VIF zimní

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Andy-CZ
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Andy-CZ »

Já aditiva nepoužívám ale nedávno jsem dostal letní vif tak ho tam leju i teď v zimě a zvukově nepozoruju asi nic, možná přístrojově by to šlo změřit:) ale míň to kouří, skoro vůbec teda. Spíš mám lepší pocit že tam opravdu v ty naftě něco je. Jinak diesel top q je lepší než v power diesel! Já beru z 80procent verva diesel, zbytek omv, nouze shell. Verva je fakt špička v čr.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

No s těmi aditivy v zimě opatrně kdo četl poslední vydání auto-dieslu tak ví očem mluvím u aditivované nafty (verva diesel , shell v power ,omv alpin diesel atd) se má dávkovat podle návodu jelikož se může stát že svojí naftu "předávkujete " a bude to ještě horší což může vést až k zanesení filtru
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
PetrK
Přispěvovatel

Příspěvek od PetrK »

chipmann píše:No s těmi aditivy v zimě opatrně kdo četl poslední vydání auto-dieslu tak ví očem mluvím u aditivované nafty (verva diesel , shell v power ,omv alpin diesel atd) se má dávkovat podle návodu jelikož se může stát že svojí naftu "předávkujete " a bude to ještě horší což může vést až k zanesení filtru
Dle návodu ... "mírné" předávkování nevadí ... jinak aditiva prý nedělají dobře DPF filtru, ale ten zaplať Pán Bůh nemám 8)
Přiznám se, že dávám v zimě ob nádrž dvojnásobnou dávku (tj. 2 ml/litr nafty asi po tři zimy) a zatím v pohodě ...
Marek77
Aktivista

Re: VIF zimní

Příspěvek od Marek77 »

PetrK píše:Moje zkušenost je opačná ... přidáním VIFu se "zjemní" a ztiší chod motoru ... P
Mám stejný poznatek - motor jde měkce a tiššeji (tankuju na ONO).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
mimr
Přispěvovatel

Příspěvek od mimr »

no ja mam tiez 81kw AHF a pouzivam vif zimny ale zda sa mi ze mi to trochu stichlo aj spotreba isla o 0,3dc dole no neviem moja skusenost.a davkovanie 3ml vifu na liter nafty.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já dávkuju podle doporučení 1:1000, čili piksla mi vyjde přibližně na deset plných nádrží. Motor skutečně krásně změkl, zejména ve volnoběhu jde měkce jako nikdy předtím (a to i studený jak čumák).
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

Davam VIF zimny,jednoznacne meksi a tichsi chod,zda sa mi to take pruznejsie.Tankujem na OMV alebo Shell,druzstvo nee :D
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

já teda se zimním ho mám hlučnější oproti letnímu. dávkuji taky podle předepsání tu pixlu mám na 600-650 L nafty.
chipmann
Aktivista

Příspěvek od chipmann »

já nerozeznám rozdíl přijde mi to stejný tankuju vervu
OII RS 2.0TFSI chip,podvozek eibach, výfuk Miltek, bloff forge Motorsport, kola Thomason atd Kompletní diagnostika VAG 12.12.3
Petr Kašpar
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr Kašpar »

DCi hlučnější určitě je a připadá mi že čím víc ViFU tím víc řachtání ;)
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

chipmann píše:já nerozeznám rozdíl přijde mi to stejný tankuju vervu
VERVA sama o sobě má cetanové číslo 60, čili motor si musí chrochtat slastí. Tam je VIF snad i zbytečný a chápu, že rozdíl nepoznáš. VERVA je totiž naše nejlepší nafta a cokoli do ní přidávat nemá význam.
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

Marek77 píše:
chipmann píše:já nerozeznám rozdíl přijde mi to stejný tankuju vervu
VERVA sama o sobě má cetanové číslo 60, čili motor si musí chrochtat slastí. Tam je VIF snad i zbytečný a chápu, že rozdíl nepoznáš. VERVA je totiž naše nejlepší nafta a cokoli do ní přidávat nemá význam.
škoda že VERVU mám až 18km od domu u nás benzina ma jen TOP Q
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Přiznám se, že ji netankuju, přijde mi drahá - úprava levné nafty VIFem vychází nesrovnatelně levněji (VIF zvýší cenu litru paliva o 25 haléřů). Ale zkusil jsem ji a musím říct, že VERVA je skvělá. Jednou mi ji natankoval známý za odvoz do kamsi a zpět a skutečně jsem poznal rozdíl. Motor byl pružnější a měl mnohem tišší a jemnější chod. Prostě cetany dělají své.....

Jinak u nás v TR taky není, nejblíž je v Jihlavě a Náměšti nad Oslavou (oběma směry cca 30 km).
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

u nás je pouze jak jsem psal Benzina a hned na proti Shell ceny uplně stejny. tak to střídám. jednou se mi stalo tankoval jsem u shellu a tekla mě voda z výfuku. zistil jsem to po startech na zemi mokrej černej flek a byla to voda.
Andy-CZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Andy-CZ »

U nás je sice benzina plus ale mají pouze verva100 benzín, nafta je tu jen top q, nechápu to. Nejbližší verva je ode mě 30km naštěstí tamtudy jezdím často a dycky se stavím.
Škoda Fabia 1.9 TDI RS 96kW 5,7l/100km
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“