Aby jsi mohl "vyjetým" olejem topit, tak ho musíš nechat zrecyklovat... Takže pokud spočítáš kolik tě vyjde recyklace/doprava oleje tam a zpět (ty ho vozit nesmíš, protože je to nebezpečný odpad a musí na to být příslušný vůz splňujicí příslušné paragrafy a řidič splňující totéž), tak zjistíš, že LTO tě přijde levněji a jako bonus si nebudeš sobě/rodině/sousedům kurvit zdraví silně karcinogeníma látkama z vyjetého olejejericho-3 píše:Ale já mám připraveny nafťáky na předělání, ale v dílně ofišl to být nesmí, nedávno znamý je musel zrušit z ekologických důvodu, měl kontrolu..Ale v 90. letech běžely reklamy na ekologická kamna na vyjetý olej, jenže stály 30 - 50000kč...Co může být ekologicky lepší než když dílna používá olej na svoje topení...Ale duševní naháči v klotových rukávech usoudili, že to není ono, že je lepší topit elektrikou a dílenská prasata budou olej lít do kanálu/znám ten případ/ nebo jej ztápět v kamnech...
Ad nakládání s vyjetým olejem
Každý prodejce/výrobce oleje má povinnost odebrat a ekologicky zlikvidovat vyjetý olej. Tudíž jakožto živnostník/servis mám povinnost odebrat a bezplatně zlikvidovat mnou prodaný olej. To ovšem neplatí u olejových filtrů, za jejichž likvidaci se platí. Opět, jakýkoliv nebezpečný odpad musí odvázt spec. firma svým autem. On i komunální odpad je velká sranda jen proto, že jsi živnostník... Pak se lidi diví, proč máš hodinu práce 350kč, když to jiný dělá /na černo/ za stovku.
Teď jsem třeba četl, že pokud by měla mít STK vyškoleného technika dle "poslední módy", tak jen na školeních je ten tehcnik příjde na 70000 kč ročně