Opel Astra G 2.0 dti nejde nastartovat !!!

Moderátoři: šulda, Moderátoři

DIAG
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od DIAG »

joe píše:
Roman 101 píše:
napsal jsi to celkem pěkně ale nevím co jsem na tom mohl pokazit když jsem zatím sundal horní plast co je nalepený !
no napriklad si mohol svetlom vymazat epromku alebo jej cast :)

To snad všechno nemyslíš vážně?
Jinak použité vodiče - zlacené mají většinou průměr 5 mikronu a silnější (vstupy a výstupy) a k výkonovým prvkům jsou ze slitiny hliníku. Veškeré spoje jsou bondované ultrazvukem.
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

DIAG píše: To snad všechno nemyslíš vážně?
myslim, uz som totiz take jednotky mal. ukrajinci mi to potvrdili, ze je to mozne. samozrejme, zavisi od vlnovej dlzky svetla, intenzity a doby expozicie. priame slniecko alebo linearna ziarivka s vypadnutym luminioforom su idealne.
DIAG
Nováček

Příspěvek od DIAG »

V žádném případě nemíním zde rozpoutat neplodnou diskuzi o tom, zda je možné, aby se světlem něco poškodilo. Ale paměti nebo CPU typu UV erase (např.27... a i tyto se vyráběly ve 3 verzích a pouze jedna verze byla UV erasable) se již dávno v těchto aplikacích nepoužívají, nehledě k tomu, že gel nanesený na elektronice je celkem dobrý UV filtr. K vymazání takovýchto paměti se používají speciální mazačky s intenzivním UV zářením po dobu několika minut. Zde je použita paměť typu FLASH EPROM - electrically erasable memory.
joe
Aktivista

Příspěvek od joe »

odporucam dostudovat nejake kapitoly z materialoveho inzinierstva.
pre zaciatok by mozno stacilo nieco na popularnej baze (a la MythBusters) napr.:

http://www.bunniestudios.com/blog/?page_id=40

zvlast odstavec:

Here’s the important observation that comes out of these facts: FLASH devices can usually also be erased using UV light since they have a similar transistor structure to UV-EPROM devices.

ako dobry UV filter je ten gel, to neviem, pretoze nepoznam jeho vyrobcu ani parametre. ak ich poznas, daj link na datasheet.
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Roman 101 píše:No tak jsem to rozebral a není mi jasné jak se letují ty nožičky k tranzistoru ???
Je to asi nějaká nerez nebo co ?
Cín se toho ani nechytne!
Není tu někdo zasvěcený jak nato!
A byla utržená jedna nožička.
Pri troche trpezlivosti cin na tu nozicku chytne.
Ale vieme vsetci, ze tie nozicky su aj tak poddimenzovane.
Po viacerych ohyboch mi ta nozicka odpadla aj na strane plosneho spoja, tak som bol nuteny celu nozicku nahradit vlastnym vodicom. Pouzil som vyvod z noveho miniaturneho odporu, o priemere cca 0,6mm a naletoval ho na tranzistor a na plosny spoj.
Podarilo sa, no ja som sa aj tak rozhodol pre nove cerpadlo, pretoze na cerpadle bola aj ina zavada, bolo mechanicky poskodene a potreboval som auto rychlo opravit. Nove cerpadlo za 650€ som mal na druhy den doma.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
Odpovědět

Zpět na „Opel“