kabel problem

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lock001
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

kabel problem

Příspěvek od lock001 »

chcem sa spitat ci este nieco bude s tohto kabla alebo nie mam can hex klon 812.4 a vsetko islo v pohode az pokial som tam omilom nenainstaloval namiesto 812.4 verziu 912 a je koniec
ked tam test tak mi to napise len ....
Port....ok
Interface....Found
Type....Ross Tech Hex Can
Status...Not into car

Da sa to este nejak rozchdit alebo som si do poslal do ..... (LOL)
:rip: :rip: :rip: :kun:
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
zx6ninja
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zx6ninja »

asi budeš muset přehrát kabel
lock001
Přispěvovatel

Příspěvek od lock001 »

zx6ninja píše:asi budeš muset přehrát kabel
no super a nato asi navod neni nejak alebo sa to ani neda doma spravit treba na to nieco specialne ?
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
SAMI
Přispěvovatel

Re: kabel problem

Příspěvek od SAMI »

lock001 píše:chcem sa spitat ci este nieco bude s tohto kabla alebo nie mam can hex klon 812.4 a vsetko islo v pohode az pokial som tam omilom nenainstaloval namiesto 812.4 verziu 912 a je koniec
Port....ok
Interface....Found
Status...Not into car

Máš v diag.zásuvke napetie 12V?
lock001
Přispěvovatel

Re: kabel problem

Příspěvek od lock001 »

SAMI píše:
lock001 píše:chcem sa spitat ci este nieco bude s tohto kabla alebo nie mam can hex klon 812.4 a vsetko islo v pohode az pokial som tam omilom nenainstaloval namiesto 812.4 verziu 912 a je koniec
Port....ok
Interface....Found
Status...Not into car

Máš v diag.zásuvke napetie 12V?
no ja som to skusal bez auta toto :-D
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
SAMI
Přispěvovatel

Příspěvek od SAMI »

Bez auta(12V) nespravíš pozitívny test.Nešpekuluj s novšími verziami softu ako si dostal ku káblu.
lock001
Přispěvovatel

Příspěvek od lock001 »

SAMI píše:Bez auta(12V) nespravíš pozitívny test.Nešpekuluj s novšími verziami softu ako si dostal ku káblu.
no tak dnes to skusim na aute a uvidim :? :?
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
dumper
Nováček

biny budou, vydržte!!!!!!

Příspěvek od dumper »

Kdyby se Ti nedařilo, vydrž , někam pověsím dump pro atmegu, mám českou verzi 704, dělám na další. Jen to musím popsat postup a někam pověsit. Bude to včetně binů pro atmegu
( eeprom) . Jen budeš potřebovat programátor a na tu atmegu se blbě pájí. Jestli nemáš s SMD zkušenosti, rád Ti to udělám. Jestli máš klon a to určitě máš, není problém i dobastlit "pojistku" proti přehrání obsahu. Je to moje novinka, jen se na atmegu "přilepí osminožičkovej šváb a 4 dráty vydrátuje + přerušení jedné cesty.. Pak je kabel nesmrtelný, nicméně funguje jen s tou verzí co je napálená do atmegy. Už jsem udělal 3 lidem a zatím velká spokojenost. Docela mě štve, jak se na tom furt vydělává, kecy typu kupujte origoše nebo to nikdo nebude VAG vyvíjet neberu, neboť stejně všechno směřuje k online diagnostice ( spojení s koncenovým serverem) a VAG bude jen na oldtimery :-) Podobnej džob s odblokem mobilů dopadl podobně, jen unlockerům vypálili rybník výrobci, když přestali zamykat.
Takže to dám zdarma k dispozici. Mám z toho dobrej pocit, když tu čtu to fórum tak je to samá komerce. Začátečníky tu hned "senioři" vosmažej ... to na jiných fórech je ještě jakžtakž sdílnost.
lock001
Přispěvovatel

Re: biny budou, vydržte!!!!!!

Příspěvek od lock001 »

dumper píše:Kdyby se Ti nedařilo, vydrž , někam pověsím dump pro atmegu, mám českou verzi 704, dělám na další. Jen to musím popsat postup a někam pověsit. Bude to včetně binů pro atmegu
( eeprom) . Jen budeš potřebovat programátor a na tu atmegu se blbě pájí. Jestli nemáš s SMD zkušenosti, rád Ti to udělám. Jestli máš klon a to určitě máš, není problém i dobastlit "pojistku" proti přehrání obsahu. Je to moje novinka, jen se na atmegu "přilepí osminožičkovej šváb a 4 dráty vydrátuje + přerušení jedné cesty.. Pak je kabel nesmrtelný, nicméně funguje jen s tou verzí co je napálená do atmegy. Už jsem udělal 3 lidem a zatím velká spokojenost. Docela mě štve, jak se na tom furt vydělává, kecy typu kupujte origoše nebo to nikdo nebude VAG vyvíjet neberu, neboť stejně všechno směřuje k online diagnostice ( spojení s koncenovým serverem) a VAG bude jen na oldtimery :-) Podobnej džob s odblokem mobilů dopadl podobně, jen unlockerům vypálili rybník výrobci, když přestali zamykat.
Takže to dám zdarma k dispozici. Mám z toho dobrej pocit, když tu čtu to fórum tak je to samá komerce. Začátečníky tu hned "senioři" vosmažej ... to na jiných fórech je ještě jakžtakž sdílnost.
no tak dik skusim najskor s tym autom to spojit a potom ak nic tak sa ti ozvem teda a nejak to poriesime a vojna klonov_? sak to je vsade a na kazdej znacke ci je to vw alebo peugeot a fiat alfa ma dokonce free soft co spravil manik doma a slape v pohode tak neviem o co ide ale vies ked niekto da za to 500 eur a niekto 40eur tak isto ti to nebude chvalit no nie? a pritom je to to iste akurat ze to nemozes pouzivat v servise ale len pre seba ... inak dik este raz
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
FandaTDI
Aktivista

Příspěvek od FandaTDI »

dumper: bejt tu karma, tak ti jí hned "vlepim" (noteeth) ... možná sice předčasně, ale lidí s tvym pohledem na věc by tu mělo bejt víc ;) ... u nějakýho konkrétnějšího ne zrovna obecnýho dotazu se (nejen) tady člověk odpovědi buď nedočká, v lepším(?) případě se nabídnou "vyměňovači" s hláškama typu "už jsi mohl mít po výměně pokoj..." (a užší peněženku (LOL) )
... první (a dosavadní) KKL kabel jsem taky kupoval od člověka, kterej ho sám dělal (a asi tomu docela rozuměl - odrazoval mě od plánku s optočlenama, kterej jsem si našel já) a funguje dostatečně i s redukcí na USB ... zajímáš se o možnosti koncernový diag. nějak obsáhleji? (Tim myslim, jestli je ti sw výbava alespoň podobně blízká jako SMD ... ) Případně jestli bys byl ochotnej nějakej kabel i pro někoho poskládat? Přemejšlim totiž o rozšíření výbavy a znalostí, jen vzhledem k domácímu využití považuju za přehnaný ceny origo - už jsem se domlouval s Romanem 101 na hromadnější objednávce nějakejch levnejch klonů odsud: http://www.uuctech.com/Products/
ale zatim jsme to daleko nedopracovali (resp. jemu zatim neodpověděli na dotaz ohledně poštovnýho)
jinak v tomhle tématu se to probíralo a mejchi tam dával i odkaz na ceník , kdyby někoho zajímalo...
...taky jsem zkoušel x verzí commandera, který ještě podporujou KKL, některý i upravený tak, aby šli bez donglu, pak i nějakej čínskej "dongle-crack" vč. videotutorialu, ale furt s tim nějak bojuju vč. úprav ini souborů,ap. ale asi jsem na to moc velkej amatér, když tomu nemůžu přijít na kloub, přitom by to neměl bejt až takovej problém...
jestli tomu rozumíš trošku komplexněji(sw/os.../hw), rád bych se dozvěděl něco o úskalích pro "fajnšmekry" typu PDA prostředí, ap. :-) ;-)
elbaco
Nováček

Příspěvek od elbaco »

Tady máš návod jak na to: http://hex.kvalitne.cz/ Mohu potrvdit, že jsem to tímto opravil. ;)
dumper
Nováček

Příspěvek od dumper »

ano, ale tím opravíš pouze FTDI , neboli USB převodník. Pokud je smáznutá atmega nestačí tenhle postup, i když z 90 procent je jen a pouze problém v tom FTDI. Dobré je používat ke kabelu jen jeden notebook s čistými wokny a ten nikam jinam ( internet) nepřipojovat.
Taková PIII se dá koupit za 1000 -1200 kč klon verze 704 za cca 1000 kč a můžete směle dělat. A neposlouchejte kecy , že jedině origoš. Pro takovou menší dílnu klon + kkl kabel stačí a dá se hooodně ušetřit.
elbaco píše:Tady máš návod jak na to: http://hex.kvalitne.cz/ Mohu potrvdit, že jsem to tímto opravil. ;)
dumper
Nováček

Příspěvek od dumper »

[zajímáš se o možnosti koncernový diag. nějak obsáhleji?

Přišel za mnou kolega co do toho dělá, měl v ruce ten origoš + klon, tak jsem si s tím hrál a vyhrál :-)
(Tim myslim, jestli je ti sw výbava alespoň podobně blízká jako SMD ... )
Jo dělám do procesorů a i stavím věci okolo toho - vývojové kity atd...
Případně jestli bys byl ochotnej nějakej kabel i pro někoho poskládat?
Jde o to co ... KKL se dnes nevyplatí dělat, je to z číny za babku a hex-can je na tom podobně, tady stačí nalejt do klonu něco funkčního, případně klon poupravit a fachá to jako origoš. Ve škodovce jsem se seznámil s nějakým týpkem, naznačil, že se chystá online diagnostika, takže to novejch auťáků už s home diag. bude out.

Přemejšlim totiž o rozšíření výbavy a znalostí, jen vzhledem k domácímu využití považuju za přehnaný ceny origo

naprostý souhlas!!!!
- už jsem se domlouval s Romanem 101 na hromadnější objednávce nějakejch levnejch klonů odsud: http://www.uuctech.com/Products/
ale zatim jsme to daleko nedopracovali (resp. jemu zatim neodpověděli na dotaz ohledně poštovnýho)
jinak v tomhle tématu se to probíralo a mejchi tam dával i odkaz na ceník , kdyby někoho zajímalo...
...taky jsem zkoušel x verzí commandera, který ještě podporujou KKL, některý i upravený tak, aby šli bez donglu, pak i nějakej čínskej "dongle-crack" vč. videotutorialu, ale furt s tim nějak bojuju vč. úprav ini souborů,ap. ale asi jsem na to moc velkej amatér, když tomu nemůžu přijít na kloub, přitom by to neměl bejt až takovej problém...

No chce to mít nějakej log analyzátor ( paměták ) a hrát si.
Já mám hotové řešení, které chci prezentovat jako uživatelský návod, už mi někdo psal e-mail, že si pro mě přijdou atd... takže opravy kabelu tak mozna nekde v hospode 1+1....
Já dělám vejšku a o komunikaci po CAN a vůbec sběrnice v autech dělám práci. Tak jsem se do toho trochu "obul" Když jsem sháněl nějaké informace, tak každý mlčí a mlží. Nejvíc mě dostaly informace tady, přesně jak píšeš. Někdo se zeptá na problém a umělec mu poradí ať si dojede tam a tam, že mu to udělá ten a ten. Miluju tyhle lidi, když nechtěj poradit k tématu, tak ať raději nic nepíšou. Těmahle kecama akorát dotyčného tazatele odradí. a nas...u. Když si budu chtít nechat na autě něco udělat, sednu k netu a mám za 5 min. kvanta kontaktů, takže tyhle rady jsou naprosto irelevantní.

příští sobotu mám slíbenej origoš CZ kabel 908 tak snad zas budu mít nějaké dumpy použitelné do klonů. Zatím mám funkční 704 s HW úpravou proti přepisu :-)

jestli tomu rozumíš trošku komplexněji(sw/os.../hw), rád bych se dozvěděl něco o úskalích pro "fajnšmekry" typu PDA prostředí, ap. :-) ;-)[/quote]
lock001
Přispěvovatel

Příspěvek od lock001 »

tak a od dnes je koniec mojho kablu ako som tam omilom nainstaloval tu 912 tak to neslo potom som vsedko odinstaloval a dal naspet 812 a zazracne sa rozbehol ale asi naposledy lebo dnes po 3 dnoch uz nic ani sa nespoji ani nenajde port usb nic tak asi ho len dat dako preflashovat na tu 805 cz nie ?
a este kto by to vedel dik ??? (hm)
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
pioneer
Sběrač informací

otazka

Příspěvek od pioneer »

Csau mili dumpere ja by som sa ta chcel opytat, ze akym programom alebo ako vlastne vycitávas z kabla tie dumpy a ako vlasne ich nahravas nazad. Mal by som o takyto programik zaujem aj ja.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“