Špatný odklon kol.Proč?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
dneska jsem porovnaval leve rameno na aute snovym a zdase mi jakoby trochu prohle dovrchu oproti tomu novemu.Jinak budu davat o vikendu tlumice bilstein a i ramena nove.Ale jak sem se dival,ramena nemaji buhvi jakou povrchovou upravu.Čím to ošetřit?Jakou barvu?Vím že je to možná blbost,ale rezavé ramena vypadají blbě.
tady jsem hodil ještě nějaké fotky http://pajosek85.rajce.idnes.cz/Auto/
Tak mám po výměně předních tlumičů,levého ramene a nakonec ještě levého čepu řízení.Levý čep měl celkem dosti velkou vůli,které si ale nevšimli ani na geometrii ve škodovce.Celkem mne tím sklamali.Tlumiče jsem dával Bilsteiny,měnil jsem i ložisko uložení.Celkem jsem se zapotil přidotahování toho ramene.Při zkušební jízdě mi tam při akceleraci pořád něco klepalo.Tem přední silemblok totiž chodil a nešel už více dotáhnout.Museli jsme proto povolit konzoli,dotáhnout rameno a pakji zase přitáhnout.Odklony jsou teď OK,levý záklon,který byl špatný je taky OK.Akorát semi mírně posunul zase pravý záklon,ale ne moc,jen asi 30minut mimo toleranci,tak už to neřeším.Jinak ty tlumiče co tam byly,jsou Sachs.Dával jsem je tam asi před 15ti tis.km a teď byly celkem KO.Jeden měl nepravidelný chod a sem tam ůplně vynechal.A jízdní vlastnosti jsou teď ůplně jinde.Přejezdy nerovností jsou teď tichoučké a při jízdě na hrbolaté cestě není slyšet rány,jak tomu bylo předtím.A opticky se zdá,že předek je mírně výš,než byl,ale není to moc.Jak bude čas,hodím sem i nynější protokol z geometrie.