VIF zimní
Moderátoři: šulda, Moderátoři
VIF zimní
čau borci, začal jsem dávat na zimu Vifa zimní do octy AHF 81kw cca 200kč za tu plechovku. a zpozoroval jsem asi tak po tydnu že motor má takovy hlučnější ,tvrdší chod. v létě to takovy zvuk nemělo asi v zimě jsou ty TDI hlučnější celkově stym vifem se mě zdá víc. co vaše skušeností?
-
slovacek.milos
- Aktivista
Re: VIF zimní
mě se u sdi nezdýlo nic jen trošku jiný smrad z výfuku a dávkuje správnělibor.98 píše:čau borci, začal jsem dávat na zimu Vifa zimní do octy AHF 81kw cca 200kč za tu plechovku. a zpozoroval jsem asi tak po tydnu že motor má takovy hlučnější ,tvrdší chod. v létě to takovy zvuk nemělo asi v zimě jsou ty TDI hlučnější celkově stym vifem se mě zdá víc. co vaše skušeností?
Dávkuju jak je tam psáno 1ml vifu stačí na 1L nafty když byli ty vědší mrazi u nás -20 dával jsem jednou tolik = 2ml vif na 1l nafty jinak víc ne.slovacek.milos píše:mě se u sdi nezdýlo nic jen trošku jiný smrad z výfuku a dávkuje správnělibor.98 píše:čau borci, začal jsem dávat na zimu Vifa zimní do octy AHF 81kw cca 200kč za tu plechovku. a zpozoroval jsem asi tak po tydnu že motor má takovy hlučnější ,tvrdší chod. v létě to takovy zvuk nemělo asi v zimě jsou ty TDI hlučnější celkově stym vifem se mě zdá víc. co vaše skušeností?miloš
Tuším, že jsem někde četl, že VIF by měl také zvyšovat cetanové číslo nafty ... a že vyšší dávkování nevadí ... takže původ tvrdšího chodu bych ve VIFu nehledal ... tankuješ naftu stále u stejné pumpy?
Moje zkušenost je opačná ... přidáním VIFu se "zjemní" a ztiší chod motoru ... P
Moje zkušenost je opačná ... přidáním VIFu se "zjemní" a ztiší chod motoru ... P
taknkuji pořád někde a doma střídám benzinu a shell, ted jsem bral na te benzině tak 14 dnu co používam vif.PetrK píše:Tuším, že jsem někde četl, že VIF by měl také zvyšovat cetanové číslo nafty ... a že vyšší dávkování nevadí ... takže původ tvrdšího chodu bych ve VIFu nehledal ... tankuješ naftu stále u stejné pumpy?
-
slovacek.milos
- Aktivista
tak jestli používáš vif 14 dnů tak se ti zdálibor.98 píše:taknkuji pořád někde a doma střídám benzinu a shell, ted jsem bral na te benzině tak 14 dnu co používam vif.PetrK píše:Tuším, že jsem někde četl, že VIF by měl také zvyšovat cetanové číslo nafty ... a že vyšší dávkování nevadí ... takže původ tvrdšího chodu bych ve VIFu nehledal ... tankuješ naftu stále u stejné pumpy?
Dovolte muj příspěvek z walašských hor. Asi 3x jsem se ptal na Shellce jestli davaji v v zimě nějaka aditiva přiznavam že po 3. na mě obsluha už čuměla jako na blazna.Potřeboval jsem ujiště až po par km ve velkem mrazu moje TDi dojede at mužu udělat na shelce vystup.
Auto parkuju v "garaži" (my tomu tady říkame šopa) přistřešek obity deskama. Jel jsem i v mrazu kolem 30°C tuším 3-4 roky zpět. A zatím jsem dojel bez problemu.
Auto parkuju v "garaži" (my tomu tady říkame šopa) přistřešek obity deskama. Jel jsem i v mrazu kolem 30°C tuším 3-4 roky zpět. A zatím jsem dojel bez problemu.
Můj dojem ... když dám zimní VIF, tak je to víc "znát" na zvuku (v dobrém) než, když použiji letní VIF (v létěDeivid píše:Vif zimní je hlučný,letní je tichý...mám to vypozorované na Pdčku.Jinak benzina je oproti shellu hlučnější....
To porovnání Benziny a Shellu bych osobně moc "nepaušalizoval" ... je rozdíl, jestli vezmu Shell Power diesel u nás v Lounech nebo třeba na plzeňské dálnici u Rokycan (ta "dálniční mi připadá podstatně lepší - také za jiné peníze