Padání výkonu na 1z

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
avant
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Padání výkonu na 1z

Příspěvek od avant »

Cawec mám Audi 80 b4 1.9tdi a řeším už delší dobu jeden problém a nevím už co dál.Když je motor ohřátý zhruba na 90 tak když podržím plný plyn na trojku a jedu tak 85-90 tak mi spadne výkon,to samé 4 a 5,ale 1 a 2 to nedělají.Zkontroloval jsem podtlakové hadice a vyměnil turbo a na diagnostice mi to řeklo jen sporadickou chybu,že je něco s předstřikem a pořád to dělá.Už nevím čím to je!!! (wallbash) Porad te mi prosím a předem díky
skramo
Přispěvovatel

Příspěvek od skramo »

Tak tohle jsem řešil na svém Toledu , taky 1Z, tak při 90 na popslední tři kvalty si to ubralo( snížil se výkon). Na diagnostice to hlásilo sporadickou chybu počátku předvstřiku. Měnilo se všechno možný : N75, hadičky, 2x se dávala nová váha vzduchu, kontrolovala se regulace turba, hadice od turba , IC a na nic jsme nemohli přijít. Mysleli jsme si, že chyba bude v čerpadle, tak se nejdřív vyměnil ventil regulace předvstřiku a protože závada byla pořád stejná, tak jsme vyměnili nakonec celý čerpadlo, ale nic. Tak nakonec jsme vyměnili řídící jednotku - a bylo po problému - dělala to řídící jednotka.
avant
Sběrač informací

Příspěvek od avant »

Na jediný co jsem nekoukl je hadička co jde do Ř.J.Ale to s tím předstřikem mi to taky ukázalo
turdy VW
Přispěvovatel

Příspěvek od turdy VW »

A nepadá ti to náhodou do nouzáku vlivem špatného předvstřiku...???
Základ je seřízení počátku vstřiku kanál 4 hodnota -2 až +2...
Potom bych se pídil dál...
m5668443578
Přispěvovatel

Příspěvek od m5668443578 »

Vzhledem k tomu že počátek vstřiku je regulován elektronicky a využívá se tlaku v čerpadle, mohlo by se jednat o nedostatek paliva v čerpadle, to by způsobilo že nejde natočit počátek vstřiku tak jak je požadováno a padne do nouzového režimu. Koukni na sací koš jestli jdou volně profouknout ventilky, hlavně ten co vede k čerpadlu.
More Power by me TDi Power
avant
Sběrač informací

Příspěvek od avant »

Já už si nevím rady.Ale začalo to takhle blbnout až potom co jsem dal nový palivový fitr.
Obi
Přispěvovatel

Příspěvek od Obi »

Dělalo mi to to samí a byla to prodřená hadička do jednotky,ale určitě
nastavit předvstřik a skouknout hadičky,jestli ti to po tý výměně filtru necucá luft.
Audi 80 1,9tdi 81kw-ABT
avant
Sběrač informací

Příspěvek od avant »

Chlapi tak jsem ted zkoušel jednu věc,nachal jsem tam 3 a plynule přidával plyn.Otáčky šli až do 5000 a měl jsem tam na 3 tak 125km/h a žádný výpadek!A pak to samé ale hned jsem tomu naložil a jak vylezli otáčky na 4000 tak to zase stáhlo výkon.Takže tam musí jít málo nafty asi,jinak si to neumím představit.Zítra tam zkusím dát jiný palivový filtr a zkusím co to udělá.Tak zatím čawec (noteeth)
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

nebo bordel na sítku v nádrži
avant
Sběrač informací

Příspěvek od avant »

Nádrž jsem měl venku a ta je čistá a i nasávací hrdlo.
Nms
Přispěvovatel

Příspěvek od Nms »

Mě na 1Z padá tlak turba- nafoukne 1.2 a pak spadne na 0.6 a dřív to zregulovalo na 1krásně. Máte nějakej poznatek?
Golf 4 TDI 120KW, 6gang komplet Rieger.
Golf 2 1,9 TDI Poslední model koní moc
Brouk rozřířený 1,2 mazel
Závodní kára vw 1,6 16v 230ps
avant
Sběrač informací

Příspěvek od avant »

Pánové tak takovouhle závadu jsem opravdu nečekal.Dal jsem tam jiný "starší" palivový filtr a hádejte co se stalo?Audina jede uplně krásně a nic nepadá jako předtím.Tak se uvidí jak to bude dál.Všem s pozdravem AVANT
avant
Sběrač informací

Příspěvek od avant »

Tak jsem vyměnil komplet podtlakové hadičky co jsem našel a výsledek....JE TO POŘÁD STEJNÝ!!!!Je to už na kulku do hlavy!!!!! (wallbash) :x
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“