Mondeo vynechává rychloměr
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Mondeo vynechává rychloměr
Ahoj.Mám Mondeo r.v.2000 1.8 benzin a někdy vynechá rychloměr.Snímač rychlosti měřěn oscil.a je v pořádku,ale nemůžu signál doměřit na přístrojovce i když zrovna funguje.Podle etechu a autodat je ten signál veden do ř.j. motoru,tacha a radia,ale nemůžu to nikde doměřit i když tacho zrovna jde.Potřeboval bych nejlépe schema jak je to doopravdy propojeno.Nebo alespoň nějakou radu,já už fakt nevím.Díky
Tak jsem zjistil,že informace o rychlosti jde do přístrojů po CAN lince z ř.j.motoru.Signál ze snímače rychlosti je v pořádku,měřeno přímo na pinu ř.j.motoru.Diagnostikou jsem zjistil,že pokud nejde tacho,tak mi diag. neukáže rychlost v měřenejch hodnotách na ř.j. a přitom signál ze snímače rychlosti tam podle osciloskopu v té chvíli jde.Pokud tacho jde,ukáže mi diag.i rychlost v ř.j.Tak mi připadá,že chyba bude asi v ř.j. motoru.Nesetkal jste se někdo s něčím podobným?Dík
-
- Přispěvovatel
nevím,zda odpovídám přesne na toto téma,ale měl jsem neco podobného....mám Ford Mondeo 2.0TDCi 85kw rok 2002...po otočení klíčku se mi z budíků stala závodní dráha dvou rafiček,,otáčkoměr vylítl do omezovače a to stejné rafička rychlosti,proste se to zbláznilo,jako bych chtel startovat cbr 600rr,tam to delá to samé,ale tam je to tak schválně,,,po nějaké době mi docvaklo,že to muže být baterkou,po koupi nové baterky to bylo mesíc dobré,pak to začlo znova,takže servis ford se začal starat,,,oprava alternátoru,startéru(repas) me vyšel na pekný peníze,ale problém byl vyřešen,do dnes mi to neudělalo,tak se zkus poptat v servisech,jestli je to tím možné

-
- Přispěvovatel