Autobaterie 17V !! Jak je to možné? :(
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Autobaterie 17V !! Jak je to možné? :(
Řekl jsem si, že po tuhé zimě dobiju autobaterii. Čtvrt hodiny jsem ji nabíjel proudem 5A než z ničeho nic klesl proud na nulu. Odpojil jsem tedy nabíječku a změřil napětí 17V!
Zkusil jsem připojit zátěž - žárovku - k poklesu napětí nedošlo. Zasílám foto asi 10 minut poté a s připojenou žárovkou. Jak je tohle možné? Měřák jsem přezkoušel, v něm chyba není. Nabíječka dávala cca 13V. Můžu dát tuto baterii vůbec zpátky do auta? Stáří baterie 2 roky.

Chyba je jednoznačně v měřáku. Jak vidím na displeji, měřák hlásí slabou vnitřní 9V baterii - v tom případě naprosto vždycky kecá. Vyměň 9V baterii v měřáku - hned bude měřit správně.
Naposledy upravil(a) Marek77 dne 13 bře 2010, 14:29, celkem upraveno 1 x.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
-
slovacek.milos
- Aktivista
možné to je baterku bych nepřipojoval a počkal 24 hodin
nikdy jsem napětí po nabití nevěnoval pozornost, spíš mě zajímal startovací proud a pokles napětí,
tuto zimu jsem dobíjel aku na transporteruTD, a vyměnoval palivák, dal jsem si svítilničku a připojil na baterku, odešlažárovečka, dám druhou odešla za chvíli zas dám třetí zase zhasla po chvíli vemu multimetr a 19V
občas se prostě dějou věci nepochopitelné
miloš
nikdy jsem napětí po nabití nevěnoval pozornost, spíš mě zajímal startovací proud a pokles napětí,
tuto zimu jsem dobíjel aku na transporteruTD, a vyměnoval palivák, dal jsem si svítilničku a připojil na baterku, odešlažárovečka, dám druhou odešla za chvíli zas dám třetí zase zhasla po chvíli vemu multimetr a 19V
občas se prostě dějou věci nepochopitelné
Marek77 píše:Chyba je jednoznačně v měřáku. Jak vidím na displeji, měřák hlásí slabou vnitřní 9V baterii - v tom případě naprosto vždycky kecá. Vyměň 9V baterii v měřáku - hned bude měřit správně.
dodávam k výroku marek77 // ty maš prístroj za 15 € , prístoj na meranie presné bez takých to nepresnosti musí biť kalibrovaný a taký stojí okolo 600 €
ja si napchávam svoju meraciu techniku kalibrovať kedé 4 merice
R 1 3 5
└┼┼┤
...2 4 6
└┼┼┤
...2 4 6
-
Lubosko105
- Sběrač informací
Děkuju a omlouvám se za poplach