výměna oleje v novém motoru

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
pitrsss
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

výměna oleje v novém motoru

Příspěvek od pitrsss »

otec si na důchod koupil nového huyndae accenta 1.5crdi,po ujetí cca 3000km se měl dostavit do servisu k výměně oleje ,ale tam mu řekli ,že ten olej měnit nemusí(prej stačí vyměnit až po 15000km) ,že ty motory se dneska už dělaj jinak a spoustu takových keců,mě se to nějak nezdá každej novej motor nebo jakej koliv stoj ,zařízení vyžaduje první výměnu oleje o dost dříve než je pravidelný výměnný interval
covy na to :?
g3 tdi ahu,octa asz
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Logický by to bylo, ale třeba moje předchozí auto s ASZ mělo první výměnu po 22tkm, celý roky na LL servis a ve 270tkm byl na brzdě s lepšími parametry jak TP. Takže bych to moc nehrotil. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Vladimír
Sběrač informací

Příspěvek od Vladimír »

A co ti brání vyměnit olej. dneska u spousta aut už není zkrácená první výměna oleje. V práci Berlingo taky nemá zkrácenou první výměnu oleje ale doporučenou po 10tis km místo 20tis km
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To, co kváká v tomto případě továrna, nemusí být pravdA,i když předpoklad ochrany svých výrobků tady je..Olej bych vyměnil, akorát si říkám,zda je tento vůz vhodný pro důchodce , jestliže chce mít klidné stáří... :)
Je trochu s podívem,že nové vozy nepotřebují záběh,jak jsou součástky volné,ale na druhou stranu chtějí olej řídký jako vodu...
nepropadat panice...
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

přemlouval jsem ho do octavie tour,nakonec si koupil tohle to ,zkušenosti s tim na hyunday foru maji jakš takž dobrý tak at mu to dobře slouží
g3 tdi ahu,octa asz
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Držím palce...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Asijské vozy“