Trasie sa na voľnobehu - OII RS TDI
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Trasie sa na voľnobehu - OII RS TDI
Ahojte,
na začiatok auto má 23.000km kupované od Škoda Auto cz, Mladá Boleslav cez AutoJarov pri 20.000km s predlženou zárukou na 4 roky resp.120.000km, je to r.v. 12/2008 Common rail. Pri naštartovaní to nerobí, výkon nestráca, spojka neprešmykuje.
Všimol som si, že ak dám neutrál za jazdy (nerobím to iba som skúšal) otáčky ostanú na 1000, ale pri stáni na križovatke už klesnú niekde na 700-800 (neviem či to s tým súvisí, ale pre istotu to píšem).
No a dôvod prečo píšem je , že pri stáni na križovatke sa odrazu akoby v pravidelných intervaloch (cca 15sek.) auto zatrasie (na cca 2sek.). Je to cítiť na vibráciach zo sedadla vodiča aj spolujazdca. Nerobí to stále (2x za týždeň), ale neviem vystriehnúť kedy to robí (či už idem ako blázon rýchlo alebo pomaly je to tam z času na čas stále). No a posledná vec minule som otvoril kapotu a manželka stlačila spojku a ozval sa iný zvuk ako ked nie je zošliapnutá. To s tou spojkou resp. zvukom je tam stále.
Napadlo ma, že možno spojka v riti, ale pri toľkých km sa mi to zdá ako blud. Ale ak by predsa, ako je to so zárukou - vzťahuje sa na to? Ak áno koľko zaplatím cca za výmenu v rámci záruky.
Ďakujem.
na začiatok auto má 23.000km kupované od Škoda Auto cz, Mladá Boleslav cez AutoJarov pri 20.000km s predlženou zárukou na 4 roky resp.120.000km, je to r.v. 12/2008 Common rail. Pri naštartovaní to nerobí, výkon nestráca, spojka neprešmykuje.
Všimol som si, že ak dám neutrál za jazdy (nerobím to iba som skúšal) otáčky ostanú na 1000, ale pri stáni na križovatke už klesnú niekde na 700-800 (neviem či to s tým súvisí, ale pre istotu to píšem).
No a dôvod prečo píšem je , že pri stáni na križovatke sa odrazu akoby v pravidelných intervaloch (cca 15sek.) auto zatrasie (na cca 2sek.). Je to cítiť na vibráciach zo sedadla vodiča aj spolujazdca. Nerobí to stále (2x za týždeň), ale neviem vystriehnúť kedy to robí (či už idem ako blázon rýchlo alebo pomaly je to tam z času na čas stále). No a posledná vec minule som otvoril kapotu a manželka stlačila spojku a ozval sa iný zvuk ako ked nie je zošliapnutá. To s tou spojkou resp. zvukom je tam stále.
Napadlo ma, že možno spojka v riti, ale pri toľkých km sa mi to zdá ako blud. Ale ak by predsa, ako je to so zárukou - vzťahuje sa na to? Ak áno koľko zaplatím cca za výmenu v rámci záruky.
Ďakujem.
Jednou sem viděl v televizi recenzi na Seat Leon FR který byl osazen právě tímto motorem a vzpomínám si, že to auto mělo najeto nějakých 6.500km a ten redaktor si stěžoval na to, že je dvojhmota již po tak málo km znatelně poškozená... Samozřejmě, oni v těch testech tomu dávají pěkně na prdel, ale to se dá předpokládat, že na prdel tomu dává i tady majitel té OII RS a navíc to kupoval jako předváděčku, kde si to chtěl každý kdo v tom jel určitě pořádně vyzkoušet a dával tomu co to šlo, a tedy není nic divného, že po 23t km jde již dvouhmota načatá... Otázkou je, jak to bude s reklamací, protože už sem jednou zažil, že reklamaci dvouhmoty neuznali (OII najeto necelých 60t km) s tím, že majitel s vozem, respektive se spojkou údajně nevhodně zacházel...OťasTDi píše:s tím vyšlápnutím spojky bych tipnul načatý setrvák.ale při těhle kilometrech je mi to divný...leda by to za těch 20tis dostalo extrémní nakládačku
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
to trasenie mám aj ja, a už mam 113 ti snabehane, ale ja mám benzín
Vyčistil som klapku a robí to stále
Podla mna by trebalo isť na dekarbonizáciou a mozno by to pomohlo
ale rád by som počul aj inych ktorý majú tento problém nepravidelneho chodu motora, v čom spočiva zatrasenie, ktoré je cítit v interieri sem tam pri neutrále
Vyčistil som klapku a robí to stále
Podla mna by trebalo isť na dekarbonizáciou a mozno by to pomohlo
ale rád by som počul aj inych ktorý majú tento problém nepravidelneho chodu motora, v čom spočiva zatrasenie, ktoré je cítit v interieri sem tam pri neutrále
Jinak, pokud to uznají na reklamaci, tak bys neměl platit nic, ale určitě se budou škubat a asi se jím to nebude chtít jen tak uznat a vyměnit spojku za novou...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
spojka bude v poho, ale setrvačník bude načatej. Ono to auto taky mohlo stát někde jako předváděčka na šikmý ploše a jestli bylo zabržděný se zařazenou jedničkou, šly pružiny ve dvojhmotě do pekel. Je to jedna z hodně častých chyb, kterou řidiči dělaj, že parkujou auto na kvalt. Já mám najeto 120.000 a občas se taky chvěje, ale neřeším. Až odejde, vyměním.Peterge píše:a neviete poradiť, čo by bolo možné povedať ako argumentáciu, že je to nekvalitná spojka (ak je to ona), že som ju nedodrbal ja
Dalším smrtícím nástrojem na likvidaci dojhmoty je tahání motoru v nízkých otáčkách...tam dostává setrvák taky pěkně na prdel.
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
protože hodně třepání způsobuje i soft ve spojení s dvouhmotou jde pak o softwarověsetrvačníkovou závadu, pokud to chceš řešit, tak bych to řešil co nejdřív, zvlášť pokud jak jsem pochopil jsi na tom najel jen 3000km od koupě, ty zvýšený otáčky při jízdě na neutrál budou podle mě ok, normálně bych šel reklamovat ty vibrace, dál bych to s nima nerozebíral, docela si dovedu představit jak se k tomu probléu budou stavět, když zákazník přijede a řekne, že ví co tomu je nebo, že chce přehrát soft atd., podle mě je lepší taktika stěžovat si na vibrace a pořád dokola