Manualni klimatizace nechladi - Octa I
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Manualni klimatizace nechladi - Octa I
Ahoj,
nechladi mi klimatizace. Kdyz ji zapnu, tak se sice tlacitko rozsviti, ale nic se nedeje. Neroztoci se ani ventilatory chladice. Zkousel jsem pres diagnostiku akcnich clenu kompresor a stale stoji...
Muze to byt malo chladiva?
Roztoci se klimakompresor pres diagnozu akcnich clenu, i kdyz je malo chladiva a jak zjistim, ze je ho tam malo? Zmerit to na nejakem cidlu?
Zkousel jsem hledat, ale nenasel tento problem.
Moc diky za rady.
L.
nechladi mi klimatizace. Kdyz ji zapnu, tak se sice tlacitko rozsviti, ale nic se nedeje. Neroztoci se ani ventilatory chladice. Zkousel jsem pres diagnostiku akcnich clenu kompresor a stale stoji...
Roztoci se klimakompresor pres diagnozu akcnich clenu, i kdyz je malo chladiva a jak zjistim, ze je ho tam malo? Zmerit to na nejakem cidlu?
Moc diky za rady.
L.
Re: Manualni klimatizace nechladi - Octa I
jo, prvne to zajet naplnit nebo doplnit, ke klimatizařovy.Lukky píše:Ahoj,
Moc diky za rady.
L.

Podívej se na pojistku /30A/ v motorovém prostoru nad baterkou. Nedávno jsem to řešil u mé O1 1.9TDI SLX 81KW r.v. 2000 s Klimatronikem. Pojistku větráku 1. stupně jsem nemohl rukou vůbec vyndat. Musel jsem ji vytáhnout kleštěmi. Byla připečená a po vyndání černá. Vyčistil jsem kontakty v pojistkové skříni i pojistku, prostřiknul védéčkem a vše OK. Přez pojistku větráku 1. stupně je napájená ŘJ dochlazování a ta dává pokyn k roztočení větráků a k sepnutí elektromagnetické spojky kompresoru klimatizace.
chova sa normalne, ma tlakove spinace, nizko tlak a vysoko tlak, nizko tlak blokuje spustenie klimy pokial nie je dostatok chladiva, vysokotlak ju vypne pokial tlak stupne a nestiha sa kondenzator ochladzovat...pokial sa ti nechce premeriavat tlakove cidla a podobne, najjednoduchsie budes mat ak zajdes tam kde plnia klimy a das si skontrolovat system kolko tam mas chladiva ak tam vobec nejake mas 

OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik 

-
- Přispěvovatel
no mám tu taky jednu oktu s man. klimou chladivo doplněno a vetráky ani kompresor nejdou zkoušel jsem vymnenit tu ř.j. pod baterkou a stale nic když zapnu tlačitko tak se rozsviti stály proud do ř.j. jde a spinaci když zapnu tlačitko tak tam taky proud jde tak kdo poradi kde je problem už nevim pojistky jsou taky dobré
na tohle nemusí startovatBorath píše:já měl u té jednotky jeden kabel malinko vystrčenej z toho štekrtu a kkdyž jse ho vyndal uplně tak byl uhnilej konektor.... přepinoval jsem a maká mi to... prubnul bych po nastartování dát klimakomresoru natvrdo 12V jestli vůbec sepne ten elektromagnet...
OI 4x4 TDI, 127kW ,VB,AL,312/256ATD;-)
no smoke,no fun
no smoke,no fun

já startovaljajic píše:na tohle nemusí startovatBorath píše:já měl u té jednotky jeden kabel malinko vystrčenej z toho štekrtu a kkdyž jse ho vyndal uplně tak byl uhnilej konektor.... přepinoval jsem a maká mi to... prubnul bych po nastartování dát klimakomresoru natvrdo 12V jestli vůbec sepne ten elektromagnet...

VW Touran, 1.9 TDI 77kw, BKC, DSG
-
- Sběrač informací
Mám tiež problém s manuálnou klimatizáciou na Octavii 1. Včera som bol zmerať tlak a aj množstvo freonu a všetko bolo v poriadku. Keď zapnem tlačítko AC, tak aj počujem ako sa niečo rozbehne, mierne je počuť aj "zaťaženie motora" ale nefúka chladný vzduch... Pozeral som aj poistku z boku palubovky a tá bola v poriadku. Neviete mi zhruba poradiť na čo sa mám zamerať?
Škoda Octavia 1, 1.9 TDI, 81KW, SLX, EGR-OFF
jakým způsobem změřil,že máš dost media(ne freon,ale r134a)?SVKKlobasa píše:Mám tiež problém s manuálnou klimatizáciou na Octavii 1. Včera som bol zmerať tlak a aj množstvo freonu a všetko bolo v poriadku. Keď zapnem tlačítko AC, tak aj počujem ako sa niečo rozbehne, mierne je počuť aj "zaťaženie motora" ale nefúka chladný vzduch... Pozeral som aj poistku z boku palubovky a tá bola v poriadku. Neviete mi zhruba poradiť na čo sa mám zamerať?
OI 4x4 TDI, 127kW ,VB,AL,312/256ATD;-)
no smoke,no fun
no smoke,no fun