červená nafta
Moderátoři: šulda, Moderátoři
červená nafta
Ahoj všem,
chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s červenou naftou z Německa. Mám možnost jí sehnat, ale bojím se, aby mi to něco nevyvedlo s motorem. Mám Octavii 1.9 TDi 66 KW. Někdo mi říká, že je to normální nafta, jen obarvená. Někdo zas, že je nějak sušší a že se tam musí něco přilévat, tak nevim.
A ještě jestli by to nevadilo do Passatu B5 TDi PD 85 KW. To má zase kámoš.
Předem děkuju za ochotu poradit.
chtěl bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s červenou naftou z Německa. Mám možnost jí sehnat, ale bojím se, aby mi to něco nevyvedlo s motorem. Mám Octavii 1.9 TDi 66 KW. Někdo mi říká, že je to normální nafta, jen obarvená. Někdo zas, že je nějak sušší a že se tam musí něco přilévat, tak nevim.
-
- Aktivista
Re: červená nafta
ljany píše:Ahoj všem,
pokud se bojíš tak to tam nelej,
pokud strach překonáš nalévej vesele a jezdi tempen svižně

nesmíš potkat oprávněné celníky tvé štěstí promění ve velké neštěstí miloš

-
- Přispěvovatel
jen bych chtěl dodat nás jednou vybrali v polsku na hranicích česi policajti a naftu zabavili ještě před níma jsme si nalili plnou nádrž zbytek zabavili je to už přez 3 roky a ještě se ani neozvalimaros261177 píše:Červena nafta u nás je poľnohospodárska a je oslobodená od daní --tým pádom je lacnejšia... ale keď ta chytia policajti tak to bude najdrahšia nafta na svete...!!!
- marquee
- Přispěvovatel
Je to normální nafta, která se unás prodává jako LTO (lehký topný olej), je jen obarvená, protože je na to jiná spotřební daň. O afeře s LTO jsi asi slyšel
. U nás po tom zatím moc nejdou, ale třeba v německu jsou na to vysazený. Když to tam naleješ tak počítej, že budeš muset vyjezdit tak 40-50 plných nádrží aby jsi se barviva zbavil. Já tím doma ofiko topím a můžu ti říct, že jsem měl loni kontrolu z celní správy policie čr, jestli si to neleju i do auta nebo jestli to dál neprodávám(samozřejmně na udání), jen si závistivý udavač nevšimnul, že mám zrovna všechny auta benzínový 

Naposledy upravil(a) marquee dne 01 úno 2010, 19:04, celkem upraveno 1 x.
JJ přesně tak- mám stím stejnou zkušenost.marquee píše:Je to normální nafta, která se unás prodává jako LTO (lehký topný olej), je jen obarvená, protože je na to jiná spotřební daň. O afeře s LTO jsi asi slyšel. U nás po tom zatím moc nejdou, ale třeba v německu jsou na to vysazený. Když to tam naleješ tak počítej, že budeš muset vyjezdit tak 40-50 plných nádrží aby jsi se barviva zbavil. Já tím doma topím a můžu ti říct, že jsem měl loni kontrolu z celní správy policie čr, jestli si to neleju i do auta nebo jestli to dál neprodávám(samozřejmně na udání), jen si závistivý udavač nevšimnul, že mám zrovna všechny auta benzínový
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
Jestli je to červenka (LTO) tak je to lehkej topnej olej.Jezeďáci to berou ve rovnou v cisternách..Na sušáky chmele a do nakl.+traktorů. Je tam málo parafínu v tej července..Jinak je to vlastně odpad ale starý motory bez pc to ani nepoznaj.Sám jsem na to jezdil skoro 1,5 roku když jsem měl toledo 92 obyč ropák bez turba a všechno ok. Do novýho bych to necpal...ljany píše:Ahoj všem,
-
- Aktivista
..Jinak je to vlastně odpad ale starý motory bez pc to ani nepoznaj.Sám jsem na to jezdil skoro 1,5 roku když jsem měl toledo 92 obyč ropák bez turba a všechno ok. Do novýho bych to necpal...[/quote]
a ty nový motory s PC to poznají jak
miloš
a ty nový motory s PC to poznají jak