VIBRACE MOTORU
Moderátoři: šulda, Moderátoři
skusim trochu popisat moj problem, na volnobehu su vo vnutri auta citit mierne vibracie, ked pridam plyn, tak nad cca 1100 otacok tak prestanu...
takisto ked sa auto hybe smerom dozadu na volnobehu a zabrzdim.. tak sa tie vibracie zosilnia, ked idem dopredu pomaly na volnobehu, tak sa pribrzdenim zmiernia.... ked uz auto stoji, nema brzda na to ziadny vplyv....
tiez sa to prejavuje, ked dam spatecku a pustam spojku, tak pri zabere sa mi roztrasie cele auto a to celkom dost.... ked uz su vyssie otacky tak vybracie prestanu.......
na mieste nema zosliapnutie spojky ziadny vplyv na vibracie....
spodny silentblok prevodovky meneni za sportovy, vrchy silentblok motora nad prevodovkou bol vymeneny predvcerom... ten bol zly, ale po vymene sa to trochu zhorsilo, co je logicke, kedze to tak uz nelieta ako predtym.... ten treti by mal byt OK
napinacia kladka altenatora vymenena, otacky nekolisu na volnobehu, cez VAG pozrene vstreky, max 0,8 na jednom, ostatne max 0,3... co by to mohlo byt?
spojka zo zotrvakom menene pred 70tis km
auto Leon ARL, 2004
takisto ked sa auto hybe smerom dozadu na volnobehu a zabrzdim.. tak sa tie vibracie zosilnia, ked idem dopredu pomaly na volnobehu, tak sa pribrzdenim zmiernia.... ked uz auto stoji, nema brzda na to ziadny vplyv....
tiez sa to prejavuje, ked dam spatecku a pustam spojku, tak pri zabere sa mi roztrasie cele auto a to celkom dost.... ked uz su vyssie otacky tak vybracie prestanu.......
na mieste nema zosliapnutie spojky ziadny vplyv na vibracie....
spodny silentblok prevodovky meneni za sportovy, vrchy silentblok motora nad prevodovkou bol vymeneny predvcerom... ten bol zly, ale po vymene sa to trochu zhorsilo, co je logicke, kedze to tak uz nelieta ako predtym.... ten treti by mal byt OK
napinacia kladka altenatora vymenena, otacky nekolisu na volnobehu, cez VAG pozrene vstreky, max 0,8 na jednom, ostatne max 0,3... co by to mohlo byt?
spojka zo zotrvakom menene pred 70tis km
auto Leon ARL, 2004
Ibiza FR 2.0TDI - Bocanegra
ex - Seat Leon TopSport 1,9 TDI 150 PS/320NM - upgradena 181PS/413NM ( chip + Milltek vyfuk )
ex - Seat Leon TopSport 1,9 TDI 150 PS/320NM - upgradena 181PS/413NM ( chip + Milltek vyfuk )
Nemas ty nahodou priecne ulozeny motor? Potom ti nemozem radit, pretoze anamneza moze byt ina, kedze cele ulozenie je ine. Mozem povedat tolko, ze sam som bol prekvapeny, aky velky rozdiel moze byt v dvoch kuskoch gumy, ktore na oko vyzeraju na vlas rovnako. Bohuzial tie origo stali dvakrat tolko, ale tie uz konecne robia, co maju.
Passat Variant '00 AVG
Ahoj.
Taky se pridam.
Vymenil jsem silenty na motoru. Pravy pod turbem mam orginal a levy febi oba nove. A auto po vymene lehce vibruje do volantu radicky i do kastle. Zkousel jsem vymenit i ten febi za puvodni (nebyl jeste ko) ale beze zmeny.
Motor se celkem slusne trese. Ale otacky volnobehu jsou stabilni.
Zvlastni je ze nekdy jsou ty vibrace skoro neznatelne a nekdy je to trosku horsi. Pri vymacknuti spojky se to nezmeni. Lehke zvednuti otacek to spise zhorsi.
Pravy silent prevodovky jsem kontroloval ale nevypadal ze by byl utrzeny. Radicka chodi minimalne jen na jednicku se trochu rzklepe.
Nejake napady ?
M.
Taky se pridam.
Vymenil jsem silenty na motoru. Pravy pod turbem mam orginal a levy febi oba nove. A auto po vymene lehce vibruje do volantu radicky i do kastle. Zkousel jsem vymenit i ten febi za puvodni (nebyl jeste ko) ale beze zmeny.
Motor se celkem slusne trese. Ale otacky volnobehu jsou stabilni.
Zvlastni je ze nekdy jsou ty vibrace skoro neznatelne a nekdy je to trosku horsi. Pri vymacknuti spojky se to nezmeni. Lehke zvednuti otacek to spise zhorsi.
Pravy silent prevodovky jsem kontroloval ale nevypadal ze by byl utrzeny. Radicka chodi minimalne jen na jednicku se trochu rzklepe.
Nejake napady ?

M.
Passat Variant B5 99 1,9TDI (81kw,AFN)
EGR off, AHD
EGR off, AHD
U rotačky jednoduše. Koukneš na vstřik a budeš mít pod ním motor poblitej naftou.
Za chodu se budou kolem něj dělat bubliny, ale můj názor je, že u rotačky ti to podfukovat nebude a i kdyby, tak ti to nezpůsobí vibrace. Spíš mrkni na volnoběžnou dávku a hlavně na stav setrváku pokud je to dvouhmota. Ale to bez demontáže nezjistíš.

Za chodu se budou kolem něj dělat bubliny, ale můj názor je, že u rotačky ti to podfukovat nebude a i kdyby, tak ti to nezpůsobí vibrace. Spíš mrkni na volnoběžnou dávku a hlavně na stav setrváku pokud je to dvouhmota. Ale to bez demontáže nezjistíš.
Passat 4motion AVF
Tak vstrikovace jsou suche az na poblitou trubku tretiho vstriku u cerpadla. Tu musim jeste poresit.
Prevodovku se mi davat dolu moc nechce
Nicmene se mi zda ze pred vymounou tech silentu na motoru to bylo lepsi nez ted. Menil jsem hlavne kvuli oklepani pri startu a chcipnuti vibrace byly jen nekdy treba pri stani z kopce.
Prevodovku se mi davat dolu moc nechce

Naposledy upravil(a) teea dne 24 kvě 2012, 06:30, celkem upraveno 1 x.
Passat Variant B5 99 1,9TDI (81kw,AFN)
EGR off, AHD
EGR off, AHD