PROBLÉM ZE STARTOVÁNÍM OCTAVIA 19 TDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
sedli píše:Ja mam zas problem ted kdyz je chladno tak pri prvnim startu se to taky tak nejak podivne zachveje a nekdy to ani na poprvy nechytne. Jakmile se motor trosku ohreje tak pak uz jsou vsechny starty OK
Octavia1.9TDI 81KW 158000Km
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
Padá Nafta alebo zlý Predvstrek. A pokial Ti to zle štartuje iba keď je mínus, tak treba pozreť žhaviče a štartér, baterku.
Ešte, že existujú benzíny ináč by boli mechanici bez roboty
preto mám 911 Turbo
:DD

-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
...
popis este ako to startuje..videl som nieco take ze chlap startoval startoval..a pokial nepridal plyn tak nechitilo...OCTAVIA 1.9 TDI.
...bol zle nastaveny motor,,alebo aj take nieco ze ked startujes strasne to drme autom!!!!!!! strasne cudny zvuk to ma...uplne blby,,a nie a nie nastartovat..a cele auto drme
vyriesily sme to tak ze vsetky kontakty sme precistili,,od startera,,na motore vsetky kable,,,celu kabelaz motora sme presli..a uz to slape....nevem..snad som pomohol 

předvstřik a vag na severu
Ahoj klucí, kdo dokáže zkontrolovat a popř.seřídit předvstřik na severu Čech za rozumnou cenu (nechce se mi podporovat ty origo členy) - konkrétně LBC, CL, JN ? Děkuji
Samo, že mohu dorazit i jinam, ale kdyby byl někdo z tadyma...
Samo, že mohu dorazit i jinam, ale kdyby byl někdo z tadyma...

nemám žádné auto na naftu
Teraz, ked klesli ranne teploty k nule, je citit, ze to startovanie ide horsie.
Trochu som sa hrabal vo fore a mam pocit, ze by to mohli byt sviecky, ale nie som si isty.
Pri normalnych teplotach (povedzme nad 10 st. ) to startuje hladko. Ale ked uz trochu prituhne, je to horsie. Naskoci to vzdy, ale starter motor horko-tazko pretoci. Je to pocut, ako sa trapi. Bateria je nova 74 Ah, tam by problem nemal byt. Ked to naskoci, vyvali sa husty mrak sivomodreho dymu ako zo starej Tatrovky. Po kratkom ohriati to nedymi vobec. Ten dym moze suvisiet s tym, ze su vadne sviecky? Alebo to bude skor nieco ine? Co myslite?
Dalsia vec; pri takomto studenom starte 2-3 krat odpali 1, mozno 2 valce, chvilu sa to este musi potocit a az potom motor normalne naskoci.
To pomale tocenie moze znamenat, ze je vybehany starter? Inak, ked je hoci okolo 20 st., starter toci podstatne rychlejsie. A co to postupne odpalovanie vo valcoch? S cim to moze suvisiet? S malymi starovacimi otackami?
Dakujem za kazdy nazor a skusenost.
Trochu som sa hrabal vo fore a mam pocit, ze by to mohli byt sviecky, ale nie som si isty.
Pri normalnych teplotach (povedzme nad 10 st. ) to startuje hladko. Ale ked uz trochu prituhne, je to horsie. Naskoci to vzdy, ale starter motor horko-tazko pretoci. Je to pocut, ako sa trapi. Bateria je nova 74 Ah, tam by problem nemal byt. Ked to naskoci, vyvali sa husty mrak sivomodreho dymu ako zo starej Tatrovky. Po kratkom ohriati to nedymi vobec. Ten dym moze suvisiet s tym, ze su vadne sviecky? Alebo to bude skor nieco ine? Co myslite?
Dalsia vec; pri takomto studenom starte 2-3 krat odpali 1, mozno 2 valce, chvilu sa to este musi potocit a az potom motor normalne naskoci.
To pomale tocenie moze znamenat, ze je vybehany starter? Inak, ked je hoci okolo 20 st., starter toci podstatne rychlejsie. A co to postupne odpalovanie vo valcoch? S cim to moze suvisiet? S malymi starovacimi otackami?
Dakujem za kazdy nazor a skusenost.

Octavia combi 1.9 TDI 66 kW, AGR ´98
[Dalsia vec; pri takomto studenom starte 2-3 krat odpali 1, mozno 2 valce, chvilu sa to este musi potocit a az potom motor normalne naskoci.
Mám podobné problémy jako cereus, hlavně při rozmezí teplot cca 0 - 12 °C. Nejdříve jakoby 2,3 válce a pak chytne celý motor.Dým z výfuku, pak nic. Starty za tepla i za mrazu (po nažhavení) bez potíží.
Když to blbě chytá, tak se vždy při tom rozvítí žlutý symbol protiprokluzu a ještě jeden žlutý tesně vedle něj.
Teplotní čidlo a žhaviče jsou rok staré, baterka cca 2 roky.
Auto s teplým i studeným motorem jede normálně bez výkyvů ve výkonu.
Je to 81 kW, ASV, 228 tkm.
Uvítám každou radu, celkem mě to rozčiluje
Mám podobné problémy jako cereus, hlavně při rozmezí teplot cca 0 - 12 °C. Nejdříve jakoby 2,3 válce a pak chytne celý motor.Dým z výfuku, pak nic. Starty za tepla i za mrazu (po nažhavení) bez potíží.
Když to blbě chytá, tak se vždy při tom rozvítí žlutý symbol protiprokluzu a ještě jeden žlutý tesně vedle něj.
Teplotní čidlo a žhaviče jsou rok staré, baterka cca 2 roky.
Auto s teplým i studeným motorem jede normálně bez výkyvů ve výkonu.
Je to 81 kW, ASV, 228 tkm.
Uvítám každou radu, celkem mě to rozčiluje

77 kW, BXE
- Mara123
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: PROBLÉM ZE STARTOVÁNÍM OCTAVIA 19 TDI
Ahoj už jsi to nějak vyřešil?
octávia píše:Zdravím,mám problém ze startováním,tady kluci psali že stačí vyměnít startér a že to bude zase fakat.
Ale měto pořát nestartuje jak by mělo.Poradíte mě někdo?????????
Kámoš mě říkal že muže bejt i věnec špatnéj,tak nevím
OCTAVIA KOMBI 81KW ROK 99
Octavia 1.9 TDi 81KW r.v.2001
Zdravím,jo už sem to vyřešil.
Takže-vyměnil jsem-baterku-startér-ale furt to nebylo ono, nějaké zlepšení tam bylo.Ale furt to nebylo ono.Tak jsme zvedli startovací dávku.A ted to jde fakt dobře
ALE DÍKY VŠEM JSTE SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Takže-vyměnil jsem-baterku-startér-ale furt to nebylo ono, nějaké zlepšení tam bylo.Ale furt to nebylo ono.Tak jsme zvedli startovací dávku.A ted to jde fakt dobře

ALE DÍKY VŠEM JSTE SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Naposledy upravil(a) octávia dne 05 lis 2006, 21:50, celkem upraveno 1 x.
Mas to prestavene na RS predek chci to taky delat mam svetla svorkovnice naraznik masku ale nchci davat vyztuhu mesl jsi faceliftovou nebo jsi upravil starou???octávia píše:Zdravím,jo už sem to vyřešil.
Takže-vyměnil jsem-baterku-startér-ale furt to nebylo ono, nějaké zlepšení tam bylo.Ale furt to nebylo ono.Tak jsme zvedli startovací dávku.A ted to jde fakt dobře![]()
ALE DÍKY VŠEM JSTE SUPÉR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Mara123
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
octávia píše:Zdravím,jo už sem to vyřešil.
Takže-vyměnil jsem-baterku-startér-ale furt to nebylo ono, nějaké zlepšení tam bylo.Ale furt to nebylo ono.Tak jsme zvedli startovací dávku.A ted to jde fakt dobře![]()
ALE DÍKY VŠEM JSTE SUPÉR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A na jakou hodnotu jste to zvedli?

Octavia 1.9 TDi 81KW r.v.2001