Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
misoVW píše:cez leto to nevadi nicomu, cez zimu budes velmi tazko startovat.
to mi je jasne v zime to zapojim spet len som chcel vediet ze ked su odpojene ci to nema na nieco vplyv.vdaka
Nevadí to ničemu, ale není to v pořádku. Pokud tam připojíš správně odpor do 4000 Ohmů, tak by předžhavení mělo trvat teď v létě maximálmě tak 6 sec. Pokud Ti to žhaví maximální dobu, tak může být problém se žhavicím relé/109/. Bylo by třeba přepájet uvolněné kontakty uvnitř nebo vyzkoušet nové. Mě to na Octávii 81KW také dělalo. Pak mi jednoho dne za jízdy na setinku vteřiny cuknul/vysadil/ motor. Po čtvrt hodině jsem vypnul u marketu motor a když jsem ho chtěl po chvíli zase nastartovat, tak se vůbec nerozsvítila signálka žhavení a motor nešel spustit. Rozdělal jsem relé109, přepájel uvolněný kontakt a již dva roky vše OK.
Zdenek6041 píše:Dobrý den, nenašel by se někdo v okolí Havl. Brodu, kdo by mi to relé zapojil, nějak se na to necítím, nechci něco pokazit.
Mne to asi bude tiež realizovať. Mám citelne dlhšie teplé štarty ako keď je motor studený. A nemyslím si že by si na tom mohol niečo pokaziť. Ja osobne len neviem kde sa nachádzajú nejaké veci, na ktoré to mám napojiť ale to budem riešiť potom, keď sa na to dám. Pre začiatok by som chcel iba zvýšiť štartovaciu dávku cez VAG a vymeniť aspoň uhlíky a ložisko v štartéry. Auto má už za sebou 272 000 Km.
Myslíte, že pomôže?
Dík za odpovede.
Janosik93 píše:nepomôže ti to...... skor si daj upraviť štartovaciu davku, a máš po probleme
A tá štartovacia dávka sa nedá zvýšiť cez VAG? niekde to tu bolo písané, že sa to cez VAG dá zvýšiť a dotyčnému to aj pomohlo, no niektorým to nepomohlo, tak teraz ako. Zvýšiť dávku cez VAG či to ísť niekde kde čipujú a upraviť štartovaciu mapu za väčšie sumy v € ???? To sa mi moc nechce, to by som šiel do toho odporu.
Janosik93 píše:štartovacia dávka sa zvyšuje len u EDC15.
ked máš to auto, čo máš v popise, máš EDC16. na 95 percent to zvýšenie nepomôže....
Aha, Tak potom pomôže len upravenie štartovacích máp, u nejakej firmy, čo sa zaoberá chipovaním RJ? A ten odpor čo tu je písané by mohol pomôcť?
dik za radu