Řazeni problem jde ztuha nekdy vubec ted uz skoro vubec

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

AmOc1982
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od AmOc1982 »

no olej je menenej asi jen mnou pred temi 10t ale tohle je presne to co ja mam vycochtany v tom cepu jak je modre je to na jedny strane dost volny a ta plastova vodici drazka je taky asi v cudu jelikoz ji tam uz je hodne malo je zni skoro ziletka temhle vulim bych prikladal nepresne rezeni treba ze nekdy chci jednicku a ona tam skoci trojka jak cim dal tim vic premyslim tak se prikladam k tomu spojkovemu valecku :roll:
Obrázek[/img]
Golf IV 1.9 TDI 81KW AHF highline
Goauld
Nováček

Příspěvek od Goauld »

Vidim, že tady to řešíš trochu líp než na VW fóru s jednou moji odpovědí :) Ale teda přiznám se že sem si předtím nevšiml, že máš stary řazení, myslel sem, že máš stejny jak já. Takže já mám už to novy.
To bych teda asi taky doporučil výměnu toho mechanismu, protože je spolehlivější a seřízení řazení pak můžeš dělat sám. S tímhle nemám nejmenší zkušenost, ale asi ve VW věděli proč to nahradili novým systémem.
GOLF IV 1.9TDI ; Jeep Grand Cherokee WK2 5.7 HEMI
AmOc1982
Přispěvovatel

Příspěvek od AmOc1982 »

tak tady jsou prece jenom lidi zkusesnejsi nez u nas na vw co se tyce oprav ;)
no ted sem koukal kamosovi do octavky co ma novou ale je to porad jednicka ta octavia tour ta ma to jinak reseny ale to bych musel nechat asi i vymenit ten kuzel co jde do prevodovky jelikoz to jen mechanizmus jen tak nesundam a nepredelam nebo sem si neceho nevsim? hlavne je tam jinak ten spinac na zpatecku a takovej ten zajistovaci kolik nebo co to je , ted hlavne aby to slo ted nevim jetli by mi to nekdo prodal zvalst jelokoz to asi prodavaj s celou prevodovkou si myslim :roll: ;)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak tak, je potřeba přehodit komínak řazení co je v převodovce, je to bez problémů zaměnné a lanovody s gulisou řazení.

Ten komínek je v poho, ale řazení celkem opruz, musí dolů 1. díl výfuku, alukryt nad ním a jestli máš zamykání zpátečky...
AmOc1982
Přispěvovatel

Příspěvek od AmOc1982 »

jj no jeste abych ten kominek cely s lanovody a kulisou nekde sehnal pochybuju ze ho nekdo proda :( to srani uz bych si hold odbil no nebo zaplatil ale hlavne aby to bylo v cajku (noteeth)
Obi
Přispěvovatel

Příspěvek od Obi »

Tak hlavně jestli máš ok ten spojkovej váleček.....
Audi 80 1,9tdi 81kw-ABT
AmOc1982
Přispěvovatel

Příspěvek od AmOc1982 »

ten se zejtra vynda a uvidi se co ajak popripade se vymeni a pak se uvidi co dal no
martas51
Nováček

Příspěvek od martas51 »

Zdavim. Měl bych dotaz, zda někdo neví jak nasadit řemen na B5 2.3i Mám na mysli drážkový, model s klimou............přijel mi pán s prasklým a nějak se mi ho nedaří tam namotat............díky
AmOc1982
Přispěvovatel

Příspěvek od AmOc1982 »

urcite ti tu poradej ale promin zaloz si svoje tema nebo zkus tlacitko hledat urcite to tu nekde bude ;)
AmOc1982
Přispěvovatel

Příspěvek od AmOc1982 »

tak spojkovej valecek dobry po odvzdusneni tam to zacalo rachtat u spojky jak svina po rozebrani byla napraskla ta vydle na lozisko, lozisko uz to melo taky zasebou pritlacak taky a lamela tez ohoblovana a dvouhmota je nacata takze se dneska vymeni za kompletni set od valea za jednohmotu , takze jak to vypadalo na "banalni zavadu" tak se z toho vyklubal problem (wallbash) takze to jen pro info a razeni stim nemelo nic spolecnyho ale je to na case taky resit jelikoz puvodni ma vule a je to nepresny :roll:

dekuji vsem za pomoc k resni problemu :)
misope
Přispěvovatel

Příspěvek od misope »

AmOc1982 píše:no olej je menenej asi jen mnou pred temi 10t ale tohle je presne to co ja mam vycochtany v tom cepu jak je modre je to na jedny strane dost volny a ta plastova vodici drazka je taky asi v cudu jelikoz ji tam uz je hodne malo je zni skoro ziletka temhle vulim bych prikladal nepresne rezeni treba ze nekdy chci jednicku a ona tam skoci trojka jak cim dal tim vic premyslim tak se prikladam k tomu spojkovemu valecku :roll:
Obrázek[/img]

ake ma cislo dielu plastova vodiaca drazka? dakujem
Octavia 2 77kw
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

AmOc1982 píše:tak spojkovej valecek dobry po odvzdusneni tam to zacalo rachtat u spojky jak svina po rozebrani byla napraskla ta vydle na lozisko, lozisko uz to melo taky zasebou pritlacak taky a lamela tez ohoblovana a dvouhmota je nacata takze se dneska vymeni za kompletni set od valea za jednohmotu , takze jak to vypadalo na "banalni zavadu" tak se z toho vyklubal problem (wallbash) takze to jen pro info a razeni stim nemelo nic spolecnyho ale je to na case taky resit jelikoz puvodni ma vule a je to nepresny :roll:

dekuji vsem za pomoc k resni problemu :)
Ta "vydle" - vysouvací páka, mě napadla jako první. Kdysi mě to taky potkalo.
Když se dělá spojka, je to fůra peněz, ale tuhle blbost za pár korun někdo nemění a potom se to fest zbytečně prodraží.
Ale ty jsi to měl KO všechno, takže to bylo jedno.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140kw.
reher64
Přispěvovatel

Příspěvek od reher64 »

Zeptám se jde tento mechanizmus sterého řazení http://imageshack.us/photo/my-images/19 ... ivule.jpg/
sundat z převodovky jako nový, že se jen stáhne z hřídele ? Nebo je tam dělaný jinak ? Eště sem na to nekoukal tak nevím jak to tam vypadá pod tím deklem s čidlem na zpátečku.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“