IVECO ide na 2válce

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
moguluss
Nováček
Odpovědi: 0

IVECO ide na 2válce

Příspěvek od moguluss »

Páni odborníci mám prozbu o pomoc mám Iveco r.v2004 CR BOSCH ktroré ide na 2válce. Po štarte chytne akokeby na 4 a po 2sekundách začne motor hrozne klepať a ide na2válce a kontrolka vstrekovania preblikáva.
Meral som osciloskopom+prudová sonda 1 a 4válec idu ale 2 a 4 ani ťuk.skúšal som premerať káble od RJ motoru po vstrekovače aj ich zaťažiť 4ampérami či nieje niekde špatný kontak kabeláž vyzerá byť OK. Pripadá mi to byť na špatnú RJ motora. Otázka je či može nastať nejaká situácia že by koli nejakej závade treba mechanickej na motore že by RJ motora odpájala tie vstreky? napadá vás niečo nechcem dávať palicu za novú RJ motoru keď to nemusí byť ono? Ešte skúšal som sa pripojiť KTSkou na RJ motoru ale vyhodilo mi to nejaký neznámi kod chyby ďakujem za každú radu
Okura
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Okura »

zkus naměřit nepřímou metodou kompresi.
Proud strtéru při točení motoru. tím na 90% vyloučíš mechaniku motoru
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

treba zajst na diagnostiku iveco ale asi odisli koncaky na rj co ovladaju vstreky skus premerat vstreky ci nejdu do skratu alebo ci nemaju nizky odpor rj by nemala odpajat vstreky a kompresiu si meral ci tam je?raz sa mi stalo na ducate ked bol zly pastorok ze mi motor naskocil ako keby na 2valce vazne skakal na diag vyhodilo snimac kluky spatny signal pozrel by som este to
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ked do neho zlievali kadeco tak je velmi pravdepodobne ze odisli vstreky. Ale ako pise jurki, zober ohmmeter, osciloskop a ides. Aby sa vylucila prip. potvrdila chyba elektroniky. Osobne predpokladam ze dyzy budu KO :(
moguluss
Nováček

Příspěvek od moguluss »

Vstreky CR som meral na odpor cievky boli dobré. skúsim zmerať kompresiu a prehodit vstrek z 4 válca na 3 uvidím a pomerám ten snimač na zotrvačníku ako ste mi poradily. Myslel som či nieje nejaká norma napr. u benzínu keď riadiaca jednotka zistí vypadávania zážehu niektorého válca tak odpojí do neho vstrekovanie paliva tak či táké niečo nemože byť aj u teho diesela podla nejakej emisnej normy atď
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

to bz si tam musel mat lamda sondu aby vedel urcit emisie viem ze ked je veci vypadok na vstreku trebarz zle prasi tak si to vie rj vyratat od otaciek a na diagnostike ti ukaze ktory to je aspon tak mi to hovoril kamos z iveca a este jednu vec mi povedal co by mali davat na kazde auto na turbe je snimac otacok cize nehrozi pri deravom intercoleri alebo rostrhani hdicy pretacania turba haluz :o
moguluss
Nováček

Příspěvek od moguluss »

takže dnes som prehodil vstreky CR z 4 valca na 3 a z1valca na 2 a bez zmeny stále 2a4 vynechávajú takže vstrekami to nieje. kompresia sa nedala zmerať lebo to nemá žhavičky tak som skusil trocha povoliť vstreky a fukalo to hodne ven takže povedal by som tlaky to má. Už som nestíhal pomerať osciloskopom tak som odpojil ten snímač kluky a motor išiel naštartovať len nešiel otáčkomer neberie to signál pre vstrekovanie zo snímača polohy vačky? Asi to vyzerá že bude špatná RJ motora dnes som rozprával s majitelom a vravel že sem tam to išlo za jazdy to vypadlo a potom naskočilo potom to treba 5 dní fungovalo až sa to postupne stupňovalo a teraz nejde vobec
Non1
Přispěvovatel

Příspěvek od Non1 »

Možno bude len v RJ zlý kontakt, chcelo by to otvoriť ju.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“