jednohmota třese při rozjezdu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
jednohmota třese při rozjezdu
Dneska jsem namontoval z donucení jednohmotu od Valea na 66kw octu AGR a když se s tím rozjíždím do kopce na nižší otáčky(+-900ot) tak mírně třepe motorem, tak jak to často dělaly Felicie 1.9d. Není to žádná tragedie, ale u fungl spojky bych to nečekal.

jj oba čepy tam byly. Na vypínací páce jsem nic závadného nenašel...
Přítlačák po stažení měl všechny vypínací paprsky ve stejné rovině.
Prostě všechno se tvářilo OK. Montáž převodovky taky opatrná a na "noze" aby se nezkřivila lamela... Prostě to nasere.
Jestli to může mít nějakou souvislost, tak kit se měnil proto, že nedostatečně vypínala z důvodu "spálení" spojky a následné kornoutovité deformace lamely a přítlačáku . Protože byl fialový i setrvák s nalepenými kousky kovu, tak jsem měnil raději komplet kit za jednohmotu.
Přítlačák po stažení měl všechny vypínací paprsky ve stejné rovině.
Prostě všechno se tvářilo OK. Montáž převodovky taky opatrná a na "noze" aby se nezkřivila lamela... Prostě to nasere.
Jestli to může mít nějakou souvislost, tak kit se měnil proto, že nedostatečně vypínala z důvodu "spálení" spojky a následné kornoutovité deformace lamely a přítlačáku . Protože byl fialový i setrvák s nalepenými kousky kovu, tak jsem měnil raději komplet kit za jednohmotu.
presne tak..pri rozjazde jemne posteklit plyn..a nic nezatrepe...Tomas.cz píše:Mě teda přijde že s jednohmotou jsou ty rozjezdy z volnoběhu takový že se auto víc otřepe když třeba manévruju do zahrady s autem tak mám jen volnoběh. Jak mám na rozjezd otáčky vyšší než volnoběh tak paráda.
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
Bežnej jev, na dvouhmote mas tlumic zaberu uvnitr toho setrvaku a je velkej, takže se ti to v momente zaberu krasne roznese a jednotka stihne zregulovat chod na volnobeh porad do kulata. Na jednohmote mas tlumic na lamele, je malej a obecně ma jednohmota ostrejsí zaber, jelikož zaber není tak tlumen jak na dvouhmotě navic je jednohmota asi o tri kila lehcí, což ma vliv na to, že v nižsih otackah ma motor mensí silu, treba pri rozjezdu, ale zas jde líp do otacek. Zvykni si pridavat plyn pri rozjezdu nebo zvedni vstrikovaný množství na volnobeh kolem 5Mg.Smoke píše:mě to dvouhmota je pro hladší přenos, ale jedhomota mě to taky dělá a motor je zpevněn v uložení
Od toho tam dvouhmota je, aby to byl mech..Jednohmota je samo v odpružení slabší,ukáže nedostatky,které dvouhmota pohltila,ale zase jednohmota eliminuje nedostatky/a to dost velké/ dvouhmoty...Mě osobně by auto s tímhle nesmyslem,který již konstrukčně musel nabízet samé problémy nesmělo do baráku...jedíně,že by továrna během mého vlastnictví vozu osobně hradila a měnila tento vynález...Já vím,že šetří převodovku,ale ať ji tedy udělají pořádně.. 
nepropadat panice...
a vubec pro lidi, co se neumi rozjet bez skakani.