octa 2,0tdi PD 16V skube

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kristobara
Sběrač informací
Odpovědi: 0

octa 2,0tdi PD 16V skube

Příspěvek od kristobara »

Zdar vsichni, ve smyslu vic hlav vic vi vas poprosim o radu, u tohodle vozu (najeto 210 tis) mam problem s chodem TEPLYHO motoru na volnobeh, otacky se drzej ale motor sebou v nepravidelnych intervalech skube, zlobi to uz delsi dobu a mam pocit, ze to je stale horsi i kdyz jsem spozoroval, ze to zalezi i na tom kde tankuju.A navic ted, kdyz kolem 2000ot/min seslapnu plnej, rozklepe se cely auto az mam strach, ze vyskoci motor - tohle jelo dolu postupne od 6ky, ted to dela uz i na 3ce. Nejsem odbornik, proto se radsi driv ptam, nez necham vymenit vstriky za 100 000 co mi radili v jednym servisu, v druhym mi rekl, ze by to klidne mohla delat i kabelaz hlavy valcu, ze by zacal tym, ve tretim mi rekli, at vymenim silentbloky...dik za kazdou radu, ev. zkusenost
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Diagnostika byla? Kontrola vstřiků na vagu?
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
kristobara
Sběrač informací

diagnostika jo, vadne ( nejsem si jist ze tam bylo tohle slovo ) spalovani 1. valce, vadne rizeni skrtici klapky, vadne rizeni otacek volnobehu...a i vzhledem na tohle mi bylo receno, ze chybna komunikace (kabelaz)s tim prvnim vstrikem muze dal ukazovat tyhle veci. Kontrola vstriku nevim co je :?
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

co je to za kód motoru?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
kristobara
Sběrač informací

BKD
O II 2,0TDi PD 103 kW BKD
kolbaba
Nováček

Příspěvek od kolbaba »

Ahoj chlapi, mám úplně stejný problem u totožného motoru. Mezi 1800 a 2300 to vybruje jak blázen. jakmile to přesáhne tyto otáčky jede to bez problémů. Na volnoběh paráda, starty paráda. U studeného motoru to nedělá.Mám známeho v přímo ve ŠKODA MB, kde mi budou dělat diagnostiku přímo motoráři ze škodovky, tak jsem zvědavej co to bude. Jakmile to budu vědět napíšu to sem. Pokudd zjistíte něco vy, dejte vědět. Každá dobrá rada dobrá. čus
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

kolbaba píše:Ahoj chlapi, mám úplně stejný problem u totožného motoru. Mezi 1800 a 2300 to vybruje jak blázen. jakmile to přesáhne tyto otáčky jede to bez problémů. Na volnoběh paráda, starty paráda. U studeného motoru to nedělá.Mám známeho v přímo ve ŠKODA MB, kde mi budou dělat diagnostiku přímo motoráři ze škodovky, tak jsem zvědavej co to bude. Jakmile to budu vědět napíšu to sem. Pokudd zjistíte něco vy, dejte vědět. Každá dobrá rada dobrá. čus
To jsem teda zvědavej co ti řeknou.
Tipuju: Je to rozbitý, vyměnit motor. :)
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Čau chlapi, mě to dělá taky,navolnoběh nepravidelně škube a vibruje mezi 1900 - 2500 ot. Byl jsem na diagnostice a bez závad (LOL) . Vyčistil jsem vstřikovače dal k nim nový kabel , a pořád stejné. Zítra by se na to měl podívat kámoš, má podezření spíš na poloosy nebo prej katalyzátor , tak nevím...
dream7000
Aktivista

Příspěvek od dream7000 »

a pozreli ste hodnotu v meranych hodnotach skupina 04 pole č.4?Obrázek
kristobara
Sběrač informací

supr, "jsem rad" ze v tom nejsem sam :( umi mi nekdo v praze, nebo okoli, popripade v okoli Nitry (SR :) udelat tu diagnostiku za chodu, nebo jak se to jmenuje ?? :?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

dost častá příčina cukání nebo vibrací u BKD je, že podfukujou vstřiky
kristobara
Sběrač informací

i kdyz se to zacne projevovat az po zahrati, trebars po 8-10km?? neroztahuju studeny motor, ale nedalo mi to a zkusil jsem to a to krasne bez jekehokoliv cukani taha do otacek...
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jj, většinou to začne až za tepla
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Huml píše:jj, většinou to začne až za tepla
Tak, tak, nak se povolí a vymackaj tu dosedací plochu v hlavě, pak to pod nima fouka a de nepravidelně. Dlouho to trvalo než se na to přislo na Leonu. :)
klif
Sběrač informací

Příspěvek od klif »

Mě to taky cuká za tepla, ale ne vždycky, po delší jízdě to někdy zmizí, ale objeví se místo toho jemné pravidelné vibrace , nebo např když vypnu klimu tak se to zhorší, když jede klima na plno, tak je to lepší. Při čištění vstřiků mi dali nové těsnění... I tak to může podfukovat ?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“