Jak kdo vaříte MEŘO,EEŘO atd.

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
slovacek.milos
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od slovacek.milos »

radar, ty sem chodíš asi hodně ale nijak se neprojevuje je to ai chyba :? co ne ;) miloš
Bronislav Nátr
Nováček

Příspěvek od Bronislav Nátr »

Radar píše:TO: Bronislav Někde si udělal chybu. Louh máš správný, na odpady se používá louh sodný NaOH. Těch 8g je třeba brát s rezervou. Záleží na kvalitě oleje. Na jednou použitý olej ze školní jídelny sem se dostal až na 6,3g/l a v pohodě.
Teď mě napadlo, tu tmavou sedlinu si doufám vyhodil. To je asi blbost.
Známka, že je moc louhu je ta, zě když to stočíš k tý sedlině (je to hlavně glycerin) tak by na ní neměla být usazená světlejší vrstva mýdla. Troška je normální a jsou to takový mrmle. Celkem by mělo bejt odpadu asi 10%.
Naopak když je málo louhu tak glycerin sedá pomalu (asi hodinu) a je tmavej a tekutej.
Ten gel mi nejde na rozum. Jednou už to bylo čirý tak by to mělo zůstat tak. Gel a špinavá srajda nastává při silnym předávkování louhem už při míchání.
Pokud ten postup dodržíš přesně tak výsledek bude dobrej, jen můžeš mít víc odpadu v důsledku mírnýho přebytku louhu a to si odladíš na Tvůj zdroj oleje.
Jo a co to vlastně bylo za olej?

olej mám ze stánku z občerstvením řepka soja jezdím na to už přes 3 roky.koupil sem druhy auto anechce se mě ho předělávat na dvounádrž
a hlavně jezdím krátky trasy než se to pořádně ohřeje tak zase stojím
Broněk
tucnak007
Přispěvovatel

slovacek.milos

Příspěvek od tucnak007 »

Prosím tě slovacek.milos jak píšeš tvojí výrobu metyesteru,hrozí nějaké nebezpečí?A kolik z těch 40l oleje máš čisté suroviny?Tak jak to píšeš tak to zní hrozně jednoduše
slovacek.milos
Aktivista

tak jak to popisuji a dělám tak nějaké nebezpečí určitě hrozí, pokud začneš experimentovat tak hrozí i smrtelné nebezpečí miloš
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

Chtěl jsem začít vařit a hned se naskytl problém,že nemůžu sehnat metanol.Poradí někdo kde se dá koupit.
slovacek.milos
Aktivista

tucnak007 píše:Chtěl jsem začít vařit a hned se naskytl problém,že nemůžu sehnat metanol.Poradí někdo kde se dá koupit.

stav se miloš
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

A kde?SZ nemáš nic napsano jinak díky
slovacek.milos
Aktivista

tucnak007 píše:A kde?SZ nemáš nic napsano jinak díky
první ulic doleva a druhý barák vlevo ;) miloš
tucnak007
Přispěvovatel

Příspěvek od tucnak007 »

jist
Přispěvovatel

Příspěvek od jist »

To by šlo ale muselo by se vzít min.60litrů aby nebyla přirážka a ještě někoho kdo by vrátil dph potom by to bylo za 35 litr
plch
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plch »

Biodiesel za 24hod. rychlo,cisto,lacno
V tomto fore by som chcel uviest ako robim bionaftu v 100l reaktore.Doteraz som jazdil na vyfrit. ale odisli mi uz tri motory na mojom opli.Predhrev mam ,ale aj tak som mal problemy zo startovanim v zime.Nedavno som si zadovazil 100l reaktor na bionaftu a motor chodi ovela lepsie ako predtym.Mensia spotreba , mensia dymivost , motor mi chyta na supu proste je to ovela lepsie.Postup je nasledovny:
100L oleja + 20L metanolu + 550g KHOC.Pomocov reaktora sa vsetky latky zmiesaju dohromady a miesa sa 1hodinu.Potom pockam hodinu a pol a vypustim 95%glycerinu von.Nasleduje 8hodinova prestavka (vascinou cez noc).Po 8hod. vypustim zvysnych 5% von.Dalej nasleduje neutalizacia kyselin v bionafte.Toto robim pridanim octu 0,5L.Zmeriam PH ak ma medzi 6 az 8.Mozem zacat umyvat.Umyvam tak 3 az 4 krat podla hodnoty PH.Umyvanie zaberie asi tak 3-4hod.Po umyti jednoducho zapnem ohrivac a pumpu a Necham bionaftu Vysusit (PH7).Vysusenie zaberie asi 6 az8hod.Olej mam za 10centov(3,SKK) za liter alebo zdarma a metanol za 50centov (15,SKK) za liter.Takto mam liter bionafty stoji od 0,10eur(3,SKK) do 0,20eur(6,SKK).
slovacek.milos
Aktivista

a co to je ten rektor jak to vypadá mám jen klacek a soudek ;) miloš
plch
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plch »

Obrázek
plch
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od plch »

Tento reaktor mam od chlapika z juzneho Slovenska.On tieto masiny vyraba rozne velkosti.Najmensie ma 100L za 24hod. az po 5000L za 24hod.Ja som si vybral 100L ktoru si mozem neskor rozsirit na 1000L za 24hod..Napriek tomu ze mal na webe cenu okolo 3000eur dohodli sme sa na 2000eur.V cene som mal aj dovoz a zaskolenie.Chlapik bol u mna dva dni a vsetko mi vysvetlil.
Kontakt na jeho web: agbioenergy.sk,mail:agbioenergy@atlas.sk
slovacek.milos
Aktivista

máš to fakt hezké,

za slovenska si asi jediný kdo něco takového přitáhl na tyto stránky, co by mě zajímalo tak co to je za čerpadlo mám pořád ruční a kýblovačka,

já tu výrobu mám zas jednoduchou přímo v pikapu jak to přivezu a míchám klackem ráno stáčím do kýblů a do sudu, taky na ty odkapy používám staré krabice, neperu, na ph seru a dávám NaOH kapalný, za 2000 éček by mně mohl ten chlapík tak milovat

vařím 6 let, přes zimu nevařím olej dávám do sudů, pak vlétě začnu třeba nyní tnkuji ze sudu který jsem dlal před rokem, jak křištál,

výrobu jsem viděl před l4 lety v televizi jak si jeden amík nalil louh do metanolu nalil do vyfritu a protřepal kanystrem, ráno pak nalil do nádrže a glycerin slil bokem, poměry jsem si našel na netu a začal ;) miloš ;)
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 16 kvě 2010, 17:45, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“