ADITIVA DO OLEJE

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Cazama
Nováček
Odpovědi: 0

ADITIVA DO OLEJE

Příspěvek od Cazama »

Zdravím,
chtěl bych se zeptat, zda-li nemáte někdo zkušenost s aditivem do oleje Resurs, narazil jsem na to na http://www.aditiva.eu/ a zdá se mi to přehnaný. Sám mám starší Tdičko. Ale jest-li to tpravda tak do toho hned jdu.
lucky.jack
Přispěvovatel

Příspěvek od lucky.jack »

Já bych do toho nešel. Jsem k těmhle zázrakům skeptickej. Jediný co používám je VIF do nafty a ten je prověřenej spoustou lidí.

* konec suchých startů motoru
* aktivace a obnovu povrchu součástek třecí zóny
* redukce množství spalin v oleji až 5 krát
* zvyšení komprese až o 40 %
* snížení spotřeby paliva a oleje
* snížení teploty a hluku
* snížení množství výfukových plynů
* zvýšení výkonu motoru
* prodloužení životnosti motoru až dvojnásobně

Krásně se to čte, ale to jsou věci, který se strašně těžko zjišťujou(ověřujou), tzn. v praxi to nijak nezjistíš. Nicméně je to můj názor a nikdo ti nebrání to vyzkoušet ;)
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

lej kvalitní olej správné specifikace,měň ho v předepsaných intervalech,za studena to moc nevytáčej a podobné zázraky nepotřebuješ.a tédéíčko ti vydrží několik stovek tisíc kilometrů.
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Budu vyměňovat mnotor, tak to snad zkusím pro srandu králíkům. Jinak zase žádné praktické testy - viděl bych to jako testy za přítomnosti třetí strany - třeba komprese, která má vzrůst o 40%. Ty testy z ruské zkušebny opět dělány na kolovrátku , o chování v motoru nic neříkají, pouze fyz. vlastnosti podle ruských norem.
G3 Variant synchro
Aktivista

Příspěvek od avatar »

aditivum ne uz protoze ho nepotrebujes dnes jsou kvalitni oleje temer vsechny

ani nezalezi na znacce protoze zakladni olej je u vsech temer stejny ono moc rafinerii ktere delaji zakladni oleje na svete neni ))))

no a za druhe aditivum sice zlepsuje mazani to ano

ale je to vykoupeno napriklad ochranou proti rezaveni

takze ti to bude dobre mazat ale motor ti bude rezavet.... ale to ti na naditivum uz nenapisou ))))

nejednodusi zpusob je menit vcas olej a filtr
a3anko
Přispěvovatel

Příspěvek od a3anko »

mas technicky list k tomu zazraku ?? co to vsetko obsahuje a v akom mnozstve ??

avatar: vsetko zavisi od zlozenia aditiva, existuju aditiva, ktore su komplexne zamerane na zlepsenie VSETKYCH vlastnosti oleja.. nie len mazanie alebo vybrane schopnosti...napr. BG 110 MOA,akchces poslem ti technicky list...
VW G3 GTI TDI "20 jahre ", zatial seria
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Technický list k tomu je, tohle ale není aditivum, je to dá se ztuha říct opravná sada, podobné věci dělá lubrifilm, dal jsem to kdysi do Mazdy 323, spotřeba oleje klesla, jsem pravda trochu v rozpacích, zkusím kontaktovat olejáře, ale aditivum to rozhodně není.
G3 Variant synchro
chose0007
Přispěvovatel

Příspěvek od chose0007 »

bobG3 píše:Budu vyměňovat mnotor, tak to snad zkusím pro srandu králíkům.
Zajimalo by me jestli nakonec test probehl a jak dopadl.....nasel jsem dokonce o krapet levnejsiho prodejce http://www.autoresurs.cz/
gabo00000
Aktivista

Příspěvek od gabo00000 »

avatar píše:aditivum ne uz protoze ho nepotrebujes dnes jsou kvalitni oleje temer vsechny

ani nezalezi na znacce protoze zakladni olej je u vsech temer stejny ono moc rafinerii ktere delaji zakladni oleje na svete neni ))))

no a za druhe aditivum sice zlepsuje mazani to ano

ale je to vykoupeno napriklad ochranou proti rezaveni

takze ti to bude dobre mazat ale motor ti bude rezavet.... ale to ti na naditivum uz nenapisou ))))

nejednodusi zpusob je menit vcas olej a filtr

vyborna odpoved....ja sam som mal 2,5 roka vybehaneho kadeta 1.6D ktory uz ledva mal kompresiu ale do skoly sa s nim dalo chodit a fantasticky mi posluzil....donho som daval olej shel rimula a do toho aditivum od gold eagle, a bolo jednoznacne ze motor isiel tichsie ale to najskôr len preto lebo to aditivum bolo huste ako lekvar:) do noveho auta to nie je potrebna vec a reklamne tahy na obale si netreba vsimat...skôr pocuvajte na zdravy rozum;)
O1,1.9TDI,03, Collection,ASV,KAT OFF, EGR OFF,PP520,11mm
WWW.GTENGINES.SK
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“