červená nafta

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ljany
Sběrač informací
Odpovědi: 0

červená nafta

Příspěvek od ljany »

Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s červenou naftou z Německa. Mám možnost jí sehnat, ale bojím se, aby mi to něco nevyvedlo s motorem. Mám Octavii 1.9 TDi 66 KW. Někdo mi říká, že je to normální nafta, jen obarvená. Někdo zas, že je nějak sušší a že se tam musí něco přilévat, tak nevim.

A ještě jestli by to nevadilo do Passatu B5 TDi PD 85 KW. To má zase kámoš.

Předem děkuju za ochotu poradit.
DworiBak
Přispěvovatel

Příspěvek od DworiBak »

je to lodní nafta znám lidi co na ní jezdí v poho jen na zimu dávaj normál jelikož jim tato zamrzá
slovacek.milos
Aktivista

Re: červená nafta

Příspěvek od slovacek.milos »

ljany píše:Ahoj všem,

chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s červenou naftou z Německa. Mám možnost jí sehnat, ale bojím se, aby mi to něco nevyvedlo s motorem. Mám Octavii 1.9 TDi 66 KW. Někdo mi říká, že je to normální nafta, jen obarvená. Někdo zas, že je nějak sušší a že se tam musí něco přilévat, tak nevim.

pokud se bojíš tak to tam nelej,

pokud strach překonáš nalévej vesele a jezdi tempen svižně ;)

nesmíš potkat oprávněné celníky tvé štěstí promění ve velké neštěstí miloš ;)
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

je to jenom barvivo, do ciziny s tím ale nejezdi, jinak by ses mohl vrátit za pár měsíců či let a bez auta
maros261177
Přispěvovatel

Příspěvek od maros261177 »

Červena nafta u nás je poľnohospodárska a je oslobodená od daní --tým pádom je lacnejšia... ale keď ta chytia policajti tak to bude najdrahšia nafta na svete...!!!
Škoda Octavia II, bez uprav-v jednoduchosti je krása
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

tuto samou naftu berem s kámošem z Polska taky obarvená do červena.a TDI na to jezdí hodně dobřě je to znát oproti naší co tankuješ u pumpy. tak já ji tam leju normálně + ted mám vif zimní a Octavka si jen chrochtá (noteeth) (noteeth)
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

maros261177 píše:Červena nafta u nás je poľnohospodárska a je oslobodená od daní --tým pádom je lacnejšia... ale keď ta chytia policajti tak to bude najdrahšia nafta na svete...!!!
jen bych chtěl dodat nás jednou vybrali v polsku na hranicích česi policajti a naftu zabavili ještě před níma jsme si nalili plnou nádrž zbytek zabavili je to už přez 3 roky a ještě se ani neozvali
marquee
Přispěvovatel

Příspěvek od marquee »

Je to normální nafta, která se unás prodává jako LTO (lehký topný olej), je jen obarvená, protože je na to jiná spotřební daň. O afeře s LTO jsi asi slyšel :D . U nás po tom zatím moc nejdou, ale třeba v německu jsou na to vysazený. Když to tam naleješ tak počítej, že budeš muset vyjezdit tak 40-50 plných nádrží aby jsi se barviva zbavil. Já tím doma ofiko topím a můžu ti říct, že jsem měl loni kontrolu z celní správy policie čr, jestli si to neleju i do auta nebo jestli to dál neprodávám(samozřejmně na udání), jen si závistivý udavač nevšimnul, že mám zrovna všechny auta benzínový :D
Naposledy upravil(a) marquee dne 01 úno 2010, 19:04, celkem upraveno 1 x.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Na to bych fakt neměl nervy na tyhle kšefty (noteeth) radši máknu a zajedu si k pumpě :)
Ren'as
Přispěvovatel

Příspěvek od Ren'as »

marquee píše:Je to normální nafta, která se unás prodává jako LTO (lehký topný olej), je jen obarvená, protože je na to jiná spotřební daň. O afeře s LTO jsi asi slyšel :D . U nás po tom zatím moc nejdou, ale třeba v německu jsou na to vysazený. Když to tam naleješ tak počítej, že budeš muset vyjezdit tak 40-50 plných nádrží aby jsi se barviva zbavil. Já tím doma topím a můžu ti říct, že jsem měl loni kontrolu z celní správy policie čr, jestli si to neleju i do auta nebo jestli to dál neprodávám(samozřejmně na udání), jen si závistivý udavač nevšimnul, že mám zrovna všechny auta benzínový :D
JJ přesně tak- mám stím stejnou zkušenost.
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

[quote="marquee"Já tím doma ofiko topím a můžu ti říct, že jsem měl loni kontrolu z celní správy policie čr, jestli si to neleju i do auta nebo jestli to dál neprodávám(samozřejmně na udání), jen si závistivý udavač nevšimnul, že mám zrovna všechny auta benzínový :D[/quote]

:o :o :o
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

tak to je přesný, jsme v česku :(
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

na SK to iste a dokonca aj horsie :-D
Obrázek
PavlikLN
Sběrač informací

Příspěvek od PavlikLN »

ljany píše:Ahoj všem,

Jestli je to červenka (LTO) tak je to lehkej topnej olej.Jezeďáci to berou ve rovnou v cisternách..Na sušáky chmele a do nakl.+traktorů. Je tam málo parafínu v tej července..Jinak je to vlastně odpad ale starý motory bez pc to ani nepoznaj.Sám jsem na to jezdil skoro 1,5 roku když jsem měl toledo 92 obyč ropák bez turba a všechno ok. Do novýho bych to necpal...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

..Jinak je to vlastně odpad ale starý motory bez pc to ani nepoznaj.Sám jsem na to jezdil skoro 1,5 roku když jsem měl toledo 92 obyč ropák bez turba a všechno ok. Do novýho bych to necpal...[/quote]

a ty nový motory s PC to poznají jak :? miloš
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“