golf iv axr vibruje na volnoběh

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

motomx
Nováček
Odpovědi: 0

golf iv axr vibruje na volnoběh

Příspěvek od motomx »

Vím, že se to tady už řešilo mnohokrát tlačítko HLEDEJ jsem opravdu použil, ale nikde jsem se nedopátral rady problém je nasledující:

Golf IV 1.9TDI 74KW kod axr vibruje na volnoběh resp. třese se docela nepříjemně přenáší se to do sedaček volant atd atd..

Diagnostika říká: dle hodnot vadný vstřik na 2. válci-takže jsem vstřik koupil+celou sadu těsnění dal a motor už má lepší chod bez jistého zaškobrtnutí daného asi tím vstřikem nicméně chvěje dál..:-D, dvouhmota je ok, egr jsem zaslepil, napínak na pomocném řemenu jsem zkoušel resp. jsem to startoval bez pomocného řemenu, volnoběžka vyměněná..

může to dělat předstřik, nastavení vůli na vstřikách nebo snad silentblok..??chová se to jako když je na T4 urvaná řemenice na klice..nevím jestli je to dobré přirovnání, ale je to moje jediné srovnání..

už mi docházejí nápady a taky mi už krapet tečou nervy takže žádám o radu všechny Vás tohohle problému znalé..

DĚKUJI..!!
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

píšeš diagnostiká říká apak se ptáš na předstřik

to je údaj který taky diagnostika říká v bloku měřených hodnot nebo základním nastavevení

nebo taky najdeš nízkou volnoběžnou dávku ;) miloš
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jak víš,že douhmota je dobrá, za jízdy už nevibruje?
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

ty vibrace asi normalni vec u AXR :(
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

zkus jestli vibruje kdyz stojis cumakem z kopce a do kopce
jestli si vzpominam, tak cumakem do kopce nevibroval, z kopce ano
motomx
Nováček

Příspěvek od motomx »

Dvouhmota je na autě asi 10000km takže by snad měla bejt dobrá navíc nejsem žádnej hrabal křižovatkoví..
Joo a ještě jedna věc to je mi taky trochu divný-když zapnu zapalování tak mi každý jiný pd nasaje z nádrže, ale tady ten zvuk neslyším, ale zase si myslím, že by to nejelo pokud by tam čerpadlo bylo, ale nechodilo..??

Má každý pd to čerpadlo v nádrži..??
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

mělo by mít.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
motomx
Nováček

Příspěvek od motomx »

Noo a jak to poznám zda tam je nebo ne..??vím to je hodně hloupá otázka, ale nechce se mi moc jen tak cvičně vyndavat nádrž..:( a je to ovládáné nějakým rele..??kdyžtak číslo díky..!!
motomx
Nováček

Příspěvek od motomx »

Noo tak jsem vyndal ten z nádrže plovák opravdu vč. čerpadla a je v háji na štekru normálně naměřím po zapnutí klíče napětí, ale čerpadlo nechodí vyndal jsem ho a když ho na tvrdo připojím na zdroj tak ani nevrkne takže bude asi určítě K.O. ted se ptám..1. dá se koupit samostatně..??2. pokud ano jak z něj odpojím tu hadičku je to jak smrštovačka..3. mohlo by to tedy bejt řešení mého problému..??Díky Pánové..
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

koupit se dá samostatně a řekl bych,že ti to problém vyřeší....tenhle je do oktávie,ale počítám že do golfa bude velice podobný.pro ilustraci foto:

Obrázek
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

jaykay píše:zkus jestli vibruje kdyz stojis cumakem z kopce a do kopce
to ma vliv na vibrace jestli stojis do kopce nebo z kopce ? :o
motomx
Nováček

Příspěvek od motomx »

Nooo to by bylo super doufám, že to tím bude protože to je fakt už asi to poslední co mě napadá..Ale logiku by to mělo protože na ty volnoběžné otáčky to prostě bez toho čerpadla nedokáže té nafty natáhnout tolik a když se přidá tak už se to chytne, ale je zvláštní, že to nemělo žádnou díru ve výkonu...ale je fakt, že nevím jak to má fungovat když je to čerpadlo v pořádku..//jinak vliv na to jak bylo auto nakloněný jsem nepozoroval, ale je to možné nevím..

Takže pokud by někdo měl to čerpadlo tak ho BERU..!!
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

josef10 píše:
jaykay píše:zkus jestli vibruje kdyz stojis cumakem z kopce a do kopce
to ma vliv na vibrace jestli stojis do kopce nebo z kopce ? :o
uz jsem videl par AXRek, ktere to delaly, vcetne meho, nekde na nemeckym foru se psalo, ze to dela urcity typ RJ, po vymene za jiny vse OK
Higins77
Přispěvovatel

Příspěvek od Higins77 »

Mě taky AXRko vibrovalo a nic se neměnilo, mechanik mě tam jen něco poladil a od té doby naprosto ok. Jen mi nechce říct co, výrobní tajemství. Všiml jsem si jen toho, že mi podle palubáku stoupla spotřeba z 0,5 na 0,7l/h, volnoběžná dávka u PD nejde měnit tak nevím, jak to dokázal.
Golf IV 1.9 TDI PD 74kW
jaykay
Aktivista

Příspěvek od jaykay »

pomuze zvysit volnobezne otacky
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“