jj dalo to zabrat..vypada to ze si natahnu nove hadicky k nadrzi..
jinak, pred chvilkou sem to zkusil nakopnout studene a na prvni brnknuti..tudiz potvrzeno
Tak mam dalsi zjisteni..
- kdyz tam hodim zvlast nadrzku,tak to vali normalne a jakmile se to zahralo,tak sem zkusil napojit zpatky na nadrz a jelo to taky v pohode, jen sla z vracecky opet pena
takze si myslim, ze je mozne, ze to cerpadlo proste z takove dalky neutahne...co myslite?
Kazdopadne su v patek objednany do servisu specializovaneho na palivove soustavy a cerpadla..tak uvidime.
Ano stává se to,dělal jsem Tipo ,obdobný problém,ale to již sotva jelo,tak jsem vyřadil jemný filtr a dal tam jen ten z PVC...A auto jede...udělal jsem to jako provizorium a on ještě pořád jezdí...SSací čerpadlo v čerpadle již nemá takovou sílu,takže ubrání odporu filtru mu pomohlo....Docela mě překvapilo,že se to nezhoršilo../jen pro upřesnění..zkoušel jsem i jiný jemný filtr z golfa,vyzkoušený a taky nic.../P:S: ten filtr z PVC musí být na naftu......ne benzínový...
Mě jde taky pěna vracečkou chvilku než se to ohřeje,mám podezření že mě to dělá ta tuční pumpička na filtru,chci tam dát filtr co má jen ty dva vývody.Jen se chci zeptat,mělo by přece být čerpadlo plné.Když odšroubuji přívod do čerpadla,tak nevidím naftu.
Tak uz mam verdikt..mrtve cerpadlo..pry rozezrane tesneni, gumicky a spatne gufera..oprava 18,500kc...nezda se vam to moc? ( Navic jeste budou menit rozvodak (komplet rozvody sem delal pred pul rokem),je to nutne? (
Rozvody bych neměnil, pokud jsou nové. Chtělo by to schodit řemen a poslechnout si kladky, jestli je měnili není důvod je měnit znova. Řemen taky ne. Čerpadlo GO cca 6000Kč. Myslím si, že by stačilo přehodit gufero na hřídeli. Jinak na vrakáči z Brava. Možná by šlo i napasovat z Tipa nebo Delty Dedry.
jericho-3 píše:18500 je dost..neměnili ti také vstřikovací element...?Jinak cena za přetěsnění je ta jakou měl RAARA..
no jeste auto nemam a vim jen co me rikal po telefonu, kazdopadne pry tam bylo temer vsechno tesneni spatne vcetne gufer..navic je v tom vymena rozvodoveho remene (850) protoze ten co sem tam mel byl poteceny od oleje a pry je lepsi ho vymenit..
Tak uz mam marejku doma..cena 18293...predelane komplet cerpadlo + rozvodak a nejake dalsi malickosti..pry tam byly uplne rozpustene gumicky..tak sem se ptal, zda je to mozne aby se to stalo kdyz sem asi 6x tankoval smesnou naftu a pry to mozne je..tak nevim..zeby to byla az takova ziravina?:-)
V dobách nedávno minulých jsem najezdil s Tipem 150 tis na opravdovou bionaftu, většinou od ONA. Obsah MEŘO byl přez 30 procent. Kdyř jsem ho likvidoval měl najeto skutečných 280 tis. Čerpadlo chodí dál na mějaké Tempře a na válcích motoru bylo vidět stopy po honování. Takže, směsnou naftou to nebude. Nikdy nevíš co všechno se vejdo do toho slavného pojmu ADITIVUM. Zkus hodit řeč s někým z rafinérky.
albert22 píše:V dobách nedávno minulých jsem najezdil s Tipem 150 tis na opravdovou bionaftu, většinou od ONA. Obsah MEŘO byl přez 30 procent. Kdyř jsem ho likvidoval měl najeto skutečných 280 tis. Čerpadlo chodí dál na mějaké Tempře a na válcích motoru bylo vidět stopy po honování. Takže, směsnou naftou to nebude. Nikdy nevíš co všechno se vejdo do toho slavného pojmu ADITIVUM. Zkus hodit řeč s někým z rafinérky.
no je pravda, ze sem obcas pridal do nafty jako aditivum C6006 redidlo, ale v pomeru cca 1dcl na 15l nafty..takto sem vyjel asi pul litru toho redidla...
Kazdopadne jak pises, tak neverim ze smesna nafta mohla neco udelat a pochybuju i o tom redidle..
Co uz ted..cerpadlo vali...ikdyz me prijde ze je auto jakesi lenivejsi, mozna si to vsechno jeste potrebuje "sednout"
Pokud použiješ ředidlo řady C je v tom amylacetát a ten rozpouští i bunu. Řada S by neměla vadit, to jsou směsy benzinů. I když S 6005 obsahuje značné množství xylenů a ty by mohly při vyšších teplotách a za delší dobu pomoci ztvrdnutí . Myslím , že není důvod do nafťáka lejt ředidla. To takový jedlý olej nadělá méně škod. Pokud teda auto jezdí a on nestačí žluknout. Když už , tak v zimě 10-15% petroleje. V nejhorším benzín ale jen nárazově a v zimě!!!
albert22 píše:Pokud použiješ ředidlo řady C je v tom amylacetát a ten rozpouští i bunu. Řada S by neměla vadit, to jsou směsy benzinů. I když S 6005 obsahuje značné množství xylenů a ty by mohly při vyšších teplotách a za delší dobu pomoci ztvrdnutí . Myslím , že není důvod do nafťáka lejt ředidla. To takový jedlý olej nadělá méně škod. Pokud teda auto jezdí a on nestačí žluknout. Když už , tak v zimě 10-15% petroleje. V nejhorším benzín ale jen nárazově a v zimě!!!
proc myslis, ze benzim jen narazove? Me primo mechanik rekl, ze dava 3l benzinu na plnou nadrz a to porad