Spolahlivost a nove auto

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Slavkov
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Slavkov »

IcePlanet, ještě by bylo dobré napsat, zda chceš nové auto na cca tři roky, respektive cca 150tkm a pak ho prodat nebo zda plánuješ ho provozovat déle?
GIV Variant TDi ???kW
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Hele, když jsme u toho, jak to má Honda s dieselem v současnosti? Vím, že dřív měli dieseli od Roveru a že se zuby nehty bránili vlastnímu dieselu. Ale mám takovej pocit, že něco vyvíjeli pěkně dlouho a teď maj svuj vlastní.
Nějaký zkušenosti s tím? Případně specifikace atd?
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Biimbo píše:(nedokážu si ve 4x4 představit 103kw)
To samy v blede modrym jako Sup. Moje jezdila v serii taky nahovno. Byl jsem z toho hodne rozcarovan, neb jsem byl namlsan FRS a tohle ma papirove jeste o 10 kobyl vic. Jenze je to o 200kg tezsi a melo to DPF. Zacalo to jezdit, kdyz z toho v Dieselpoweru vyndali DPF a tak vubec vsechny ty upravy viz podpis :-) Ted je to raketa a kdyz se tomu slapne na krk, zere stejne jako pred tim, jen ma skoro jednou takovej vykon :D

Zrovna dneska jsem potrapil zada jednomu Supovi s TSI :-) Srab me nepustil i kdyz mu to nejelo. :D
RomanF
Přispěvovatel

Příspěvek od RomanF »

Tak jasně, že výměnu auta čas od času řeší kazdej. Proto je fajn, že takovýhle téma tady taky je, můžu si přečíst rady od lidí, co auta fakt dělaj.

Já v nich jen jezdím, ale tak za mě Passat 1.6 CR BMT. Prej ten motor vychází z 1.9 PD (77kw) a to nebývala špatná volba.
Naposledy upravil(a) RomanF dne 14 říj 2010, 19:23, celkem upraveno 1 x.
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To já vždycky uhnu každému, kdo je za mnou..mojich 60 Hp v dodávce není zrovna velká motorizace..ale pak jedu za takovým kilowatovým bohémem na 3.silnici v zatáčkách a musím na něho troubit a on se vždy nasere, protože jsem urazil jeho ego...Tak na první rovině mě zahalí jeho černý kouř a je pryč, ale netrvá dlouho a musím zase na něho troubit...Pak si oddechnu, když je už potom rovina, on je ve svém živlu a já jej nemusím prudit... :)
nepropadat panice...
mpegsearch

Příspěvek od mpegsearch »

k naší konverzaci: brácha má M6 r.04 (samozrejme neni to nový jako chceš kupovat ty) ale chceš info, má s tím najeto cca 107 tkm a jediny co ho na tom zatim vypeklo byla zlomená zátěžová deska v sedačce spolujezdce takže to deaktivovalo pytel, a v mazde za to chteli hroznej ranec tusim 11000 nakonec mu nekdo sehnal sedacku za 3 litry komplet a bylo. a pak jeste ze mu sla vlhkost do svetla, jinaj jen meni olej,filtry a jezdi a jezdi...ale je fakt že musim řict ze je to 2.0 benzin, naftu nemohu posoudit :(
kawas
Přispěvovatel

Příspěvek od kawas »

fabiátor píše:S tim Subaru to taky neni zadna vyhra. Praskaj tomu prej hlavy. Hlavne u toho benzinovyho 2.5l. 3 a 2 litr jsou lepsi. S jejich novou naftou nemam zkusenost. Ale jak uz bylo receno, at koupis co koupis, na spolehlivost a zivotnost O1 zapomen, bude to vetsinou horsi.

Tady je neco o Subaru v dieselu a jeho problemu se spojkou ...pekna ostuda ,jinak taky mam rotacku 81kw a jeste dlouho u ni zustanu nevidim duvod menit sem max spokojeny
http://www.subaruclub.cz/forum-tema/spa ... ojka-63838
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

uzivatel tukydydes mel na vikend uvedenyho S2 pujcenyho,tak jsem s tim jedno odpoledne jezdil.Opravdu to nejelo a zralo vic nez jsem cekal. Za to 125kw predokolka DSG podle nej prej lita jak blazen. Jinak auto vyborny,ale v kombinaci s 4x4 fakt ne..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

mir77 píše:Hele, když jsme u toho, jak to má Honda s dieselem v současnosti? Vím, že dřív měli dieseli od Roveru a že se zuby nehty bránili vlastnímu dieselu. Ale mám takovej pocit, že něco vyvíjeli pěkně dlouho a teď maj svuj vlastní.
Nějaký zkušenosti s tím? Případně specifikace atd?
Servisuju Accorda Tourer 2.2 i-cdti, 103kw, najeto 100tkm zatím bez poruchy, je tam vstřikování Bosch edc16, spodek by to mohlo mít trochu silnější ale zase to táhně pěkně prakticky až do omezovače.
Spotřeba cca 7-8 l/100km
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

právě ta spotřeba je u japonskejch benzinů a dieslů stejná ;)
T4+B5,5
jear ewing
Přispěvovatel

Příspěvek od jear ewing »

cosby píše:Toyota Avensis
Já se přikláním ke Cosbymu,
Toyota Avensis, případně Subaru v dieslu, ale pozor Subaru dělá diesly od 2008, tak ty první kusy nebudou zrovna nejlepší, jedou ale pěkně a spotřeba je luxusní 6,5.l
Jednu stěžejní věc si nenapsal, jestli chceš kupovat nový vůz nebo jetou káru, to je hodně podstatné?
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

No vidíš a já jezdil s mazdou i za 6 litrů benzínu 8)
A svezeníčko kam se serou koncernový auta ani 2,5 litry nestíhaly bez problémů 250/hoďku (noteeth)
Naposledy upravil(a) mistrkutil dne 09 říj 2010, 20:39, celkem upraveno 1 x.
T4+B5,5
jear ewing
Přispěvovatel

mistrkutil píše:právě ta spotřeba je u japonskejch benzinů a dieslů stejná ;)
Tak to nevím, asi jsi dlouho v žádném nejel.

Subaru Forester 2010
2.0. Diesel 6,5-7,0.l
2.0. Benzín 8,5-9,0.l

V obou dvou jsem se projel cca. 500.km

A Subaru Legacy 2.0 Diesel 6,0-6,7.l
Pořád ten samý diesel 108-110.kw, 350.nm vše pohon všech kol a man.převodovka
IcePlanet
Nováček

Příspěvek od IcePlanet »

Diky za prakticke skusenosti a aj ostatnym.
Doplnenie k dotazom:
1. Chcem kupit nove auto (0km)
2. Planujem ho predat (ak vobec bude este predajne) ked budem mat pocit ze uz nesplna bezpecnostne standadry a ze je riziko problemov koli zivotnosti.

Napriklad pri sucastnej octavii je to ten bod ze som nasiel 2 pupaky pod ktorymi je skoro urcite hrdza, to znamena pomerne vela oprav v dohladnom case a = statie v servise.

Najnovsi vyvoj:
A. Nechal som si vypracovat finalnu cenovu ponuku na Superba, bola tam chyba. Po mailovej urgencii a 3 telefonickych stale neopravene(!) az mam pocit ze ma ignoruju
B. Bol som v Mazde Maju teraz vyborne ceny na 6 MY2010 a predajca bol velmi slusny. Ked zistil ze sukromne mienim za auto oplieskat tolko penazi tak mi este pridal vela veci zadarmo. Problem s Mazdou je ten ze silnejsi motor sa dodava iba s kozenymi sedackami a kozene sedacky niesu prijatelne pre mna.

Tak premyslam dalej a vypada to cim dalej tym viac na to ze proste necham nejako spravit tu karoseriu a zostanem pri octavii, pretoze to co sa pisalo o superbe ma moc nepotesilo...

Este doplnujuca otazka Kto vie vybrat to DPF zo superba???

Diky vsetkym a peknu nedelu, je krasne vonku
jear ewing
Přispěvovatel

IcePlanet píše:Diky za prakticke skusenosti a aj ostatnym.
Doplnenie k dotazom:
1. Chcem kupit nove auto (0km)
2. Planujem ho predat (ak vobec bude este predajne) ked budem mat pocit ze uz nesplna bezpecnostne standadry a ze je riziko problemov koli zivotnosti.

Napriklad pri sucastnej octavii je to ten bod ze som nasiel 2 pupaky pod ktorymi je skoro urcite hrdza, to znamena pomerne vela oprav v dohladnom case a = statie v servise.

Najnovsi vyvoj:
A. Nechal som si vypracovat finalnu cenovu ponuku na Superba, bola tam chyba. Po mailovej urgencii a 3 telefonickych stale neopravene(!) az mam pocit ze ma ignoruju
B. Bol som v Mazde Maju teraz vyborne ceny na 6 MY2010 a predajca bol velmi slusny. Ked zistil ze sukromne mienim za auto oplieskat tolko penazi tak mi este pridal vela veci zadarmo. Problem s Mazdou je ten ze silnejsi motor sa dodava iba s kozenymi sedackami a kozene sedacky niesu prijatelne pre mna.

Tak premyslam dalej a vypada to cim dalej tym viac na to ze proste necham nejako spravit tu karoseriu a zostanem pri octavii, pretoze to co sa pisalo o superbe ma moc nepotesilo...

Este doplnujuca otazka Kto vie vybrat to DPF zo superba???

Diky vsetkym a peknu nedelu, je krasne vonku
Já bych do Superba nešel, vypadá luxusně ale sedni do nové Toyoty Avensis samozřejmě v dieslu a combiku, jako ojetý vůz si drží hodně vysoko cenu..
Do Mazdy bych nešel vypadá pěkně, ale jako ojetina se to bude špatně prodávat.
Jestli chceš 4.kolku podívej se v dieslu na Subaru Legacy, Forester s těma spojkama to bude pravda, chce to ale spojit s řidičem, 4.kolky nejsou moc dobre na sprint, případně na akceleraci z 0.rychlosti-místo aby se protočili kola tak to schytá spojka, každopádně chyba výrobce a má to jít na záruku, jestli t někdo opravuje na své náklady je pitomec (japonec dává 3.roky záruku nebo 100.tis km)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“