Ford Sierra - Jak na výměnu čerpadla?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Ford Sierra - Jak na výměnu čerpadla?
Potřebuju poradit s výměnou čerpadla na Sirce 2,3D. Může mi někdo stručně popsat jak na to? Potřebuju vědět, který řemen dolů, jaké víka sundat, jestli musí dolů nějaké řemenice, chladič, atd, a pak jak nastavit čerpadlo. Pokud se to nechce někomu psát, stačí mi dát tel. nebo skype a já zavolám (třeba přes SZ). Jo a kdyby měl někdo telefon na Machču budu za něj rád. Díky moc Martin
Ford Sierra 2.3DX, r.v.87 a jedna 21053
-
- Přispěvovatel
Výměna je nakonec velmi jednoduchá (alespoň u modelů s Lucasem). Sundá se v okolí čerpadla vše, co se sundat dá, včetně trubek ke vstřikovačům. Pak se už jen povolí tři šrouby, které čerpadlo drží (problém je akorát s tím imbusákem co drží přírubu a je na straně u bloku motoru, ale i ten se dá při troše šikovnosti zdolat) a vyjede se s čerpadlem ven. Nové se tam nasune a opačným postupem upevní. Vůči rozvodům nejde dát špatně - nedovolí to tisícihran, který je na čerpadle a tak se nastavovat nic nemusí. Je dobré akorát si zapamatovat, ve kterých dírách čerpadlo drželo (u příruby jsou na každé straně tři) a přibližné nastavení předvstřiku ať vám to chytne a můžete dojet k odborníkovi na doladění pokud to nezvládnete sami.
Ford Sierra 2.3DX, r.v.87 a jedna 21053