Snímač polohy kliky T5 OCT II

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
vojtama
Nováček
Odpovědi: 0

Snímač polohy kliky T5 OCT II

Příspěvek od vojtama »

Pustil jsem se do vymeny motoru na T5 kod motoru AXB s tím, že by měl být zaměnitelný s motorem 77kW z OCT II, tak jsem poridil komplet motor BXE porovnal jsem co sem moch, a vse ok, az ted jsem si vsiml, ze je tam uplne jinak reseny snimani kliky na motoru z OCT je snimac za setrvakem a u motoru z T5 je primo v bloku, nejste mi nekdo schopen rict jestli po pripojeni tohole snimace by to mohlo fungovat???

Dekuju za nazory....
powerhunter
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od powerhunter »

Nevim z hlavy, jaký tam jsou rozdíly v elektrice, ale k tomu motoru co tam dáváš, bys tam měl dát "minimálně" i řídící jednotku.
tel.: 607 40 90 90
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Řekl bych že ty snímače pracují každý na jiném principu, tzn. stávající jednotka si se signálem neporadí.
vojtama
Nováček

Příspěvek od vojtama »

S vymenou ridici jednotky by to asi nebylo uplne jednoduchy, to uz mi skoro prijde jednodussi prehazet streva z tech motoru mezi sebou, pocitam, ze klika pisty atd bude stejny.... Ale rikam si, oba dva ty snimace jsou tripolovy a oba pracujou (aspon podle katalogu se 6V), kdyby se shodoval odpor toho cidla, tak je to prece jenom magnet kterej pocita otacky hridele a ty se nemeni....???
vojtama
Nováček

Příspěvek od vojtama »

Tu ridici jednotku bych menil jedine z duvodu rozdilny elektroinstalace a vsechny ostatni cidla atd jsem schopnej prendat, tam se nic nelisi.... a jedinej duvod by byl tenhle snimac a to mi prijde trosku moc... resit pak imo atd.....
vojtama
Nováček

Příspěvek od vojtama »

Takze dle ESI troniku funguje snimac na motoru z OCT II uplne jinak nez u T5 kde to jenom pulsuje. Zameny to neni. Na te T5 je blok ze staryho PD (74kW, 96 kW...) kdyby jste nekdo vedel o kompletnim motoru, nebo jenom o kompletnim bloku s klikou atd... tak dejte vedet, dekuji.....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“