střikací tmel
Moderátoři: šulda, Moderátoři
střikací tmel
Chlapi opravuji poškozený lak . Je to hrana blatníku na fabii .Je to dole jak se napojuje na prah . široký cca 1cm . Vybrousil jsem to na plech odmastil základovka a teď tmel . Mám ho ve spreji ale když to šplíchnu tak to bude široký a roprášený i jinde . Daly by se to nastřikat do nádobky a natřít štětkou ? Hm jenže barvu taky nanesu sprejem a bude to roztřik co ? tak to asi nemá cenu a potom tmel vybrousit tak jak bude stříklej .
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
oprava laku ..
... vybrousit na plech .. .to mas ...
... pak natahnout normalni tmel, tak aby srovnal rovinu vuci prechodu do puvodniho laku ... zbrousit papir 150 nasucho ...
... potom nasleduje nastrik plnicem ..
... zalepit to co nebudes strikat , ale strikni az do puvodniho laku ... v miste prechodu si nalep otevrenou pasku .. .tzn .. sirokou pasku ohni podelne, tak aby se slepila tak do pulky sama k sobe .. tzn. bude jako kdyz odstavat .. aby byl prechod v rozstriku, ale ne moc velkem ..
... nasledne srovnat pod vodou papir 800 .. brousit zase az do puvodniho laku ... tak aby nebyl znat prechod .. dokonala rovina ..
... no a ted lak .. zase rozstrik pres otevrenou pasku ...
.. az lak vytvrdne .. tak 2dny .. vezmes papir 2500 pod vodou a srovnas ten rozstrik v laku do roviny .. a nasledne zalestis profi lestici pastou (hlavne zadne tempo) ale lestici pastou na vodni bazi
.. .no a mas hotovo .. pokud trefis odstin, nepujde ten prechod vubec pozanat ..
..

... pak natahnout normalni tmel, tak aby srovnal rovinu vuci prechodu do puvodniho laku ... zbrousit papir 150 nasucho ...
... zalepit to co nebudes strikat , ale strikni az do puvodniho laku ... v miste prechodu si nalep otevrenou pasku .. .tzn .. sirokou pasku ohni podelne, tak aby se slepila tak do pulky sama k sobe .. tzn. bude jako kdyz odstavat .. aby byl prechod v rozstriku, ale ne moc velkem ..
... nasledne srovnat pod vodou papir 800 .. brousit zase az do puvodniho laku ... tak aby nebyl znat prechod .. dokonala rovina ..
.. az lak vytvrdne .. tak 2dny .. vezmes papir 2500 pod vodou a srovnas ten rozstrik v laku do roviny .. a nasledne zalestis profi lestici pastou (hlavne zadne tempo) ale lestici pastou na vodni bazi
.. .no a mas hotovo .. pokud trefis odstin, nepujde ten prechod vubec pozanat ..
..

-
- Aktivista
Re: oprava laku ..
malim9am píše:... vybrousit na plech .. .to mas ...
..![]()
Super !
-
- Aktivista
nechci vám do toho kecat ale chtěl bych vidět jak se zleští profi leštící pastou přechod s původním lakem když lak nastříkáš sprejem,
ten nastříkaný sprej tou pastou tak vyšmolíš, ale nikdy nevyleštíš protože v tom spreji není přístřikové ředidlo a tužidlo
co se jednou dodrbe sprejem tak stím neuděláš nic jedině blatník odšroubovat a hodit po psovi
miloš
ten nastříkaný sprej tou pastou tak vyšmolíš, ale nikdy nevyleštíš protože v tom spreji není přístřikové ředidlo a tužidlo
co se jednou dodrbe sprejem tak stím neuděláš nic jedině blatník odšroubovat a hodit po psovi

-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Muzete si nechat namichat sprej i s tuzidlem ... akorat je potreba ho tak do 4hod od namichani spotrebovat ..
... pak to normalne vytvrdne .. nekdy maji ty sreje i dobrou trysku a mensi dil nebo oprava se s tim da v poho nalakovat .. .chte to proste pekne to nalejt .. problem je, ze neni dobre to vystrikat vsechno .. .pak uz slabne tlak a zacne to prskat ..
.. ja pouzivam na takove veci malou pistoli a maly kompresor .. ale kdyz je clovek sikovny da se i sprejem ..
... pak to normalne vytvrdne .. nekdy maji ty sreje i dobrou trysku a mensi dil nebo oprava se s tim da v poho nalakovat .. .chte to proste pekne to nalejt .. problem je, ze neni dobre to vystrikat vsechno .. .pak uz slabne tlak a zacne to prskat ..
.. ja pouzivam na takove veci malou pistoli a maly kompresor .. ale kdyz je clovek sikovny da se i sprejem ..
Teda, to jsi mne zarazil, mám spray doma dva dny a už to neuschne..?Už se mi to jednou stalo/naštěstí u mého vozu/ a vůbec to neuschlo..Když jsem ho tam přinesl, bylo mi řečeno, že to ví, že tam byl špatný komponent a ihned mi nabídli nový spray zdarma...Ale tím novým jsem stříkal neprodleně. 4 hodiny po namíchání...?. 

nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
jericho-3 píše:Teda, to jsi mne zarazil, mám spray doma dva dny a už to neuschne..?Už se mi to jednou stalo/naštěstí u mého vozu/ a vůbec to neuschlo..Když jsem ho tam přinesl, bylo mi řečeno, že to ví, že tam byl špatný komponent a ihned mi nabídli nový spray zdarma...Ale tím novým jsem stříkal neprodleně. 4 hodiny po namíchání...?.
No to prave zalezi na tom, jestli si tam nechas dat normalni tuzidlo co se pouziva pri strikani pistoli kdy si michas tuzidlo+redidlo+barva tesne pred strikanim ... to je pak opravdu potreba to jeste ten den pouzit .. jinak to tuzidlo s barvou zreaguje jeste v tom spreji ...
a nebo ti tam da nejaky tuzici gel nebo co to je co se dava do spreju normalne ... ale to ti ten lak poradne jikdy nevytvrdne .. zustane porat takovy, ze do nej jde rypnout nehtem .. vytvrdne to mozna tak pres leto, kdyz to bude stavat na slunci ...
.. samozdrejme je lepsi si to vsechno perfektne pripravit a pak si teprv zajet pro sprej namichany s normalni tuzidlem a hnedka to striknout .. a bude to regulerni tvrdost laku .. pak se to da po par dnech brousit a lestit .. samozdrejme zalezi na teplote .. .