led denní svícení
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
led denní svícení
Mám problém namontoval jsem led denní svícení a a napojil černý na kostru a červený na baterku přes vypínač, oranžvoý co se napojuje na světla jsem nezapojil vůbec..SVětla se rozsvítí až po nastartování motoru kdy začne dobíjet alternátor, ale jakmile se rozjedu, motor zvýší otáčky tak mi diody v pravidelných intervalech zhasnou a hned zas rozsvítí.Kde mám hledat chybu?
Re: led denní svícení
Připoj ten oranžový na světla, kostří se přes žárovkyPetr Válek píše:Mám problém namontoval jsem led denní svícení a a napojil černý na kostru a červený na baterku přes vypínač, oranžvoý co se napojuje na světla jsem nezapojil vůbec..SVětla se rozsvítí až po nastartování motoru kdy začne dobíjet alternátor, ale jakmile se rozjedu, motor zvýší otáčky tak mi diody v pravidelných intervalech zhasnou a hned zas rozsvítí.Kde mám hledat chybu?

-
- Nováček
Tak dobře, když je oranžový na kostře světla svítí když na něj dáš+ světla zhasnou při nezapojeném stavu si světla dělají co chtějíPetr Válek píše:Mohl by jsi mi to trochu blíže vysvětlit?Oranžová je plusový, ten není kostra.Navíc já myslel že ten oranžový je jen vypínací.A proč když auto stojí to svítí tak jak má a začne se to vypínat až když se rozjedu a zvýším otáčky?Děkuju

-
- Nováček
-
- Nováček
Tak udělal jsem vše jak mi to bylo napsáno.Černý - , červený + a oranžový jsem hodil na světla.Když nastartuju diody se rozsvítí, když rožnu světla tak se diody vypnou.Takže to by bylo super, ale funguje to takhle jen do doby než se rozjedu a zvýším otáčky motoru.Prostě za jízdy kdy mi svítí to denní svícení a světla jsou vyplé to co chvíli v pravidelných intervalech vypne a zapne.Zhruba co 10vteřin se diody vypnou a hned zas rozsvítí aniž bych na cokoli sahal.Ikdyž to mám zapojené tak jak mám.Jakmile zase zastavím, motor běží v otáčkách na volnoběch tak to funguje tak jak má a světla svítí stále.
Tak ještě změř napětí na aku při zvíšených otáčkách jestli nemáš vadný regulátor nabíjení a nemáš moc velké napětí, zároveň překontroluj barvy kabelů podle schema Většinou se používá místo červené bílá, ale je to podle výrobce
+ se bere z 15 spínané napětí (po zapnutí zapalování,světla se musí rozsvítit hned po zapnutí zapalování a né po nastartování)

-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
jsem asi uplný debil, ale co je to to spínané plus?To není klasické plus přímo na baterce?Jinak měřil jsem hodnotu baterie při nastartovaném motoru a zvýšených otáčkách a ukázalo to 14,7V.Petráš píše:Světla pro denní svícení 5 led kosoůhlá SJ-296 typ 2
červený - spínané +
černý - -Kostra
oranžový - napájení parkovaček
když to takhle zapojíš musí to fungovat,razsvítí se po zapnutí zapalování ne po startu