Nevíte někdo čím je způsobeno, že za studena jde z mého passata modro-bílý kour a smrad jak z Avie, ale jak se zahreje, tak OK, na emisich jsem byl a v pohode. Spotřeba a výkon taky v pořádku, dělá mi to zhruba už 10tkm.
Díky za rady
Startuje ted v mrazech nic moc, ale smrdi treba i po 10min co jde na volnobeh, tak si myslim ze zhavenim to byt nemuze...a delalo to i v lete, kdy zhaveni jen probliklo.
Tak místo Vagu jsem měřil hladinu oleje a za 13tis mi to sezralo tak 0,8l, takže jsem dolil litr a hladina byla přesně na max.
Problém bude tedy asi zde. najeto to má mít ted 99.000km.
Dost oleje je v tlakových trubkách od turba, někdo mi ale tvrdil že je to normální, že tam trochu oleje je...
Skontorluj uhol vstreku resp. rozdiel synchronizacie vacka-kluka. Zakladne nastavenie, kanal 004, hodnota v poli 4. Ked je prilis neskory uhol vstreky tak potom to zvykne stipat oci ako Avia.
TDI tech píše:Skontorluj uhol vstreku resp. rozdiel synchronizacie vacka-kluka. Zakladne nastavenie, kanal 004, hodnota v poli 4. Ked je prilis neskory uhol vstreky tak potom to zvykne stipat oci ako Avia.
Tak jsem na to koukal a kdyz dam zakladni nastaveni, kanal 4, tak se zvednou otacky na 1100, zacne blikat zhaveni a motor do dilny...3.políčko ukazuje cca +6, čtvrté cca -2,5
jj, tie otacky a "motor do dilny" to je v poriadku, takto to robi v zakladnom nastaveni. No podla toho ten uhol vstreku nieje nastaveny spravne. Nastav to idealne na 0 alebo asopn v rozsahu od -0.5 po 0.5. Okamzitu spotrebu na volnobeh ti teraz ukazuje kolko? meral si to pri teplom motore? Zabudol som ti napisat ze je to treba kontrolovat pri teplom motore.
TDI tech píše:jj, tie otacky a "motor do dilny" to je v poriadku, takto to robi v zakladnom nastaveni. No podla toho ten uhol vstreku nieje nastaveny spravne. Nastav to idealne na 0 alebo asopn v rozsahu od -0.5 po 0.5. Okamzitu spotrebu na volnobeh ti teraz ukazuje kolko? meral si to pri teplom motore? Zabudol som ti napisat ze je to treba kontrolovat pri teplom motore.
Měřil jsem to při teplem motoru, po 100km jizdy, na volnoběh to žere cca 0,8l bez zapnutých světel, výhřevu atp.
Jak tam nastavim jiny uhel?