Prečo nebrať 85kw?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
většina mejch cest se odbývá v5-6 lidech,kdybych to třeba netočil tak by možná pd bralo míň,ale když chci jet tak musím taky šlapat na plyn,Né?nogis píše:Nevím, znám tři lidi, který mají Sharana 85PD a všichni nezávisle na sobě mají dlouhodobou spotřebu 6,5...
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Když ste u teh Scharanu, nemaj ty Schrani 85 a 96kw stejný spodky? Jinak ta 85Kw je neco jinyho než ve 4 Golfu, navíc maji Oba stejný tocak 320, ve 4Golfu 280Nm.miraspetrowski píše:většina mejch cest se odbývá v5-6 lidech,kdybych to třeba netočil tak by možná pd bralo míň,ale když chci jet tak musím taky šlapat na plyn,Né?nogis píše:Nevím, znám tři lidi, který mají Sharana 85PD a všichni nezávisle na sobě mají dlouhodobou spotřebu 6,5...

golf 4 85kW byl i s kroutakem pres 300. Ale nevim jestli to nebylo 310Nm...Zdeněk M píše:Jinak ta 85Kw je neco jinyho než ve 4 Golfu, navíc maji Oba stejný tocak 320, ve 4Golfu 280Nm.
Now:Passat 1.9TDI PD AJM Highline, BMW 525tds *125kW, OII 77kW
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
Was:Opel Omega 2.5TD,Uno 1.3T,Toledo TDI,Scenic dCi.
spodky stejný nejsou, a takovou spotřebu bych chtěl mít, teď jsem po městě s Alhambrou na 9-10, a dálka tak 7.5Zdeněk M píše:Když ste u teh Scharanu, nemaj ty Schrani 85 a 96kw stejný spodky? Jinak ta 85Kw je neco jinyho než ve 4 Golfu, navíc maji Oba stejný tocak 320, ve 4Golfu 280Nm.miraspetrowski píše:většina mejch cest se odbývá v5-6 lidech,kdybych to třeba netočil tak by možná pd bralo míň,ale když chci jet tak musím taky šlapat na plyn,Né?nogis píše:Nevím, znám tři lidi, který mají Sharana 85PD a všichni nezávisle na sobě mají dlouhodobou spotřebu 6,5...
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
tak vidíte,že nekecám,Pafkovi taky kolem 8 lit. kdyby šlo PD tak za 7 na couračky,hned bych do něj šel, ale ne do auta co žere o litr a možná i víc,najedu kolem 25-30 tis km.ročně a to se projeví na roční spotřebě znatelně to je odhadem +- asi 180-200litrů ročně,a nato už s dojede dost daleko,radši bych tohle dohadování zakončil,začalo se jaká je VW BOra,a jsme někde jinde.Kdo chce Boru a líbí se mu ať si ji koupí,je to taky hezký auto od VW.Tomas.cz píše:Co servisuju jednoho Sharana AUY + čip tak říkal že jezdí dlouhodobě za 8 l/100km.
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
moji spotřebu vidíte, a je to za rok a půl i s vlekem atd
kamarád má sharana 96kW a má průměr 6,4
Jinak teď jsme dělali test spotřeby u octy 66kW rotačka a 96kW PD
trasa po rovinách, v klídku auta stejně naložený ,dálnice 110 - bylo namrzlo, jelo se zasebou - PD jela první a rotačka měla 4,4 a PD 4,6
motory do 85kW mají slabší kliku a menší ojniční ložiska, od 96kW výš je silnější klika a ojnice
kamarád má sharana 96kW a má průměr 6,4
Jinak teď jsme dělali test spotřeby u octy 66kW rotačka a 96kW PD
trasa po rovinách, v klídku auta stejně naložený ,dálnice 110 - bylo namrzlo, jelo se zasebou - PD jela první a rotačka měla 4,4 a PD 4,6
motory do 85kW mají slabší kliku a menší ojniční ložiska, od 96kW výš je silnější klika a ojnice
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

Komu PD žere, tak asi neumí jezdit. Jinak si to neumím vysvětlit. Moje Bora má 1430kg, celkem dost ji honím a naprosto bez problémů se vejdu 6L. Parametry v podpisu.
Jinak pokud počítáte spotřebu podle palubáku, tak já mám dlouhodobou někde kolem 8L, ale nikdo neví proč...

Jinak pokud počítáte spotřebu podle palubáku, tak já mám dlouhodobou někde kolem 8L, ale nikdo neví proč...

VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
-
- Přispěvovatel
Jj palubáky často kecaj, jezdí mi sem Octa dlouhodobá 3.6 Lnogis píše:Komu PD žere, tak asi neumí jezdit. Jinak si to neumím vysvětlit. Moje Bora má 1430kg, celkem dost ji honím a naprosto bez problémů se vejdu 6L. Parametry v podpisu.![]()

-
- Přispěvovatel
Jj palubáky často kecaj, jezdí mi sem Octa dlouhodobá 3.6 Lnogis píše:Komu PD žere, tak asi neumí jezdit. Jinak si to neumím vysvětlit. Moje Bora má 1430kg, celkem dost ji honím a naprosto bez problémů se vejdu 6L. Parametry v podpisu.![]()

ak PD tak 96kw alebo 74kw...ja som mal 85kw AJM v G4 Varosa a kupil som krap (a tom mal servisku po 1 majitelovi, nehavarovany podla meracky laku, bla ,bla)...mal som ho asi rok a riesil som - prasklu hlavu, tandemove cerpadlo, O-kruzky do vstrekov, zhavenie....okrem toho padanie nafty, turbo, cidlo teploty chladiacej kapaliny - ale to beriem ako standard u vsetkych TDi...a vobec uz PD neries(ani PPD), bud rotacka alebo chod rovno do CR...
-
- Přispěvovatel
[quote="karel polacek"][quote="nogis"]Komu PD žere, tak asi neumí jezdit. Jinak si to neumím vysvětlit. Moje Bora má 1430kg, celkem dost ji honím a naprosto bez problémů se vejdu 6L. Parametry v podpisu.
]jo,jenže já to beru podle sharana,ten má pohotovostní skoro 18 metráků,ato je znát každý kilo, co do něj naložíš,a něco jako že s PD neumí někdo jezdit,je docela blbá výmluva,jak by to potom bylo, že jednomu člověku bere jedna rotačka 7 a druhá 8 litrů se stejnejma kilowatama, autem,stylem jízdy,skoro stejným počtem najetých km,divný nééé?

]jo,jenže já to beru podle sharana,ten má pohotovostní skoro 18 metráků,ato je znát každý kilo, co do něj naložíš,a něco jako že s PD neumí někdo jezdit,je docela blbá výmluva,jak by to potom bylo, že jednomu člověku bere jedna rotačka 7 a druhá 8 litrů se stejnejma kilowatama, autem,stylem jízdy,skoro stejným počtem najetých km,divný nééé?