led denní svícení

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Petr Válek
Nováček
Odpovědi: 0

led denní svícení

Příspěvek od Petr Válek »

Mám problém namontoval jsem led denní svícení a a napojil černý na kostru a červený na baterku přes vypínač, oranžvoý co se napojuje na světla jsem nezapojil vůbec..SVětla se rozsvítí až po nastartování motoru kdy začne dobíjet alternátor, ale jakmile se rozjedu, motor zvýší otáčky tak mi diody v pravidelných intervalech zhasnou a hned zas rozsvítí.Kde mám hledat chybu?
Petráš
Přispěvovatel

Re: led denní svícení

Příspěvek od Petráš »

Petr Válek píše:Mám problém namontoval jsem led denní svícení a a napojil černý na kostru a červený na baterku přes vypínač, oranžvoý co se napojuje na světla jsem nezapojil vůbec..SVětla se rozsvítí až po nastartování motoru kdy začne dobíjet alternátor, ale jakmile se rozjedu, motor zvýší otáčky tak mi diody v pravidelných intervalech zhasnou a hned zas rozsvítí.Kde mám hledat chybu?
Připoj ten oranžový na světla, kostří se přes žárovky :)
Petr Válek
Nováček

Mohl by jsi mi to trochu blíže vysvětlit?Oranžová je plusový, ten není kostra.Navíc já myslel že ten oranžový je jen vypínací.A proč když auto stojí to svítí tak jak má a začne se to vypínat až když se rozjedu a zvýším otáčky?Děkuju
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Petr Válek píše:Mohl by jsi mi to trochu blíže vysvětlit?Oranžová je plusový, ten není kostra.Navíc já myslel že ten oranžový je jen vypínací.A proč když auto stojí to svítí tak jak má a začne se to vypínat až když se rozjedu a zvýším otáčky?Děkuju
Tak dobře, když je oranžový na kostře světla svítí když na něj dáš+ světla zhasnou při nezapojeném stavu si světla dělají co chtějí :) Stejně denní světla musí zhasnout při zapnutí parkovaček, tak proč se tomu zapojení bráníš?
Petr Válek
Nováček

Takže nezapojený stav mám brát to že jsme nechal volný oranžový drát který se dává na ty potkávačky?To má na to ten oranžový takový vliv?To mě nenapadlo dík.
Mortimer
Přispěvovatel

Drát

Příspěvek od Mortimer »

Ten oranžový přijde na parkovačky.
Petr Válek
Nováček

Tak udělal jsem vše jak mi to bylo napsáno.Černý - , červený + a oranžový jsem hodil na světla.Když nastartuju diody se rozsvítí, když rožnu světla tak se diody vypnou.Takže to by bylo super, ale funguje to takhle jen do doby než se rozjedu a zvýším otáčky motoru.Prostě za jízdy kdy mi svítí to denní svícení a světla jsou vyplé to co chvíli v pravidelných intervalech vypne a zapne.Zhruba co 10vteřin se diody vypnou a hned zas rozsvítí aniž bych na cokoli sahal.Ikdyž to mám zapojené tak jak mám.Jakmile zase zastavím, motor běží v otáčkách na volnoběch tak to funguje tak jak má a světla svítí stále.
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Tak ještě změř napětí na aku při zvíšených otáčkách jestli nemáš vadný regulátor nabíjení a nemáš moc velké napětí, zároveň překontroluj barvy kabelů podle schema Většinou se používá místo červené bílá, ale je to podle výrobce :) + se bere z 15 spínané napětí (po zapnutí zapalování,světla se musí rozsvítit hned po zapnutí zapalování a né po nastartování)
Petr Válek
Nováček

no plus mám přímo z baterky a světla se bez nastartování nerožnou jako by neměly dost štávy.
Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Petr Válek píše:no plus mám přímo z baterky a světla se bez nastartování nerožnou jako by neměly dost štávy.
co to máš za světla? (crazy) v návodu je zapojení na +15 nebo +30?
Petr Válek
Nováček

Petráš
Přispěvovatel

Příspěvek od Petráš »

Světla pro denní svícení 5 led kosoůhlá SJ-296 typ 2
červený - spínané +
černý - -Kostra
oranžový - napájení parkovaček
když to takhle zapojíš musí to fungovat,razsvítí se po zapnutí zapalování ne po startu
johnyd1
Přispěvovatel

Příspěvek od johnyd1 »

ake je to auto?
Koleos 2018
Intens Energy dCi 175 4x4
-Can-clip,Vag-VCDS-OP-com-Fiat EcuScanKts 540 Esi2 Bmw ista-d
Petr Válek
Nováček

Petráš píše:Světla pro denní svícení 5 led kosoůhlá SJ-296 typ 2
červený - spínané +
černý - -Kostra
oranžový - napájení parkovaček
když to takhle zapojíš musí to fungovat,razsvítí se po zapnutí zapalování ne po startu
jsem asi uplný debil, ale co je to to spínané plus?To není klasické plus přímo na baterce?Jinak měřil jsem hodnotu baterie při nastartovaném motoru a zvýšených otáčkách a ukázalo to 14,7V.
Petr Válek
Nováček

a jinak je to fabia 1,2 :)))))
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“