdi nezdýlo nic jen trošku jiný smrad z výfuku a dávkuje správně :? miloš
Dávkuju jak je tam psáno 1ml vifu stačí na 1L nafty když byli ty vědší mrazi u nás -20 dával jsem jednou tolik = 2ml vif na 1l nafty jinak víc ne.
PetrK
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrK »

Tuším, že jsem někde četl, že VIF by měl také zvyšovat cetanové číslo nafty ... a že vyšší dávkování nevadí ... takže původ tvrdšího chodu bych ve VIFu nehledal ... tankuješ naftu stále u stejné pumpy?
Moje zkušenost je opačná ... přidáním VIFu se "zjemní" a ztiší chod motoru ... P
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

PetrK píše:Tuším, že jsem někde četl, že VIF by měl také zvyšovat cetanové číslo nafty ... a že vyšší dávkování nevadí ... takže původ tvrdšího chodu bych ve VIFu nehledal ... tankuješ naftu stále u stejné pumpy?
Moje zkušenost je opačná ... přidáním VIFu se "zjemní" a ztiší chod motoru ... P
taknkuji pořád někde a doma střídám benzinu a shell, ted jsem bral na te benzině tak 14 dnu co používam vif.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

libor.98 píše:
PetrK píše:Tuším, že jsem někde četl, že VIF by měl také zvyšovat cetanové číslo nafty ... a že vyšší dávkování nevadí ... takže původ tvrdšího chodu bych ve VIFu nehledal ... tankuješ naftu stále u stejné pumpy?
taknkuji pořád někde a doma střídám benzinu a shell, ted jsem bral na te benzině tak 14 dnu co používam vif.
tak jestli používáš vif 14 dnů tak se ti zdá (crazy) to tak je miloš
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

Vif zimní je hlučný,letní je tichý...mám to vypozorované na Pdčku.Jinak benzina je oproti shellu hlučnější....
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

zitra pojedu tak skusim vzit na shellu + vif. u nás benzina nemá vervu jen TOP Q
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

já leju VIF(zimní) při každém tankování-na 6OL nafty dvě odměrky.v zimě i v létě...-kdo maže,ten jede :-D
Deivid
Přispěvovatel

Příspěvek od Deivid »

DOLPH píše:já leju VIF(zimní) při každém tankování-na 6OL nafty dvě odměrky.v zimě i v létě...-kdo maže,ten jede :-D
dělám to samé,ale dávám 3 odměrky v zimě
pasa
Přispěvovatel

Příspěvek od pasa »

U zimního taky pozoruju ne tvrdší ale dunivější zvuk.
A4 8K5
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

pasa píše:U zimního taky pozoruju ne tvrdší ale dunivější zvuk.
aspon nejsem sám ;)
notobi
Přispěvovatel

Příspěvek od notobi »

mam ho v autě prvních 500km ale spíš bych řekl, že je to tišší (ASV 81kW)

naftu beru u LUK Oilu
HondaRS
Přispěvovatel

Příspěvek od HondaRS »

Dovolte muj příspěvek z walašských hor. Asi 3x jsem se ptal na Shellce jestli davaji v v zimě nějaka aditiva přiznavam že po 3. na mě obsluha už čuměla jako na blazna.Potřeboval jsem ujiště až po par km ve velkem mrazu moje TDi dojede at mužu udělat na shelce vystup.
Auto parkuju v "garaži" (my tomu tady říkame šopa) přistřešek obity deskama. Jel jsem i v mrazu kolem 30°C tuším 3-4 roky zpět. A zatím jsem dojel bez problemu.
PetrK
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrK »

Deivid píše:Vif zimní je hlučný,letní je tichý...mám to vypozorované na Pdčku.Jinak benzina je oproti shellu hlučnější....
Můj dojem ... když dám zimní VIF, tak je to víc "znát" na zvuku (v dobrém) než, když použiji letní VIF (v létě :) ) ale může to být subjektivní ...

To porovnání Benziny a Shellu bych osobně moc "nepaušalizoval" ... je rozdíl, jestli vezmu Shell Power diesel u nás v Lounech nebo třeba na plzeňské dálnici u Rokycan (ta "dálniční mi připadá podstatně lepší - také za jiné peníze :) ) Stejně tak jestli vezmu Vervu diesel u Benziny ve Slaném (nic moc), v Chomutově nebo v Plzni ... jinak jsem "fanda" Vervy dieslu ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“