vyhřívání chladící kapaliny

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Rudolf
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

vyhřívání chladící kapaliny

Příspěvek od Rudolf »

Čauky Jak se aktivuje v ŘJ přídávné vyhřívání ?
Je to auto dovezené z jihu bez přihřívání a když se tam dodělá, bude třeba ho aktivovat v ŘJ. Ví někdo jak na to . Dík
slovacek.milos
Aktivista

Re: vyhřívání chladící kapaliny

Příspěvek od slovacek.milos »

Rudolf píše:Čauky Jak se aktivuje v ŘJ přídávné vyhřívání ?
Je to auto dovezené z jihu bez přihřívání a když se tam dodělá, bude třeba ho aktivovat v ŘJ. Ví někdo jak na to . Dík
já se jen přidám že mě to zajímá a nechce se mi to hledat miloš
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

slovacek.milos píše:
Nemel bi být problem, v jednotce není žadne kodovaní, jen automat nebo ne, automaty ty svícky nemaj protože topí chladic prevodovkeho oleje a zaroven vyhrivana trubka k EGR ventilu tak je tepla dost. Pokud je to manual a ma to ten plastovej domecek na tej hlave bez teh svícek tak se dodaj dve relatka a dodatecne to pripojis, priprava tam bejva a draty na ovladaní sou vyvedený ve stekru. Jediný co budes muset dodat tak je alternator 120A a ten domecek se svíckama. Altik nemam, domecek jo kompletní.
este
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od este »

Zdeněk M píše:
slovacek.milos píše:
Nemel bi být problem, v jednotce není žadne kodovaní, jen automat nebo ne, automaty ty svícky nemaj protože topí chladic prevodovkeho oleje a zaroven vyhrivana trubka k EGR ventilu tak je tepla dost. Pokud je to manual a ma to ten plastovej domecek na tej hlave bez teh svícek tak se dodaj dve relatka a dodatecne to pripojis, priprava tam bejva a draty na ovladaní sou vyvedený ve stekru. Jediný co budes muset dodat tak je alternator 120A a ten domecek se svíckama. Altik nemam, domecek jo kompletní.
120A na jaký auto ? mam O1 i passat .)
VW T5 GP 103 KW long
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

este píše:
Zdeněk M píše:
slovacek.milos píše: já se jen přidám že mě to zajímá a nechce se mi to hledat miloš
120A na jaký auto ? mam O1 i passat .)
Uakladatel tema Rudolf ho pak bude potrebovat, když bude dodelavat ohrev chl. kap. cti to od zacatku ;) Ty co ty svicky nemaj tak maj 90A , a ty bez svícek sem videl jen u prvníh AGR a nebo u automatu.
Rudolf
Přispěvovatel

Příspěvek od Rudolf »

Nějak by se to mělo akvivovat, jak třeba tempomat. ŘJ dokonce kontroluje relátka - chyba číslo 1193/1194.
Když to bude mít auto originál a vytáhneš relátko naskočí chyba 1193/1194. A co auto bez přídavného ohřevu, který tam není vůbec nainstalovaný ? Myslím, že by to mělo být jak s temtomatem. Když ho máš aktivovaný a odpojíš ho, měla by naskočit chyba. Když ho deaktivuješ, žádná chyby naskakovat nebude.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Rudolf píše:Nějak by se to mělo akvivovat, jak třeba tempomat. ŘJ dokonce kontroluje relátka - chyba číslo 1193/1194.
Když to bude mít auto originál a vytáhneš relátko naskočí chyba 1193/1194. A co auto bez přídavného ohřevu, který tam není vůbec nainstalovaný ? Myslím, že by to mělo být jak s temtomatem. Když ho máš aktivovaný a odpojíš ho, měla by naskočit chyba. Když ho deaktivuješ, žádná chyby naskakovat nebude.
Je to tak ale pokud to nejni automat tak se to dodatecne nakodovat neda, pravdepodobne je jina verze softu, v kerý je to bez ohrevu. Ale co sem to daval do AGR kerý to nemelo tak tam byla priprava a ve fochu pro relatka byla strcena propojka , jinak fakt nevím otom že bi se to dalo zapnout kodovaním ale nevylucuju to . V nouzi to lze udelat rucne vypinacem. Origo to vyhřiva jen pod teplotou pod nulou a to tak jak moc mrzne. Pri -5 vyhriva do tep. chl. kap. 30 stupnu a vypne a to jeste v zavislosti na vytížení alternatoru. Pokud je velkej odber,treba když zapnes vyhrivaní okna tak jde jen jedna svícka, nebo dve , když vypnes tak jdou vsechny tri, a takto se to opakuje, pokud je vybita baterka tak muže jit jen jedna na volnobeh porad, zbylý zapnou treba až za jizdy nebo když pridas plyn. Max. je pri -20 a to vyhrivaj až do 70 stupnu tep. chl. kap. proto si to nekdo predelava na rucní zapinaní, pak to pocitac nemuže ovlivnit. Jinak tam nejsou zas tak obyc zhavicky ale 12V Beru klasicka žhavicka je 11V .
tomch
Nováček

Příspěvek od tomch »

Mne by to také zajímalo.
Motor AGR, dovoz Francie, rok 2000, bez přídavného topení.
Přihřívání doděláno, žhavící svíčky, relátka, napojení na řídící jednotku motoru PIN 17 a 34.
Při kontrole akčních členů vše OK. :D Spíná rele nízkého topného výkonu, i rele vysokého topného výkonu.
Za provozu nesepne ani jedno. :(
Teplota vody 0,9°C
Teplota nasávaného vzduchu 0,9°C
Teplota paliva 2,7°C.
Po nastartování napětí alternátoru 14,1V
Zkrátka řídící jednotka to fláká.

--------------------------------
Octavia 1.9TDi 66KW
Naposledy upravil(a) tomch dne 08 úno 2010, 18:13, celkem upraveno 4 x.
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

problém v alternátoru svorka DF nedefinuje zátěž ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

tomch píše:
Mne by to také zajímalo.
Motor AGR, dovoz Francie, rok 2000, bez přídavného topení.
Přihřívání doděláno, žhavící svíčky, relátka, napojení na řídící jednotku motoru PIN 17 a 34.
Při kontrole akčních členů vše OK. javascript:emoticon(':D')Spíná rele nízkého topného výkonu, i rele vysokého topného výkonu.
Za provozu nesepne ani jedno.javascript:emoticon(':)')
Teplota vody 0,9°C
Teplota nasávaného vzduchu 0,9°C
Teplota paliva 2,7°C.
Po nastartování napětí alternátoru 14,1V
Zkrátka řídící jednotka ta fláká.
Ještě 2600ot takže NA STUDENÍM AUTĚ trvalej OFF :roll:
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
tomch
Nováček

Příspěvek od tomch »

Při teplotě vody 40°C zkušebně otáčky na 3000, Přihřívání stále OFF

Octavia 1.9TDi 66KW
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

tomch píše:Při teplotě vody 40°C zkušebně otáčky na 3000, Přihřívání stále OFF

Octavia 1.9TDi 66KW
Musí být voda a vzduch pod nulou, DF musí mít signal, otacky na to vliv moc nemaj, vždy sepne aspon jedna, když vystoupa napetí nebo je mensí zatež tak se zbytek prida.
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

Ladas píše:problém v alternátoru svorka DF nedefinuje zátěž ;)
nevis co dela tuhle chybu ? hazi mi to porad altik ok
libor.98
Aktivista

Příspěvek od libor.98 »

co když mě to taky furt píše chybu zatížení DF svorky - nesmyslný signál? a altík normálně dobijí 14,4 když vše zapnu tak to pod 14V nejde?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

libor.98 píše:co když mě to taky furt píše chybu zatížení DF svorky - nesmyslný signál? a altík normálně dobijí 14,4 když vše zapnu tak to pod 14V nejde?
Signal DF, nema s nabijením nic spolecnýho, když ten kabel prestipnes tak nabijet 14,4v bude porad. Je to signal do řj. motoru, podle kterýho vyhodnotí zatížení alternatoru. ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“