divnej zvuk u ASV

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

TomasH
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od TomasH »

Hoši jeden nový poznatek. Včera jsem jezdil se strýcovým toledem 81kW ASV, rv03, najeto 18tkm, což je nic, tak jsem to vyzkoušel - to sešlápnutí plynu na neutrál, přeřadit v zátahu z 1 na 2. Výsledek ten stejný zvuk, možná i horší. Nikdy před tím si toho sám nevšiml, teď se úplně zděsil, má toho teď plnou hlavu. Já osobně ten problém měl na oktě, už jsem tady psal. Vyměnil komplet sání, klapku s egr, všechny ty plastové trubky a hadice, IC v pořádku a? Změna žádná. Takže turbo. Dva Garetty 1749V a oba, a to byly oba v pořádku. Koupil jsem od Andreho velké turbo ze 130hp Garret 1749VA, přehodil, trochu byl problém sehnat tu jinou hadici, ale dá se vyrobit ze dvou ze 110ky nebo 90ky. Nastartoval a modlil se. Ten chrapotavý zvuk je pryč!!! Takže turbo, to jsme si mysleli všichni. Ale ty turba z těch 110 jsou v pořádku. Myslím, že to větší turbo tlačí rozdílně v různých otáčkách, a asi se líp dorovnávají tlaky. Ten chrochtavý zvuk šel ze sání, to víme všichni, určitě se tam vracejí nějaké přetlaky a pak to vydává tenhle zvuk. Třeba to není na škodu, ale každého nadšence to s**e. Akorát nechápu, že někomu to nedělá, teoreticky by to měli dělat i 90hp, co mají turbo s geometrií. Takže to je můj výsledek, ale třeba je v tom ještě nějaká blbost. Ale nejhorší je, že vám tento problém nikdo nikde nezdůvodní. (LOL)
krata
Nováček

Příspěvek od krata »

Zajímavý je to , že to dělá ve většině případů lidem kteří měli problémy se zatuhlýma lopatkama na turbu a auto jim pak padalo do nouzáku kvůli vysokému tlaku. Co mě napadá tak tam mohly být větší tlaky a mohla naprasknout nějaká hadice nebo prasknout nějaký držak hadice nebo chladiče a díky tomu se něco rozvibrovává a mele někde ten vzduch
Octavia combi TDI 81kW
skoda405
Přispěvovatel

Příspěvek od skoda405 »

ahoj ja mam octu 81 kw 03 asv co je limit euro 3 .tiez mi to robi ked pridam na volnobehu a ked padaju otacky taky chrchlavy zvuk..
pred tym som jazdil ten isty motor ale ahf cize euro 2ale tam som to voobec nebadal.na terajsej octe mi to hned napadlo ako som to kupil malo to 34tisic najazdene. ked som sa pytal mojho mechanika povedal ze to je podtlak v sacom potrubi a kedze auto slape na 1 nech nevymyslam :o
inak je vsetko ok tak neviem moze byt?
Zdendas
Sběrač informací

Příspěvek od Zdendas »

Já už to také přestal řešit.Vím zcela určitě, že to před zimou vůbec nedělalo, protože takového hnusného zvuku bych si všimnul, zvlášt v době, kdy jsem vůz koupil a poslouchal každý pazvuk.Něco se muselo změnit (posrat)...
Ale dokud to jezdí normálně asi to fakt nemá smysl řešit.Je to takovej hnusnej Pop-Off ventil :-)))
Laurinek ASV TDI - prodáno

Audi A4 Avant ( B8 ) 3.0 Tdi quattro
Subi
Nováček

Příspěvek od Subi »

Mám podobný problém, podařilo se někomu přijít tomu na kloub?

Dělá mi to při ubrání plynu toto:
http://www.atsys.cz/images/galaxy/turbo ... erieru.mp3

Jinak motor jede OK, táhne, do nouzáku nepadá. Je to zatím pouze zvukový efekt.
Po tom co jsem si tady u vás přečetl, se mi opravdu zdá, že se jedná o nějaké vyrovnávání tlaků turba v potrubí, na klapkách, nebo tak něco.

Více informací případně tady:
http://ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=20&t=79&start=105
Ford Galaxy II 1.9 TDi PD ASZ 96kW Ghia r.v.2005
vincc
Nováček

Příspěvek od vincc »

Něco podobného jsem řešil loni - dělala vůle mezi názazníkem a blatníkem za předním světlem (vlevo, z prostoru kde je u OI sání nad plastovým podběhem) - povolil jsem to, dal tam kousek silikonového těsnění a je klid.
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

Subi píše:Mám podobný problém, podařilo se někomu přijít tomu na kloub?

Dělá mi to při ubrání plynu toto:
http://www.atsys.cz/images/galaxy/turbo ... erieru.mp3

Jinak motor jede OK, táhne, do nouzáku nepadá. Je to zatím pouze zvukový efekt.
Po tom co jsem si tady u vás přečetl, se mi opravdu zdá, že se jedná o nějaké vyrovnávání tlaků turba v potrubí, na klapkách, nebo tak něco.

Více informací případně tady:
http://ford-galaxy.cz/viewtopic.php?f=20&t=79&start=105

takle se normálně projevuje mTDi, přetlaková vnt regulace
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Subi
Nováček

Příspěvek od Subi »

Asi to tak bude :(
Já jenom, že když jsem auto kupoval, tak to nedělalo a turbo vydávalo v záběru krásný lehce hvízdavý zvuk. Teď už ne a při zaklapnutí jenom toto :(
Každopádně díky za komentáře, uvidíme jak se to bude dál vyvíjet.
gappo
Nováček

Příspěvek od gappo »

je to turbem po vycisteni nedela mel jsem to stejny vycistit naklapeni lopatek a je klid
Subi
Nováček

Příspěvek od Subi »

Tak to byl přesvědčivý a rázný příspěvek :)
Myslel jsem si taky, ale po tom co jsem četl několik podobných problémů a ti čistili bez úspěchu, tak jsem to zatím vzdal. Je ale možné, že oni třeba měli prasklé hadice a syčelo jim to spíš při zátahu a ne jako mě po zaklapnutí. To už si tak přesně nepamatuju.
Kolem turba budu lézt, čili ho zkusím kuchnout a vyčistit.
Díky za info.
gappo
Nováček

Příspěvek od gappo »

pro subi je to opravdu tak 3x jsem cistil a vzdy se to opakovalo potom jsem dal jiny turbicko a uz pres rok klid predtim porad dokola chvilicku klid a pak zas. Ty lopatky se malinko pridiraly a pak to spatne zreguluje a proto to chrochta.
Subi
Nováček

Příspěvek od Subi »

Díky moc za postřehy, už jsem skoro rozhodnutej dát turbo na repasi do odborný dílny. Jenom čištění se mi taky zdá málo. Když už to bude venku, tak pořádně ;)
Díky.
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

podložit válečky 0.1mm podložkou a je klid na furt

Subi
Nováček

Příspěvek od Subi »

Jaký myslíš válečky? Jako axiálně vymezit vrtulku? Nebo něco kolem naklápěcích lopatek?
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

pod ty 3 válečky co jimi procházi torx šrouby
tím zvětšíš vůli a už nikdy se to nestane.

Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“