rozvody octavia 66kw a 81kw
Moderátoři: šulda, Moderátoři
rozvody octavia 66kw a 81kw
zdravím jsou rozvody na octavku 66kw a 81kw stejne??dnes mi dosli na 81 kw celkem 4 kladky plus vodni pumpa vim ze kdyz jsem delal na 66kw tak tam byli jen 2kladky a rozvodak octavka je rok vyroby 97 a mam pocit ze jsou tam stejne rozvody jak na 66kw ale radsi se poradim
-
Petrolejový šejk
- Nováček
Na rozvodech u SDIčka jsou 4 kladky 3 jsem ještě neviděl? A TDIčkový Pasujou všechny když jsem je kupoval byly taky na TDI66-81 KW octaviiMarek77 píše:Přesně tak - rozvody se dvěma kladkami měly jen motory řady A3, které se do Octavií nedávaly. V Octaviích byly pouze motory řady A4, které mají na rozvodech vodní čerpadlo a čtyři kladky (motory SDi tři).
Tak v tom mas hokej, jestli je to do Galaxi a 66kw rotacky ,tak tam sou dve kladky a motor starej TDI jak trojka Golf. Leda kdybi to bylo Pd 66kw tam bi tri být mohlyjericho-3 píše:Je v tom guláš,předběžně jsem se ptal na rozvody /66 kw/ do fordu galaxy a bylo mi řečeno ,dle typu motoru...,což chápu..a cena od 4000 - 8000 kč..Takže rozebrat a až podle toho...Samozřejmě typ nevím,byl to rozhovor se zákazníkem po telefonu...
-
Petrolejový šejk
- Nováček
JJ jsou v tom zmatky. ale dělaj si to sami když do stejnýho typu motoru udělaj 3 druhy rozvodůZdeněk M píše:Tak v tom mas hokej, jestli je to do Galaxi a 66kw rotacky ,tak tam sou dve kladky a motor starej TDI jak trojka Golf. Leda kdybi to bylo Pd 66kw tam bi tri být mohlyjericho-3 píše:Je v tom guláš,předběžně jsem se ptal na rozvody /66 kw/ do fordu galaxy a bylo mi řečeno ,dle typu motoru...,což chápu..a cena od 4000 - 8000 kč..Takže rozebrat a až podle toho...Samozřejmě typ nevím,byl to rozhovor se zákazníkem po telefonu...
BMW 524TD E34
Já to auto ještě neviděl ,ale jelikož chlap chtěl přibližnou cenu sady rozvodů ,tak jsem se ptal na přibližnou cenu..a možnosti..Někdo si možná pamatuje přesné typy motorů v tom kterém voze,který má motor VW..,ale já ne ,protože je pro mne důležité,co v tom voze je..V papírech je takový bordel,že podle techničáku nelze objednávat..Napadlo by tě, že někdo /podle mne vůl/ napasuje do transportéra s motorem vzadu motor 1,9 TDI ?A zkus na to podle katalogu objednat díly.... 
nepropadat panice...
Galaxy má motory 1Z nebo AHU, což jsou motory řady A3 a rozvody mají jednu kladku napínací a jednu malou vodicí. Cena rozvodů je kolem 3000 Kč (řemen, dvě kladky a tři simeringy, které se mění pouze v případě potřeby). Jiné motory 66kW v Galaxy I nebyly (motory ANU 66kW PD se do Galaxy I nedávaly, pouze do Sharanů - a i to bylo velmi vzácné).
A motory v Galaxy rozhodně NEMAJÍ rozvody stejné s Octavií, nýbrž s Passatem B5. Motory v Octavii jsou řada A4, zatímco motory v Galaxy jsou řada A3, kde rozvody jsou naprosto jiné.
Máš v tom pořádný bordel, milý zlatý kolenatý..... Motory SDi řady A4 (třeba motor AGP v Octavii) mají tři kladky (chybí malá vodicí kladka mezi klikou a napínací kladkou).Petrolejový šejk píše:Na rozvodech u SDIčka jsou 4 kladky 3 jsem ještě neviděl? A TDIčkový Pasujou všechny když jsem je kupoval byly taky na TDI66-81 KW octavii
A motory v Galaxy rozhodně NEMAJÍ rozvody stejné s Octavií, nýbrž s Passatem B5. Motory v Octavii jsou řada A4, zatímco motory v Galaxy jsou řada A3, kde rozvody jsou naprosto jiné.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
Já jsem před časem, coby majitel Lady 2103, taky neřešil žádné tyhle problémy. Lada byla auto, které mělo 95% dílů naprosto stejných nebo záměnných z jakéhokoli modelu. Čtyři motory = kombinace dvou vrtání a dvou zdvihů, na všech motorech stejné hlavy, vačky, ventily, rozvody (u motorů s dlouhým zdvihem pouze o dva články delší řetěz), spojky, převodovky, kardany, nápravy, přední brzdy - prostě téměř vše bylo stejné nebo bez problému záměnné.
Nyní u moderních vozů se nestačím divit, jaké "pi**viny" se dokážou vymyslet - a to dělám do motorů VW skoro 20 let. Takže pokud někdo žije "postaru" a nezná nic než stodvacítky, není se čemu divit.
Nyní u moderních vozů se nestačím divit, jaké "pi**viny" se dokážou vymyslet - a to dělám do motorů VW skoro 20 let. Takže pokud někdo žije "postaru" a nezná nic než stodvacítky, není se čemu divit.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)