kamarádův Sharan TDi 85kW stejné problémy... po zaškrcení zpětného vedení chytil na brnk. Takže asi začít shánět tandemové čerpadlo co? (byť teda to staré nijak neteče navenek..)
Vici píše:kamarádův Sharan TDi 85kW stejné problémy... po zaškrcení zpětného vedení chytil na brnk. Takže asi začít shánět tandemové čerpadlo co? (byť teda to staré nijak neteče navenek..)
Ja jsem s novym tandemem nepochodil, takze bacha. Ted jsem vymontoval komplet filtr a misto nej dal dva male pruhledne palivove filtriky, abych vyloucil netesnici filtr, nebo spatny termostaticky ventil (ten je ale novy) a padani nafty, ktere jsem uz zjistoval asi x-krat. Pak uz pripadaji v uvahu snad jen spatne tlaky ve valcich, nebo popraskana hlava valcu nekde kolem vstriku. Gumicky na vstrikach, tandem+tesneni, termostaticky ventil vsechno nove, nafta nepadala (zitra zjistim jak je tomu ted). Napada jeste nekoho neco? Diky za kazdou radu
Vici píše:kamarádův Sharan TDi 85kW stejné problémy... po zaškrcení zpětného vedení chytil na brnk. Takže asi začít shánět tandemové čerpadlo co? (byť teda to staré nijak neteče navenek..)
Pokud nechcs jen vymenovat dily, tak nejdriv zmerit tlak na tendemu, pokud bude malej, zaskrtit zpetne vedeni a zmerit znovu. Pokud tlak po zaskrceni stoupne vymenit gumicky na vstirkach, pokud nestoupne vymenit tandem. Takhle je to psano v origo prirucce k motoru. Osobne si myslim, ze vymenou gumicek se nic nezkazi, je to celkem casta zavada, takze je to vlastne takova prevence.
Ja jsem s novym tandemem nepochodil, takze bacha. Ted jsem vymontoval komplet filtr a misto nej dal dva male pruhledne palivove filtriky, abych vyloucil netesnici filtr, nebo spatny termostaticky ventil (ten je ale novy) a padani nafty, ktere jsem uz zjistoval asi x-krat. Pak uz pripadaji v uvahu snad jen spatne tlaky ve valcich, nebo popraskana hlava valcu nekde kolem vstriku. Gumicky na vstrikach, tandem+tesneni, termostaticky ventil vsechno nove, nafta nepadala (zitra zjistim jak je tomu ted). Napada jeste nekoho neco? Diky za kazdou radu
tak me to dnes i stím novým tandemem chytilo az tak po 3 sek. ale rozsvitilo se mi ESP.po dalším startu nesvitilo.VAG napsal snímač otaček.jinak jezdí uplne normalně.tak babo rad.dam asi novej,ještě jednou nove gumky na vstřikovače.pakm už mi došly napady
sakul : asi jo..už to má něco najeto, gumičky neuškodí... no já to radši operovat nebudu, zkusím sehnat někoho kdo ví jak na to (pokud v okolí někdo je což pochybuju)
No mně to dělá něco podobného. Po nastartování ujedu tak 200m a pak mi to začne škubat a napíše mi to porucha motoru. Po chvíli mi to začne jet jak má, jinak jak jezdím denně,tak je vše v pohodě, ani ve vagu žádná porucha. Ale stačí den pauza a už to blbne. Ve vagu pak je:16706 - cidlo otacek motoru (G28): zadny signal , 19463 - snimac polohy vack./klik. hridele (G40) - zadny signal. Setkal se s tím někdo ?
Vici píše:sakul : asi jo..už to má něco najeto, gumičky neuškodí... no já to radši operovat nebudu, zkusím sehnat někoho kdo ví jak na to (pokud v okolí někdo je což pochybuju)
no ja daval gumičky když jsem mel dole hlavu,ale asi jsem je malo namazal,pač tam nešly nejlepe zpět.
vita.10 píše:Tak já ráno super start. Ale z jednoho rána ještě nebudu nadšený.
to mas pravdu.ale alespon se to zlepšilo.
Tak druhý den opět hrůza. Zase to nechytalo. A dnes na brnk. Asi si dám ventil na zpátečku
Asi ještě zkusím komplet gumky. Ten tandem jsem ještě neměřil.