Spolahlivost a nove auto
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hele, když jsme u toho, jak to má Honda s dieselem v současnosti? Vím, že dřív měli dieseli od Roveru a že se zuby nehty bránili vlastnímu dieselu. Ale mám takovej pocit, že něco vyvíjeli pěkně dlouho a teď maj svuj vlastní.
Nějaký zkušenosti s tím? Případně specifikace atd?
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
To samy v blede modrym jako Sup. Moje jezdila v serii taky nahovno. Byl jsem z toho hodne rozcarovan, neb jsem byl namlsan FRS a tohle ma papirove jeste o 10 kobyl vic. Jenze je to o 200kg tezsi a melo to DPF. Zacalo to jezdit, kdyz z toho v Dieselpoweru vyndali DPF a tak vubec vsechny ty upravy viz podpisBiimbo píše:(nedokážu si ve 4x4 představit 103kw)
Zrovna dneska jsem potrapil zada jednomu Supovi s TSI
Tak jasně, že výměnu auta čas od času řeší kazdej. Proto je fajn, že takovýhle téma tady taky je, můžu si přečíst rady od lidí, co auta fakt dělaj.
Já v nich jen jezdím, ale tak za mě Passat 1.6 CR BMT. Prej ten motor vychází z 1.9 PD (77kw) a to nebývala špatná volba.
Já v nich jen jezdím, ale tak za mě Passat 1.6 CR BMT. Prej ten motor vychází z 1.9 PD (77kw) a to nebývala špatná volba.
Naposledy upravil(a) RomanF dne 14 říj 2010, 19:23, celkem upraveno 1 x.
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
To já vždycky uhnu každému, kdo je za mnou..mojich 60 Hp v dodávce není zrovna velká motorizace..ale pak jedu za takovým kilowatovým bohémem na 3.silnici v zatáčkách a musím na něho troubit a on se vždy nasere, protože jsem urazil jeho ego...Tak na první rovině mě zahalí jeho černý kouř a je pryč, ale netrvá dlouho a musím zase na něho troubit...Pak si oddechnu, když je už potom rovina, on je ve svém živlu a já jej nemusím prudit... 
nepropadat panice...
-
mpegsearch
k naší konverzaci: brácha má M6 r.04 (samozrejme neni to nový jako chceš kupovat ty) ale chceš info, má s tím najeto cca 107 tkm a jediny co ho na tom zatim vypeklo byla zlomená zátěžová deska v sedačce spolujezdce takže to deaktivovalo pytel, a v mazde za to chteli hroznej ranec tusim 11000 nakonec mu nekdo sehnal sedacku za 3 litry komplet a bylo. a pak jeste ze mu sla vlhkost do svetla, jinaj jen meni olej,filtry a jezdi a jezdi...ale je fakt že musim řict ze je to 2.0 benzin, naftu nemohu posoudit 
fabiátor píše:S tim Subaru to taky neni zadna vyhra. Praskaj tomu prej hlavy. Hlavne u toho benzinovyho 2.5l. 3 a 2 litr jsou lepsi. S jejich novou naftou nemam zkusenost. Ale jak uz bylo receno, at koupis co koupis, na spolehlivost a zivotnost O1 zapomen, bude to vetsinou horsi.
Tady je neco o Subaru v dieselu a jeho problemu se spojkou ...pekna ostuda ,jinak taky mam rotacku 81kw a jeste dlouho u ni zustanu nevidim duvod menit sem max spokojeny
http://www.subaruclub.cz/forum-tema/spa ... ojka-63838
uzivatel tukydydes mel na vikend uvedenyho S2 pujcenyho,tak jsem s tim jedno odpoledne jezdil.Opravdu to nejelo a zralo vic nez jsem cekal. Za to 125kw predokolka DSG podle nej prej lita jak blazen. Jinak auto vyborny,ale v kombinaci s 4x4 fakt ne..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Servisuju Accorda Tourer 2.2 i-cdti, 103kw, najeto 100tkm zatím bez poruchy, je tam vstřikování Bosch edc16, spodek by to mohlo mít trochu silnější ale zase to táhně pěkně prakticky až do omezovače.mir77 píše:Hele, když jsme u toho, jak to má Honda s dieselem v současnosti? Vím, že dřív měli dieseli od Roveru a že se zuby nehty bránili vlastnímu dieselu. Ale mám takovej pocit, že něco vyvíjeli pěkně dlouho a teď maj svuj vlastní.
Spotřeba cca 7-8 l/100km
- mistrkutil
- Přispěvovatel
-
jear ewing
- Přispěvovatel
Já se přikláním ke Cosbymu,cosby píše:Toyota Avensis
Toyota Avensis, případně Subaru v dieslu, ale pozor Subaru dělá diesly od 2008, tak ty první kusy nebudou zrovna nejlepší, jedou ale pěkně a spotřeba je luxusní 6,5.l
Jednu stěžejní věc si nenapsal, jestli chceš kupovat nový vůz nebo jetou káru, to je hodně podstatné?
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
- mistrkutil
- Přispěvovatel
No vidíš a já jezdil s mazdou i za 6 litrů benzínu 
A svezeníčko kam se serou koncernový auta ani 2,5 litry nestíhaly bez problémů 250/hoďku
A svezeníčko kam se serou koncernový auta ani 2,5 litry nestíhaly bez problémů 250/hoďku
Naposledy upravil(a) mistrkutil dne 09 říj 2010, 20:39, celkem upraveno 1 x.
T4+B5,5
-
jear ewing
- Přispěvovatel
Tak to nevím, asi jsi dlouho v žádném nejel.mistrkutil píše:právě ta spotřeba je u japonskejch benzinů a dieslů stejná
Subaru Forester 2010
2.0. Diesel 6,5-7,0.l
2.0. Benzín 8,5-9,0.l
V obou dvou jsem se projel cca. 500.km
A Subaru Legacy 2.0 Diesel 6,0-6,7.l
Pořád ten samý diesel 108-110.kw, 350.nm vše pohon všech kol a man.převodovka
Diky za prakticke skusenosti a aj ostatnym.
Doplnenie k dotazom:
1. Chcem kupit nove auto (0km)
2. Planujem ho predat (ak vobec bude este predajne) ked budem mat pocit ze uz nesplna bezpecnostne standadry a ze je riziko problemov koli zivotnosti.
Napriklad pri sucastnej octavii je to ten bod ze som nasiel 2 pupaky pod ktorymi je skoro urcite hrdza, to znamena pomerne vela oprav v dohladnom case a = statie v servise.
Najnovsi vyvoj:
A. Nechal som si vypracovat finalnu cenovu ponuku na Superba, bola tam chyba. Po mailovej urgencii a 3 telefonickych stale neopravene(!) az mam pocit ze ma ignoruju
B. Bol som v Mazde Maju teraz vyborne ceny na 6 MY2010 a predajca bol velmi slusny. Ked zistil ze sukromne mienim za auto oplieskat tolko penazi tak mi este pridal vela veci zadarmo. Problem s Mazdou je ten ze silnejsi motor sa dodava iba s kozenymi sedackami a kozene sedacky niesu prijatelne pre mna.
Tak premyslam dalej a vypada to cim dalej tym viac na to ze proste necham nejako spravit tu karoseriu a zostanem pri octavii, pretoze to co sa pisalo o superbe ma moc nepotesilo...
Este doplnujuca otazka Kto vie vybrat to DPF zo superba???
Diky vsetkym a peknu nedelu, je krasne vonku
Doplnenie k dotazom:
2. Planujem ho predat (ak vobec bude este predajne) ked budem mat pocit ze uz nesplna bezpecnostne standadry a ze je riziko problemov koli zivotnosti.
Napriklad pri sucastnej octavii je to ten bod ze som nasiel 2 pupaky pod ktorymi je skoro urcite hrdza, to znamena pomerne vela oprav v dohladnom case a = statie v servise.
Najnovsi vyvoj:
A. Nechal som si vypracovat finalnu cenovu ponuku na Superba, bola tam chyba. Po mailovej urgencii a 3 telefonickych stale neopravene(!) az mam pocit ze ma ignoruju
B. Bol som v Mazde Maju teraz vyborne ceny na 6 MY2010 a predajca bol velmi slusny. Ked zistil ze sukromne mienim za auto oplieskat tolko penazi tak mi este pridal vela veci zadarmo. Problem s Mazdou je ten ze silnejsi motor sa dodava iba s kozenymi sedackami a kozene sedacky niesu prijatelne pre mna.
Tak premyslam dalej a vypada to cim dalej tym viac na to ze proste necham nejako spravit tu karoseriu a zostanem pri octavii, pretoze to co sa pisalo o superbe ma moc nepotesilo...
-
jear ewing
- Přispěvovatel
Já bych do Superba nešel, vypadá luxusně ale sedni do nové Toyoty Avensis samozřejmě v dieslu a combiku, jako ojetý vůz si drží hodně vysoko cenu..IcePlanet píše:Diky za prakticke skusenosti a aj ostatnym.
Doplnenie k dotazom:
Najnovsi vyvoj:
Do Mazdy bych nešel vypadá pěkně, ale jako ojetina se to bude špatně prodávat.
Jestli chceš 4.kolku podívej se v dieslu na Subaru Legacy, Forester s těma spojkama to bude pravda, chce to ale spojit s řidičem, 4.kolky nejsou moc dobre na sprint, případně na akceleraci z 0.rychlosti-místo aby se protočili kola tak to schytá spojka, každopádně chyba výrobce a má to jít na záruku, jestli t někdo opravuje na své náklady je pitomec (japonec dává 3.roky záruku nebo 100.tis km)