připadá vám to normální?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
připadá vám to normální?
ahoj.
koupil jsem passata sportlina 1.9Tdi, 77kw. ježděno v německu, serviska prověřena,.atd. najeto 186tkm
auto jsem koupil 20.8.2010, dne s je 7.2.2011, čili auto mám teď 5 měsíců. a najeto od koupi mám něco kol 4tis km.
prý zkrz španou naftu auto od 3.1.2011 v servisu do teď.
odešlo čepradlo v nádrži (bych ještě pochopil)
po tom komplet nové vstřikování (chápu méně, ale dejme tomu)
pak info od servisu, že auto na 3500 ot/min chcípne,.. (nové turbo - tohle už nechápu. do teď mě neřekli, co s mym starým turbem je)
po turbu čistili EGR, prej taky špatnej (taky nechápu), co s ním je, taky nevím.
suma sumárum jsem na 50t, a auto pořád nemám,. prý snad dnes. jsem zvedavej, co se dozvím dnes.
každopádně nevím co mám dělat, na opravu (ne)mám. a nezdá se mi, že by samo od sebe odešlo půl motoru.
co vy na to?
edit: peníze mám, aale spíš bych viděl problém v tom, že mam auto 5 mesíců a najeto 4000 km, a tohle se stane
koupil jsem passata sportlina 1.9Tdi, 77kw. ježděno v německu, serviska prověřena,.atd. najeto 186tkm
auto jsem koupil 20.8.2010, dne s je 7.2.2011, čili auto mám teď 5 měsíců. a najeto od koupi mám něco kol 4tis km.
prý zkrz španou naftu auto od 3.1.2011 v servisu do teď.
odešlo čepradlo v nádrži (bych ještě pochopil)
po tom komplet nové vstřikování (chápu méně, ale dejme tomu)
pak info od servisu, že auto na 3500 ot/min chcípne,.. (nové turbo - tohle už nechápu. do teď mě neřekli, co s mym starým turbem je)
po turbu čistili EGR, prej taky špatnej (taky nechápu), co s ním je, taky nevím.
suma sumárum jsem na 50t, a auto pořád nemám,. prý snad dnes. jsem zvedavej, co se dozvím dnes.
každopádně nevím co mám dělat, na opravu (ne)mám. a nezdá se mi, že by samo od sebe odešlo půl motoru.
co vy na to?
edit: peníze mám, aale spíš bych viděl problém v tom, že mam auto 5 mesíců a najeto 4000 km, a tohle se stane
Naposledy upravil(a) Michal81 dne 07 úno 2011, 10:16, celkem upraveno 2 x.
- hansdob
- Aktivista
Odpovědi: 1
No to je vostrý.Přece si nenechávám opravit auto za 50 když na to nemám???? V každém případě tě servis měl informovat o opravě její předběžné ceně a zda souhlasíš s opravou za dané peníze. Takhle asi špatně soudit co se stalo s vozem. Nepíšeš co byl důvodem odjezdu do servisu co auto dělalo a podobně no ale obávám se že ted už je to asi celkem jedno.
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
jasný každopádně si nech vrátit všechny vyměněné věci. To vypadá, že jsi natankoval benzín ..??hansdob píše:No to je vostrý.Přece si nenechávám opravit auto za 50 když na to nemám???? V každém případě tě servis měl informovat o opravě její předběžné ceně a zda souhlasíš s opravou za dané peníze. Takhle asi špatně soudit co se stalo s vozem. Nepíšeš co byl důvodem odjezdu do servisu co auto dělalo a podobně no ale obávám se že ted už je to asi celkem jedno.
to ne, myslím, že takovej idiot nejsem, a poslední tankování před poruchou bylo 14 dní. čili asi bych nemoh jezdit na benzín 14 dní,.. co myslíš?skeletor píše:jasný každopádně si nech vrátit všechny vyměněné věci. To vypadá, že jsi natankoval benzín ..??hansdob píše:No to je vostrý.Přece si nenechávám opravit auto za 50 když na to nemám???? V každém případě tě servis měl informovat o opravě její předběžné ceně a zda souhlasíš s opravou za dané peníze. Takhle asi špatně soudit co se stalo s vozem. Nepíšeš co byl důvodem odjezdu do servisu co auto dělalo a podobně no ale obávám se že ted už je to asi celkem jedno.
Re: připadá vám to normální?
No smutné ale o výške opravy by ťa mali informovať a buď súhlasiš alebo nie.či je to normálne?km sú poctivé?Ja som tiež kúpil golf4 so 100% pravdívými km 157.000 a keď som do neho nadrbal prachy -brzdy,tlmiče,rozvody,čapy,sprint 764 atď.zistili mi poctivé 309.000km,no AUTOBAZAR TRUSALOVÁ nezodpovedá za km,lebo auto bolo na komis a bla bla bla. No a niektoré servisy menia aj to čo netreba,zvlášť keď niečo dodrbú odlamú,tak si to vykompenzujú na ďalšom zákazníkovi-česť výnimkám
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
ona taky nafta dokaze udelat svoje,aby sis tak nesoupnul trocha benzinu do te nafty ... ,ted sem delal jednoho comonraila s benzinem v nafte,pan tankoval pry tyden predtim nez se to stalo,mel 50na 50 naftu,benzin
s autem jezdil vpohode az se z niceho nic zastavilo...,jako prvni sem vlezl do nadrze,vsude spony a smrdel benzin.
vyslo to na 70tis.matros
s autem jezdil vpohode az se z niceho nic zastavilo...,jako prvni sem vlezl do nadrze,vsude spony a smrdel benzin.
vyslo to na 70tis.matros
benzín určitě ne,.. jsem si jistejpokornasek.pepan píše:ona taky nafta dokaze udelat svoje,aby sis tak nesoupnul trocha benzinu do te nafty ... ,ted sem delal jednoho comonraila s benzinem v nafte,pan tankoval pry tyden predtim nez se to stalo,mel 50na 50 naftu,benzin
vyslo to na 70tis.matros
- Pete1985
- Sběrač informací
Tak to je hustota.
Videl bych problem bud:
pretocene kilaky nebo:
Spatny mechanik, "odbornik", ktery tomu nerozumi a meni vsechno. Nasel bych si lepsiho, nekoho, kdo je fakt spicka. Zkus nekoho pres dieselpower forum.
Videl bych problem bud:
pretocene kilaky nebo:
Spatny mechanik, "odbornik", ktery tomu nerozumi a meni vsechno. Nasel bych si lepsiho, nekoho, kdo je fakt spicka. Zkus nekoho pres dieselpower forum.
OC I 1.9. TDI PD 74kW 4x4 ATD / nyní 341,6Nm při 2085 ot/min, 142,04PS při 3899 ot/min - CHIP by TDIFUN!
EGR OFF.
EGR OFF.
Bohužel si přesně nepopsal průběh závady, takže se to těžko posuzuje, ale já to vidím podobně jak psali kolegové výšše, auto mělo prostě nějakou závadu, která mohla být i banální (například nutnost přihnutí kontaktů na vstřiku a podobně...), ale v tom servisu dělá mechanik-machr, kterej to spravuje tím stylem, že- to by mělo být čerpadlo v nádrži... Hm, není, tak to budou vstřiky, hm, nejsou, tak že by turbo??? Hm, taky ne, tak zkusíme ještě EGR................... A pak to takto dopadá, vymění ti věci, kterým nic není a ty platíš jak mourovatej... Samozřejmě to může být i jinak, ale pokud auto před tím normálně jezdilo, tak není dost dobře možný aby odešlo v jeden okamžik tolik věcí- turbo, vstřiky, egr, čerpadlo...
Naposledy upravil(a) Rider.23 dne 07 úno 2011, 12:09, celkem upraveno 1 x.
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
- Pete1985
- Sběrač informací
Tak tak, moje řeč.Rider.23 píše:Bohužel si přesně nepopsal průběh závady, takže se to těžko posuzuje, ale já to vidím podobně jak psali kolegové výšše, auto mělo prostě nějakou závadu, která mohla být i banální (například nutnost přihnutí kontaktů na vstšiku a podobně...), ale v tom servisu dělá mechanik-machr, kterej to spravuje tím stylem, že- to by mělo být čerpadlo v nádrži... Hm, není, tak to budou vstřiky, hm, nejsou, tak že by turbo??? Hm, taky ne, tak zkusíme ještě EGR................... A pak to takto dopadá, vymění ti věci, kterým nic není a ty platíš jak mourovatej... Samoteřjmě to může být i jinak, ale pokud auto před tím normálně jezdilo, tak není dost dobře možný aby odešlo v jeden okamžik tolik věcí- turbo, vstřiy, egr, čerpadlo...

OC I 1.9. TDI PD 74kW 4x4 ATD / nyní 341,6Nm při 2085 ot/min, 142,04PS při 3899 ot/min - CHIP by TDIFUN!
EGR OFF.
EGR OFF.