Taky že jsou a kolečko rozvodů na klice nemá klínek a drží jen tlačným spojem...Pozor budeš potřebovat odmaštovadlo..umýt kliku a kolečko rozvodů a pak utáhnout...Je to opruz...
jericho-3 píše:Taky že jsou a kolečko rozvodů na klice nemá klínek a drží jen tlačným spojem...Pozor budeš potřebovat odmaštovadlo..umýt kliku a kolečko rozvodů a pak utáhnout...Je to opruz...
Každopádně když budu mít píst 1 válce v HÚ a vačku správně tak mi ventil s pístem kolidovat nebude, ale když bych jí pootočil o 180st tak se musej dotknout ne?
No já jsem přijel k motoru,kde byly nandané rozvody,ale špatně...A potřeboval jsem otočit vačkou a nebyl jsem schopen přetočit motor vůči vačkám do správné polohy.... a když se mi to po dost dlouhé době povedlo/už jsem propadal beznaději/a nastavil rozvody,zjistil jsem,že jeden válec nemá tlak...Tak kluk si to opravil a já nastavil znova rozvody/zakázal jsem mu s motorem točit..předtím jsem dal písty pro jistotu do roviny/ normálně naskočil a pohoda...Ale dotáhnout nearetované kolečko rozvodů,aby se nehlo,to je opruz....
Žabožraví soudruzi to hezky vymysleli. Podobné nastavení kliky měl Ford 1,8D. Tam se taky šrouboval šroub přesné délky a opíralo se rameno kliky. Udělat rysku na setrvačník je moc práce.
Závidím Ti,kouřil jsem tak dlouho,že to ani nebudu psát a zažil jsem s tím mnoho požitků/až na překouření po návštěvě báru/..pak jsem se nechal začarovat/je to blbost,co?/ a již 9 let nekouřím...Ale závist zůstala..ale bohudík chuť ne....