Problém s el.ovládání zp.zrcátek a centrálem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problém s el.ovládání zp.zrcátek a centrálem
Dobrý den, koupil jsem Octavii 2003, 81kW TDI,elegance, nechodí ovládání L. zp.zrcátka, resp. když přepnu joistick na ovládání levého, ovládám pravé a to ještě zmatečně (joistick je nový, nebylo to tím), zároveň mám problém s centrálním zamykáním a odemykáním pomocí dálk.ovládání na klíči, zamču a zamknou se všechny dveře krom řidiče, musím zmáčknout ještě jednou veškeré dveře se sice zamčou,ale někdy ještě nebliká červená led vedle čudlíku ve dveřích až zmáčknu zamknutí potřetí teprve se zozbliká. Při odemknutí pomocí klíče se odemčou všechny dveře krom řidiče, musím zmáčknout ještě jednou abych mohl nastoupit. Někdy tak 1x za 10pokusů funguje normálně.Setkal se s tímto někdo? Poraďte prosím.
-
- uživatel
-
- uživatel
Bez diagnostiky môžeš len skontrolovat stav kabeláže. Pokial by si to napichol na Vag,tak Ti to pomôže lokalizovat chybu. Skontroluj hlavne kabeláž v dvernej prechodke vodičových dverí. A skontroluj či máš správny joystick na zrkadlá. Sú dva tipy. Jeden pre 2,5g a jeden pre 3g komfortu. Predface mal tretí tip,ale to bolo len do roku 98/99. Tie zadné okná sa tvária tak,ako keby bola stlačená detská poistka.
Joistick pro ovládání zrcátek jsem koupil nový v auto kelly, chová se stejně jako původní, myslel jsem že je vadný, ale vypadá to že byl ok, pojistka pro blokaci zadních oken je deaktivovaná, tím zkontroluj kabeláž je mysleno konektor svazku přívodních drátů v předních řidičových dveří? stačí oddělat tapec, nebo i ten plech?
Konec konců možná že byl ten joistick někdy měněn a vyměněn za jiný typ, to nevím, proto to nejede, je ale možné že všechny tyto závady mají jednu příčinu, pokud to do konce týdne nenajdu, jedu s tím do škodovky, jinak diagnostiku nemám, zkontroluji ještě ten komunikační konektor ve dveřích, jestli tam není oxidace od nateklé vody. Stačí oddělat jen tapec?
Dráty v té gumové průchodce jsem zkontroloval, nic defektního tam není vidět, izolace ok jestli je přerušená měděná lenta nevím, žádná kostka ve dveřích není, dráty jdou rovnou do komponent (stahovačka, ovladače oken,, repro, led, apod),bez odpojovacího konektoru, zítra s tím jedu do škodovky, tak se uvidí.