uno logo prestavba

Alfa Romeo, Fiat, Lancia...

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mastry
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od mastry »

to sani. neni jen u benzinu? protoze u naftaka je to napojeny na vačku, teda co jsem videl. tak ja to zkusim napijit na sani
rat21
Přispěvovatel

Příspěvek od rat21 »

Jura píše:Podtlak na posilovač brzd je odjakživa u všeho napojený na sání. Kam do hlavy bys ho chtěl dát, přímo na válec ? Takže at tam nacpeš jakykoliv 4T tak na sacím potrubí bude vyvod mimo jine aji na posilovač maximalně upravíš pruměr.
Dovolim si oponovat, na Tipe TD je vakuova pumpa na hlave motora!!! Toci nou vackova hriadel.
Fiat Tipo 1.9TDsX 270.000 km / po smrti
jarda3tipo
Přispěvovatel

Příspěvek od jarda3tipo »

U dieselu musi byt vzdy vyveva.
motor nevytvari potrebny podtlak.Narozdil od benzinu u Dieselu neni skrtici klapka.
1,4TD je odost lehci nez 1,9TD.
Nekdo voperoval do Tipa udajne 2,4TD z Cromy :)
Fiat Tipo 1,9TD
mastry
Přispěvovatel

Příspěvek od mastry »

to to una taky:-) budou to dost podobne kastle
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

jarda3tipo píše:U dieselu musi byt vzdy vyveva.
motor nevytvari potrebny podtlak.Narozdil od benzinu u Dieselu neni skrtici klapka.
1,4TD je odost lehci nez 1,9TD.
Nekdo voperoval do Tipa udajne 2,4TD z Cromy :)
S tou podtlak. pumpou na vačce to je pravda nechal sem se unést, ta pumpa je ale u turboD kde je v sani přetlak ale Mastry ma suchy diesel.
A diesel sice nema škr. klapu ale má větší kompres-sežere vic luftu a ten podtlak stačí na male auto tkže Mastry to určitě kajsi na sani připoji.
bury
Sběrač informací

Příspěvek od bury »

tak urcite nemuze bejt u preplnovaneho motoru ze sani kdyz tam je pretlak misto podtlaku. Nevim jestli to pujde u 1,3d ze sani. Zkus si zjistit jak to bylo na tom fiorinu.
mastry
Přispěvovatel

Příspěvek od mastry »

to jsem se pokousel zjistit, ale nikde jsem to nenasel. teoreticky by to u 1.3D melo jit, kdyz to napojim na sani(kdyz to nasaje) uz si vzpominam. mluvilo se o necem, ze je nejaky specialni alternator a na nem je ta vyvěva. nejsem si 100% jist, ale tak nejkak jsem to zaslechl
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

:roll:
Naposledy upravil(a) radluk dne 08 zář 2008, 10:27, celkem upraveno 1 x.
mastry
Přispěvovatel

Příspěvek od mastry »

radluk píše:mam 1,3D a je tam podtlakova vyveva, origos, pohanena od vacky.. :roll:

to jo, to tam je. tatikovi jsem menil motor, protoze byl po smrt. kdyz jsem tam dal ten motor z fiorina, tak ten to tam nema a je to reseny prez ten altik. ale ten nemohu sehnat. motor je super. nemusim ani zhavit a nadherne startuje
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

Tak hele, všichni kdo ste psali že sem pí.. , tak si laskavě připište bod. Schválně sem se byl podivat na auto kere sem přetvařel z benzínu na diesel kam sem ten podtlak dal když to brzdí a hle ona tam je pumpa na tom altiku jak pišete. Asi bych měl přestat chlastat
mastry
Přispěvovatel

Příspěvek od mastry »

Jura píše:Tak hele, všichni kdo ste psali že sem pí.. , tak si laskavě připište bod. Schválně sem se byl podivat na auto kere sem přetvařel z benzínu na diesel kam sem ten podtlak dal když to brzdí a hle ona tam je pumpa na tom altiku jak pišete. Asi bych měl přestat chlastat

(noteeth) a jak vypada ten altik. muzes sem dat foto? vim, ze to tak je, ale jeste jsem to nevidel. dik
Odpovědět

Zpět na „Italské vozy“