Octa II TDi 103kw DSG - v tahu vibruje / vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Vici
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Vici »

pošli láďovi soukromou zprávu...
foot
Sběrač informací

Re: Octa II TDi 103kw DSG - v tahu vibruje

Příspěvek od foot »

roman1648 píše:Čus chlapi,
Když se autu přišlápne, celé se jakoby rozvibruje
Co by to mohlo dělat? Poloosa? Setrvák? Pneu?
Na první pohled na zvedáku se všechno zdá pevné ( silentbloky,ramena )

díky
:?
roman1648 Podařilo se vám vyřešit tento problém? Popřípadě jak?
Mám OII 1.9Tdi naj 59000Km a dělá mi to to samé. Od cca 1800 vybruje, vybrace ale nejsou lineární - jakoby houpou (dělá to vrrr, vrrr, vrrr, vrrr), při ustálené jízdě je to hodně poznat. V servisu kde jsem chtěl nechat vyměnit dvouhmotu řekly, že dvouhmota vypadá v pořádku ať počkám do jara až tam nebudou zimní gumy a pak se uvidí co to bude dělat. (ten zvuk ale jednoznačně vzniká v motorovém prostoru na tom jsme se shodly všichni)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Zatím bohužel ne, jediný co jsme vypátrali tak na zvedáku když se roztočí kola, vnitřní kloub na levé poloose sobou dost šije oproti druhému, to by mohlo něco dělat....jinak to vypadá všechno dobře...bohužel
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

roman1648 píše:Zatím bohužel ne, jediný co jsme vypátrali tak na zvedáku když se roztočí kola, vnitřní kloub na levé poloose sobou dost šije oproti druhému, to by mohlo něco dělat....jinak to vypadá všechno dobře...bohužel
tak ho vyměn a bude poproblému věř tomu ;) miloš
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ve středu bych měl kloub mít, tak jsem zvědavej....
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

si zkus ten test v tahu jak to vibruje drbni neutrál unašeče a homoklouby u převodovky přestanou vibrovat, ty vibrují jen v tahu,

můj problém je jen že se mi nechce hledat v etce než něco napíšu, tak třeba přikouzlím do tvé káry spojku, ale ono to je jedno nasimulovat přerušení tahu si domyslí i člověk s automatem miloš
Marty77
Nováček

Vibrace DSG6°/103kw Octavia 2.0TDI RV 2012

Příspěvek od Marty77 »

Ahoj,

problém s vibracemi mám také od 83 000km (najeto po 13měsících).V 60 tis měnili olej dle garančky v převodovce. Problém nenašli, vyskytoval se sporadicky, nyní 96 000km a je to čím dál častější.

Vibrace jsou-když nastanou- zásadní, až mi manželka volala,když jela pryč o víkendu, že to na cestě odstaví, že s tím nikam nejede, aby se jí to nikde nerozsypalo.Já jezdím dost po zahraničí,a už bohužel jen čekám nějakou konečnou ránu, aby pánové v servisu uvěřili.Chápu, že je na tohle diagnostika si krátká, ale vidím, že nejsem zdaleka jediný, i na jiných fórech se stejný problém odlišné intenzity vibrací probírá.Takže snad by měli mít v servisech lidi, kteří se o to profesně zajímají. Prý servis i kontaktoval R&D v MBoleslavi, ale takové problémy nemají registrovány, jsem prý první, o kt. slyšeli. No co mám povídat, cítil jsem se jak debil.

Jen doufám, že se mi to nesekne někde v krizovce, abych to pak neodnesl.
Auto je firemní, takže pokud to nastane, holt pořeším nějakou asistenci, ale každopádně mě to hodně zklamalo, měl jsem už 2 oktávky před a tohle je první automat a takhle se to začalo s....

Jinak, moc tomu kouř nedávám, respektuji rozumné otáčky dieselu.
(hm)
Marty
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

no, bohužel je to tak, nemysli si že development v Boleslavi o těch problémech neví...jen jich asi není zas až tolik aby to nějak zásadně řešili
pokud je auto v záruce, chce to v servisu přitvrdit nebo prostě jet jinam do značkového - to klidně můžeš, on není servis jako servis..
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

roman1648 píše:Ve středu bych měl kloub mít, tak jsem zvědavej....
rozebral jsi ten kloub?Měl jsem vydřený to tělo vnitřního kloubu pak to tam lítalo.
Loni jsme to scháněli a na dsg jsme sehnali jen celou poloosu vnitřní kloub nám řekli že nejde.Kde jste ho sehnali?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Řešil jsem to tchánovi taky na DSG,klouby byly nyslim z cc-autodily nebo skodadily.cz vymennym zpusobem myslim ta 1800 nebo tak nejak
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“