PROBLÉM FABIA 1,4 16V 55kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
PROBLÉM FABIA 1,4 16V 55kW
Prosím o pomoc, mám Fabii 1,4 16V 55kW, r.v. 01/2001. Auto jede bez problému, lze v pohodě nastartovat ale po ujetí cca 10-20 km,jak kdy ´, najednou chcípne, nejde natočit, ale motor točí. Po odstavení, nekdy půl hodiny, jindy půl dne, najednou chytne a jede. Pokud má někdo myšlenku, co by to mohlo být, prosím o pomoc. Předem díky.
Re: PROBLÉM FABIA 1,4 16V 55kW
A co diagnostika-píše nákou chybu?wiix píše:Prosím o pomoc, mám Fabii 1,4 16V 55kW, r.v. 01/2001. Auto jede bez problému, lze v pohodě nastartovat ale po ujetí cca 10-20 km,jak kdy ´, najednou chcípne, nejde natočit, ale motor točí. Po odstavení, nekdy půl hodiny, jindy půl dne, najednou chytne a jede. Pokud má někdo myšlenku, co by to mohlo být, prosím o pomoc. Předem díky.
Re: PROBLÉM FABIA 1,4 16V 55kW
wiix píše:Prosím o pomoc, mám Fabii 1,4 16V 55kW, r.v. 01/2001. Auto jede bez problému, lze v pohodě nastartovat ale po ujetí cca 10-20 km,jak kdy ´, najednou chcípne, nejde natočit, ale motor točí. Po odstavení, nekdy půl hodiny, jindy půl dne, najednou chytne a jede. Pokud má někdo myšlenku, co by to mohlo být, prosím o pomoc. Předem díky.
Skus odmerat tlak paliva, moze to byt aj palivove cerpadlo co diagnostika nevikazuje.
Palivový filtr vyměněn, tlak benzínu nemám čm změřit, ale zkoušel jsem přehodit z jiné Fabie palivové čerpadlo a stejně mi to udělalo. Už jsem z toho na mašli. V servise mi řekli, že když se to stane, tak údajně nepalí svíčky, tak jsem měmil zapalovací modul a je to pořád stejné. Tak snad jedině snímač na klice, ale nevím, jestli je schopen auto zastavit a potom, proč to neudělá pokaždé ?
-
- Aktivista
Tak jsem vyměnil relátka, pro jistotu i snímač na vačce, zapalovací cívku a problém se stále opakuje. Pokud se auto ohřeje, někdy ani to né, tak přestane jet a nejde nastartovat. Pokud ale odpojím svorkovnici na cívce a po 10-ti sekundách opět zapojím, tak zase je vše OK. Napadá někoho, co by to mohlo být ? Na cívku jdou čtyři kabely, jeden plus, jedna kostra a potom dva slabší ze svazku. Díky .
Ahoj pridam taky svuj nazor na tuto zavadu.Prvno bych si zjitil co ti de jestli jiskra nebo benzin.Pises ze benzin takze je problem v jiskre
Naposled jsi napsal ze patici na civce po odpojeni a zapojeni opet funguje.Takzkus se podivat do te patice jestli nemas moc volne kontakty v patici nebo jestli ten jeden drat uz tam nedrzi na poslednich dratcich jestli neni zlomeny atd.

Co nejde silou jde jeste vetsi silou