zaslepení EGR 2,0 TDI , BKD

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

klif
Sběrač informací
Odpovědi: 0

zaslepení EGR 2,0 TDI , BKD

Příspěvek od klif »

Čau všichni, měl jsem problém s nepravidelným výkonem, zaslepil jsem egr a zlepšilo se to tak o 80%, ale samozřejmě mi začala svítit kontrolka.
Je někdo s okolí olomouce, popř na morave, kdo to umí odstranit ? A nevadí když tak budu zatím jezdit ? Díky moc za info...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Takhle to padne do nouzáku, autorizák tohle myslím řešil změnou sw v jednotce, ale myslím, že vyřazení tomu jen prospěje :)
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Já už tak jezdím 4 dny a zatím to jede jak prase :D , spotřeba taky stejná, takže do nouzáku to asi nespadlo..., jen mám strach abych tím něco nepokazil :?
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Rozhodně nepokazíš, možná jsem to špatně napsal s tím nouzákem, určitě ale bude v paměti závad uložná hláška a po čase by se měla rozžnout kontrolka motoru.
Určitě to nepokazíš.
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Ta už se rožla ... :o
Opravdu to nikdo neumí vytunit ??? (wallbash)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

TDi Fun v Bohumíně to určo umí odstranit.
tiff
Přispěvovatel

Příspěvek od tiff »

Nechci kvuli takove pitomosti zakladat nove tema, tak se vetru sem: nevite nahodou, jestli ma 2.0TDI BKD stejne teleso EGR (ten dil nasroubovany mezi sanim a klapkou) jako 1.9 TDI 77kW ve dvojkove Octe?
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

tiff píše:Nechci kvuli takove pitomosti zakladat nove tema, tak se vetru sem: nevite nahodou, jestli ma 2.0TDI BKD stejne teleso EGR (ten dil nasroubovany mezi sanim a klapkou) jako 1.9 TDI 77kW ve dvojkove Octe?
nemá,je to uplně jiná konstrukce
tiff
Přispěvovatel

Příspěvek od tiff »

Aha, diky.
Na pohled vypadaly docela podobne, i v katalogu na skoda-dily prodavaji stejny EGR pro 1.4, 1.9 i 2.0, tak jsem myslel, ze budou stejne.
Chci si nechat misto toho EGR nesmyslu vyrobit jen trubku, ale mistr nema kde omerit ten, ktery je na dvoulitru, tak jsem myslel, jestli by treba nemohl "zaskocit" ten z 1.9 :)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jestli se nejednalo o 2.0, ale 8 ventilů, BKD je 16 ventilů, má jinak sání apod.
tiff
Přispěvovatel

Příspěvek od tiff »

Nene, je to urcite 1.9. Ma sani na opacne strane nez 2.0, i v papirech pisou, ze je to 1.9 :)
Ja jen ze priruba chcipaci klapky i sani byly na tri srouby, vsechny ty dily mely velmi podobne rozmery jak na tom dvoulitru, tak jsem myslel, ze by to mohlo byt stejne.
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

tiff píše:Nene, je to urcite 1.9. Ma sani na opacne strane nez 2.0, i v papirech pisou, ze je to 1.9 :)
Ja jen ze priruba chcipaci klapky i sani byly na tri srouby, vsechny ty dily mely velmi podobne rozmery jak na tom dvoulitru, tak jsem myslel, ze by to mohlo byt stejne.
¨

ten 2,0TDi BKD jak pises je uplne neco jinyho,nic tam z 1,9 nenacpes!
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

klif píše:Já už tak jezdím 4 dny a zatím to jede jak prase :D , spotřeba taky stejná, takže do nouzáku to asi nespadlo..., jen mám strach abych tím něco nepokazil :?
do nouzáku to nepadne, ale bude svítit ta kontrolka, odstranit softwarově to umíme
marhan
Přispěvovatel

Příspěvek od marhan »

A jak je to v pripade DPFka?? Nezvysi se zaslepenim EGR kourivost a nezaplnuje se DPFko rychleji?
passat 2.0 tdi, BMP, přev. HDV, 2006/02
Rudolf
Přispěvovatel

Příspěvek od Rudolf »

marhan píše:A jak je to v pripade DPFka?? Nezvysi se zaslepenim EGR kourivost a nezaplnuje se DPFko rychleji?

Nezvýší, právě naopak, sníží a tak se i filtr zaplňje pomaleji.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“