Octavia TDI/66kW-padání nafty vyřešeno!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Chci se zeptat je možné aby byl ten ventil ovládán elektricky? Jde o to, že mi padá nafta a řeším kde ten ventil můžu najít a napadlo mě kousek od čerpadla je filtr vedou do něj dva různé kabely jeden s dvouma drátama a další kabel se třema drátama. Jeden z těchto kabelů bude podle mě na hlášku palubáku (voda v palivovém filtru s tím mě dost často otravuje), ale který to může být a může být ten druhý opravdu k tomu ventilu? Na čerpadle jsem nic takového neobjevil (druhé čerpadlo mám v garáži a studoval jsem co kde a jak tam vede).
-
- Sběrač informací
Možná jsem na to přišel. Ono to vypadá, že si s tím bývalý majitel alias automechanik hrál a zkurvil opravdu co mohl. Už jsem například zjistil, že výfuk pověsil na plastovou stahovací pásku, palivové čerpadlo do něj hrabal respektive ho vyndávala vysral se na to aby tam vrátil zajišťovací klínek, na čerpadle by měl podle obrázků z katalogu měl být plechový kryt asi proti blbům a nyní prozatím poslední věc a to když se podíváte na tento obrázek tak položka číslo 14 to tam já nemám. A to je v mém případě věc kvůli které padá nafta jen je mi záhadou proč to dělá až teď ono tam asi někde něco ještě bude, ale na to přijdu asi až časem. Co myslíte bude to ten zpětný ventil? Odpovídá to v tom, že je na přivodu paliva mezi filtrem a čerpadlem