BOXER 2.5d MALO MAZE-POMUZE NEKDO???
Moderátoři: šulda, Moderátoři
BOXER 2.5d MALO MAZE-POMUZE NEKDO???
cau chlapaci,nevite nekdo kolik ma ma mazat boxer 2.5D?mam nejake problemy s mazanim,na volnobeh maze asi 1.2 a v otackach asi jen 1.nevite cim by to mohlo byt?
Naposledy upravil(a) vazde dne 03 pro 2010, 18:10, celkem upraveno 1 x.
Davam tam CASTROL 10W40 ale presnejsi oznaceni oleje neznam.Menim olej pravidelne kazdych 10 000KM.nekdy i mene.Motor ma najeto poctive 245000KM.Ted nedavno me uletel ventil tak jsem delal generalku hlavy vymenil jsem pist,krouzky a salky.V hlave je nova vacka,koniky a podlozky mezi konikem a ventilem.Kdyz jsem vcera nastartoval bylo asi -3 tak me asi 18 vterin svitilo mazani a pak zhaslo.Kdyz je motor zahraty tak vetsinou mazani zhasina hned po staru.Po oprave hlavy mam najeto asi 300km.Dnes jsem otevrel vicko od nalevky oleje pri nastartovanem motoru a jen malo tam proudil olej.Olejove cerpadlo by melo byt podle informaci co jsem ziskal nove?!Na cerpadle je nejaky ventilek,nemuze byt pricpany nebo na nem zaschla nejaka necistota jak to stalo?
Z jakého roku je ten boxer..?Do roku 1994 byl motor 2,5 D /U 25/ a ten má regulační ventil mazání zepředu na bloku...Od roku 1995 se používá /DJ 5/,tam je ventil na čerpadle a musí se sundat vana..Anebo tam máš Ducato/od roku 1997/ a to jestli se nepletu má trichoidní čerpadlo za řemenicí a ventil je tam také..Jestli je to čerpadlo nové, mohl by to být ucpaný sací koš, jak tady již někdo psal...
nepropadat panice...