Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese
Aha..tak dík za info.
To asi začnu hledat závadu někde v padaní nafty.Asi začnu filtrem paliva.....
Začalo to ze dne na den.
Ještě se zeptám:
Není náhodou nějaké těsnění na trubkách od nádrže u toho sacího koše?? Myslím tím v těch koncovkách co se nacvakávají na ten koš?
Protože se mě zdá, že to tam má dost velikou vůli. Já měl vytažený koš a kontroloval jsem to sítko. Bylo OK. A jak jsem to cele poskládal tak mě začaly ty problémy s tím studeným startem.....
Tak jestli jsem neudělal někde chybu.......
ahoj kluci tak sem dnes namontoval ten odpor ale chci se zeptat ja mam u altíku jen B PLUS a pak svorkovnici DFM tak doufam že sem to spravně zapojil dal sem to na tu dfm na pin směrem k chladiči mužete mi někdo poradit jestli je to spravně díky
kptr píše:Aha..tak dík za info.
To asi začnu hledat závadu někde v padaní nafty.Asi začnu filtrem paliva.....
Začalo to ze dne na den.
Ještě se zeptám:
Není náhodou nějaké těsnění na trubkách od nádrže u toho sacího koše?? Myslím tím v těch koncovkách co se nacvakávají na ten koš?
Protože se mě zdá, že to tam má dost velikou vůli. Já měl vytažený koš a kontroloval jsem to sítko. Bylo OK. A jak jsem to cele poskládal tak mě začaly ty problémy s tím studeným startem.....
Tak jestli jsem neudělal někde chybu.......
VW Golf Mk1 1.5d /uz coskoro 1.6d, 4-kvalt-rulez/
If it don't blow black, take it back!
Prave som chcel ist zapojit tuto verziu, kedze mam doma len spinacie relatka a nieco mi nesedi: ked to mas zapojene takto, pri starte ti zopne relatko a odstavi pridavny odpor, pricom pri nabehu motoru rele odpadne a tym zaradis do serie k cidlu este aj odpor. Cize si to urobil uplne naopak, nie?
Pája 19 píše:Dneska sem si s tim pohrál taky, ale měl sem jen spínací relé. Odpor 1,8kOhmu a je to znát. Na vagu to ukazuje před startem 20 stupňů celsia při 70ti stupních. Startovací dávka se zvedla z cca 20mg na 25mg. Může tohle zapojení mít vliv na dobíjení nebo jinej špatnej vliv na cokoli?
VW Golf Mk1 1.5d /uz coskoro 1.6d, 4-kvalt-rulez/
If it don't blow black, take it back!
Tá schéma je perfektná pri použití rozpínacieho relé. Pri zapnutí zapalovania relé preruší vodič z čidla a nabehna okruh cez odpor. Tým sa nasimuluje studený motor a zvýši sa štart.dávka paliva.
P.S- pozdravujem krajana!! Juro z Prašíc...
jirka.f píše:Než začnete cokoliv štípat nebo předělávat, zkuste vyměnit baterku. Mně to pomohlo (na klíček se stačí jenom podívat ). Třeba si jí půjčte od kamaráda, ale je to jedna z věcí, které bych udělal.
jurosdi píše:Tá schéma je perfektná pri použití rozpínacieho relé. Pri zapnutí zapalovania relé preruší vodič z čidla a nabehna okruh cez odpor. Tým sa nasimuluje studený motor a zvýši sa štart.dávka paliva.
P.S- pozdravujem krajana!! Juro z Prašíc...
Nevim, co se Vám kluci na tom schématu nezdá. Nakreslený je to správně, zapojený sem to měl podle toho a fungovalo to dobře. Samozřejmě, že se spínacim relátkem. D+ naskočí po nastartování motoru a sepne relé, čímž vyskratuje odpor a čidlo teploty signalizuje svou reálnou hodnotu.
Ptám se, protože je tady několik variant zapojení a jsem z toho tatar. Mám to zapojený podle prvního obrázku a nefachá to. Na druhým je otočený 85(86) oproti prvnímu a třetí je od tebe Paja19. Takže se ptám je jedno jestli jsou kabely na 85(86) přehozený a mám hledat chybu jinde, nebo to jedno není a při mým zapojení to fungovat nemůže?? Dělal jsem ci netrál, DO, denní svícení, ale tohle mi nejde na rozum...
Všechny schémata by měla být ok. Teda v případě, že D+ je schopný uzemnit proud cívky relátka.
Cvakne ti to relé, když otočíš klíčkem? V tu chvíli by mělo relé sepnout a uzavřít okruh přes odpor. Asi vteřinu po startu začne alternátor dobíjet, na D+ se objeví 12V(dle prvních dvou obrs. přestane D+ kostřit) a relé odskočí(přepne napřímo).
Koukals na to VAGem, kolik to dává stupňů?
Prohazování 85 a 86 je možný, na funkci rostlináře to nemá vliv.
Hm tak to nevím kde je zakopanej pes. Jestli cvaká relé nevím, ani jsem nekoukal kolik to ukazuje ve Vagu. Ale když odpojím čidlo teploty kapaliny tak to startuje na brnk i za tepla. Dával jsem tam i větší odpor (4kohmy) jestli jsem tam neměl málo, ale je to pořád stejný Zkusím jestli cvaká při zapnutí klíčku a uvidím. Zatím Ď.
Relé musí cvaknout při zapnutí zapalování a pak cvaknout až při náběhu dobíjecího proudu. Zkus to změřit voltmetrem. Zapni klíček a změř mezi 85 a 86 volty. Jestli tam bude 12V, tak je to ok. Můžeš vyzkoušet při tom zaplym klíčku odpojit nasouvací konektor z 85ky. Relé musí cvaknout při odpojení konektoru i při připojení.
lucky.jack píše:Hm tak to nevím kde je zakopanej pes. Jestli cvaká relé nevím, ani jsem nekoukal kolik to ukazuje ve Vagu. Ale když odpojím čidlo teploty kapaliny tak to startuje na brnk i za tepla. Dával jsem tam i větší odpor (4kohmy) jestli jsem tam neměl málo, ale je to pořád stejný Zkusím jestli cvaká při zapnutí klíčku a uvidím. Zatím Ď.
jaký používáš relé?,taky sem se setkal, že mělo relátko vpasovanou diodu ,..konkrétně do okruhu 85,86 ,...zkontroluj, zda je to obyčejné relé,....nebo ho skus procvakat baterkou jestli vůbec funguje