Aku znacku zhavicov
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jak vidím a čtu, co člověk to názor. Já mám nejlepší zkušenosti s BERU. Jak jsem psal - za čtvrt milionu kilometrů mi na Galaxy odešel jeden žhavič (asi při 210.000 km), ostatní originál rok 1998. Na Octavii jsem měnil jeden žhavič po 320.000 km a ostatní byly originál plně funkční do 512.000 km, kdy jsme auto prodali.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Champion nebrat! Beru nebo Bosch ci NGK . Samo že na zivotnost ma vliv pocet studenýh startu a delka trasy. Kdo bude jezdit s 1,9D 4km do prace, kdy to v podstate porad dožhavuje tak dlouho nevydržej.stevocz píše:tak to mas dobre ja som si pozeral a vsetky ako bosch a pobne okolo 11e a BERU 32e
edit: teraz som pozrel inde a ataka ista cena alebo este aj nizsia ako bosch
Ahojte, tak cca po roku som tu zas. Auticko mi po nastartovani malo v poslednom case v mrazivom pocasi dost nepravidelny chod. Tak som zbehol na test zhavicov do BOSH servisu kde mi ich montovali a konstatovanie bolo ze jeden je uplne zly ostatne tri uz koncia.
Upozornujem ze zhavice Bosh mali cca rok a najazdenych okolo 16000km !!! Inak zdalo sa mi povedal by som uz od zaciatku ze tie zhavice neboli nic moc.
Idem riesit reklamacku ale teraz som uz pre istotu objednal nove zhavice BERU aby som mohol jazdit na auticku. Je to vcelku pecka ze to odyslo tak rychlo. Chcem sa spytat co je dvolezite dodrzat napriklad pri montazi aby som mohol ten servis upozornit nech sa mi neodseru aj tieto nove. Predpokladam ze dotahovaci moment max 15Nm.
PS co je toto ??? Failure Moment [Nm] 35
Skopcene zo stranky BERU:
Installation Information: Cover glow plug thread and -shaft with mounting grease, (GKF 01 - Order No. 0 890 300 034), before fitting to enable easier removal and prevent corrosion.
Tightening Torque [Nm] 15
Failure Moment [Nm] 35
Fuel Mixture Formation Unit Injector System (UIS)
Port Type Ø 4 mm
Cone Pitch 63°
Fitting Depth [mm] 30
Overall Length [mm] 97
Thread Size M 10x1
Spanner Size 10 mm
Glow Plug Type Pencil-type Glow Plug
Glow Plug Type After-glow capable
Rated Current [A] 25
Voltage [V] 5
Upozornujem ze zhavice Bosh mali cca rok a najazdenych okolo 16000km !!! Inak zdalo sa mi povedal by som uz od zaciatku ze tie zhavice neboli nic moc.
Idem riesit reklamacku ale teraz som uz pre istotu objednal nove zhavice BERU aby som mohol jazdit na auticku. Je to vcelku pecka ze to odyslo tak rychlo. Chcem sa spytat co je dvolezite dodrzat napriklad pri montazi aby som mohol ten servis upozornit nech sa mi neodseru aj tieto nove. Predpokladam ze dotahovaci moment max 15Nm.
PS co je toto ??? Failure Moment [Nm] 35
Skopcene zo stranky BERU:
Installation Information: Cover glow plug thread and -shaft with mounting grease, (GKF 01 - Order No. 0 890 300 034), before fitting to enable easier removal and prevent corrosion.
Tightening Torque [Nm] 15
Failure Moment [Nm] 35
Fuel Mixture Formation Unit Injector System (UIS)
Port Type Ø 4 mm
Cone Pitch 63°
Fitting Depth [mm] 30
Overall Length [mm] 97
Thread Size M 10x1
Spanner Size 10 mm
Glow Plug Type Pencil-type Glow Plug
Glow Plug Type After-glow capable
Rated Current [A] 25
Voltage [V] 5
Re: Aku znacku zhavicov
Neviem aké mám v Oktavke 1,no mám ju 7 rokov a bez problémov sú tam od nova,nikdy nemenené.neeoo píše:Ahojte, mam kusok dilemu. Mam passat 3C 10-2006. Ked som bol minule na diagnostiku mal som chybu pre 2 zhavice. Auto vsak startovalo dobre tak som to zatial nechal tak. Maximalne co sa dialo ze motor mal po nastartovani pri nizsich teplotach trosicku nepravidelny chod. No a teraz ked je cca -12 tak sa zretelne zacalo tahsie startovat. Takze som zacal zhanat zhavice.
Na vyber je ich viac ci uz Beru Bosh Champion NGK .... Cenovo je to dost rozmatine takze vobec neviem co kupit. Skuste mi poradit ktore su podla vas najlepsie.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
-
- Přispěvovatel