Octa II TDi 103kw DSG - v tahu vibruje / vyřešeno
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Octa II TDi 103kw DSG - v tahu vibruje
roman1648 Podařilo se vám vyřešit tento problém? Popřípadě jak?roman1648 píše:Čus chlapi,
Když se autu přišlápne, celé se jakoby rozvibruje
Co by to mohlo dělat? Poloosa? Setrvák? Pneu?
Na první pohled na zvedáku se všechno zdá pevné ( silentbloky,ramena )
díky
Mám OII 1.9Tdi naj 59000Km a dělá mi to to samé. Od cca 1800 vybruje, vybrace ale nejsou lineární - jakoby houpou (dělá to vrrr, vrrr, vrrr, vrrr), při ustálené jízdě je to hodně poznat. V servisu kde jsem chtěl nechat vyměnit dvouhmotu řekly, že dvouhmota vypadá v pořádku ať počkám do jara až tam nebudou zimní gumy a pak se uvidí co to bude dělat. (ten zvuk ale jednoznačně vzniká v motorovém prostoru na tom jsme se shodly všichni)
-
- Aktivista
-
- Aktivista
si zkus ten test v tahu jak to vibruje drbni neutrál unašeče a homoklouby u převodovky přestanou vibrovat, ty vibrují jen v tahu,
můj problém je jen že se mi nechce hledat v etce než něco napíšu, tak třeba přikouzlím do tvé káry spojku, ale ono to je jedno nasimulovat přerušení tahu si domyslí i člověk s automatem miloš
můj problém je jen že se mi nechce hledat v etce než něco napíšu, tak třeba přikouzlím do tvé káry spojku, ale ono to je jedno nasimulovat přerušení tahu si domyslí i člověk s automatem miloš
Vibrace DSG6°/103kw Octavia 2.0TDI RV 2012
Ahoj,
problém s vibracemi mám také od 83 000km (najeto po 13měsících).V 60 tis měnili olej dle garančky v převodovce. Problém nenašli, vyskytoval se sporadicky, nyní 96 000km a je to čím dál častější.
Vibrace jsou-když nastanou- zásadní, až mi manželka volala,když jela pryč o víkendu, že to na cestě odstaví, že s tím nikam nejede, aby se jí to nikde nerozsypalo.Já jezdím dost po zahraničí,a už bohužel jen čekám nějakou konečnou ránu, aby pánové v servisu uvěřili.Chápu, že je na tohle diagnostika si krátká, ale vidím, že nejsem zdaleka jediný, i na jiných fórech se stejný problém odlišné intenzity vibrací probírá.Takže snad by měli mít v servisech lidi, kteří se o to profesně zajímají. Prý servis i kontaktoval R&D v MBoleslavi, ale takové problémy nemají registrovány, jsem prý první, o kt. slyšeli. No co mám povídat, cítil jsem se jak debil.
Jen doufám, že se mi to nesekne někde v krizovce, abych to pak neodnesl.
Auto je firemní, takže pokud to nastane, holt pořeším nějakou asistenci, ale každopádně mě to hodně zklamalo, měl jsem už 2 oktávky před a tohle je první automat a takhle se to začalo s....
Jinak, moc tomu kouř nedávám, respektuji rozumné otáčky dieselu.

problém s vibracemi mám také od 83 000km (najeto po 13měsících).V 60 tis měnili olej dle garančky v převodovce. Problém nenašli, vyskytoval se sporadicky, nyní 96 000km a je to čím dál častější.
Vibrace jsou-když nastanou- zásadní, až mi manželka volala,když jela pryč o víkendu, že to na cestě odstaví, že s tím nikam nejede, aby se jí to nikde nerozsypalo.Já jezdím dost po zahraničí,a už bohužel jen čekám nějakou konečnou ránu, aby pánové v servisu uvěřili.Chápu, že je na tohle diagnostika si krátká, ale vidím, že nejsem zdaleka jediný, i na jiných fórech se stejný problém odlišné intenzity vibrací probírá.Takže snad by měli mít v servisech lidi, kteří se o to profesně zajímají. Prý servis i kontaktoval R&D v MBoleslavi, ale takové problémy nemají registrovány, jsem prý první, o kt. slyšeli. No co mám povídat, cítil jsem se jak debil.
Jen doufám, že se mi to nesekne někde v krizovce, abych to pak neodnesl.
Auto je firemní, takže pokud to nastane, holt pořeším nějakou asistenci, ale každopádně mě to hodně zklamalo, měl jsem už 2 oktávky před a tohle je první automat a takhle se to začalo s....
Jinak, moc tomu kouř nedávám, respektuji rozumné otáčky dieselu.

Marty