Poradí někdo?
přístrojová deska odumírá
Moderátoři: šulda, Moderátoři
přístrojová deska odumírá
Zdravím všechny a prosím o radu. Mám Leona 1M, 1.9TDI, r.v.2000 a postupně mi začala vynechávat část přístrojovky (podsvícení, palivoměr, teploměr, otáčkoměr, tacho + několik kontrolek jako žhavení, airbag apod.) Během roku se to zhoršovalo, pak už to více nešlo než-li šlo, až nyní nejde nic. Závada se projevovala jako tradiční špatný kontakt, či studený spoj apod. Kontrolka dobíjení, směrovek, potkávacích a dálkových světel a počítadlo km makají. Ostatní nic. Na palubním PC to ukazuje nesmysly jako -12 C, když venku je +10 C, dojezd 700 km a v nádrži vím, že je tak na 150 km atd. Rozebral jsem přístrojovku do mrtě, proměřil přívod 12V stálých, 12V od klíčku, kostru, dokonce i proměnlivých 12V od podsvícení a vše naměřeno v pořádku. Bohužel přístrojovka bez reakce a to včetně podsvícení. Rovněž žádná reakce na pohyb kabeláže, pohyb svorkovnicemi. Prohlédl jsem tištěné spoje a nikde známka po výpalu, zkratu apod. Připadá mi, jako by tam byl ještě jeden okruh, který by přes něco z venčí blokoval či povoloval...., tak že by ve finále ani závada nemusela být v přístrojové desce, ale nevím. Nemám ani elektrické schéma zapojení.
Poradí někdo?
Poradí někdo?
Seat Leon TDI, 110 kW
-
mifii
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: přístrojová deska odumírá
Pokud bys mel cestu okolo Domazlic tak ti to opravim na pockani ne pres postu mifii@tiscali.cz 777932380
Re: přístrojová deska odumírá
Díky, ozvu se na founa...mifii píše:Pokud bys mel cestu okolo Domazlic tak ti to opravim na pockani ne pres postu mifii@tiscali.cz 777932380
Seat Leon TDI, 110 kW